Να μην δώσει δεύτερες ευκαιρίες (Match Preview)

Με τον λόρδο Klavan να δίνει μία τεράστια νίκη στην Liverpool την Πρωτοχρονία, οι Reds στρέφονται στο FA Cup όπου αντιμετωπίζουν την συμπολίτισσα Everton, με τον μοναδικό στόχο να αποτελεί η νίκη-πρόκριση.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Το θέμα των ημερών δεν είναι άλλο από την ενδεχόμενη μεταγραφή του Philippe Coutinho στην Barcelona. Ο Jurgen Klopp, σωστά, έχει το μυαλό του στην αποψινή αναμέτρηση και οι Reds θα κάνουν τα πάντα για να προκριθούν χωρίς να χρειαστεί επαναληπτικό παιχνίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Everton

Διοργάνωση: FA Cup
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 05.01.2018 (Παρασκευή)
Ώρα έναρξης: 21:55
Διαιτητής: Robert Madley
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Novasports 2

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Οι Reds προέρχονται από 3 συνεχόμενες νίκες σε διάστημα 10 ημερών. Επικράτησαν άνετα της Swansea στην Boxing Day, ανέτρεψαν το παιχνίδι με την Leicester και ξεκινήσανε το 2018 με τεράστια νίκη, επί της σκληροτράχηλης και φετινής έκπληξης, Burnley στο Turf Moor με γκολ του Klavan στο 94'. Τι καλύτερο λοιπόν από το να διευρυνθεί το νικηφόρο σερί απέναντι σε μια αντίπαλο που της χρωστάμε κάτι από τις 10 Δεκεμβρίου.

Για την σημερινή μεγάλη αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Mohamed Salah που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην βουβωνική χώρα και τον Philippe Coutinho ο οποίος έχει τραυματισμό στον μηρό, αν και ορισμένοι φίλαθλοι αμφιβάλουν λέγοντας ότι πάσχει από... Barcelonitis. Και οι δύο αναμένονται σύμφωνα με τον προπονητή να επιστρέψουν για το επόμενο παιχνίδι με την Manchester City. Περαιτέρω απώλειες συνεχίζουν να αποτελούν οι Jordan Henderson, Alberto Moreno και ο Daniel Sturridge παραμένει αμφίβολος. 

Ο Sadio Mane πραγματοποίησε ταξίδι στην Γκάνα για το βραβείο του Αφρικανού παίχτη της χρονιάς και είναι αμφίβολος, αν και η πλάστιγγα γέρνει προς το ότι ο Σενεγαλέζος θα είναι έτοιμος. Τέλος, ο Clyne παραμένει εκτός από την αρχή της σεζόν.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Εφιαλτικά άρχισε μια σεζόν με πολλές προσδοκίες για την συμπολίτισσα Everton. Οι μπλε βρισκόντουσαν μέσα στην ζώνη του υποβιβασμού ή κοντά σε αυτόν μέχρι τον Νοέμβριο. Ο Ronald Koeman απολύθηκε, δίχως να μπορεί να διαχειριστεί σωστά το υλικό, με τον Sam Allardyce να προσλαμβάνεται στην θέση του. Η κίνηση δεν ενθουσίασε τους φίλους της Everton, όμως μετά την πρώτη του ήττα, η ομάδα έστρωσε και στους επόμενους 6 αγώνες πήρε 5 φορές την νίκη και μία την ισοπαλία, στο Anfield. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες με West Brom και Chelsea και δύο συνεχόμενες ήττες από τις Bournemouth και Manchester United. 

Η Everton πλέον βρίσκεται στην 9η θέση στο πρωτάθλημα 7 βαθμούς πίσω από την 7η Burnley που αποτελεί και το φετινό της ταβάνι, καθώς τα όνειρα για την τετράδα έχουν κάνει φτερά εδώ και καιρό.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Sam Allardyce δεν υπολογίζει στους Funes Mori (ευτυχώς, καθώς έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνος), Leighton Baines, Seamus Coleman, Marteen Stekelenburg, ενώ όλα δείχνουν πως οι Michael Keane και Idrissa Gueye θα μείνουν εκτός. Ο Ross Barkley επιστρέφει από τον τραυματισμό του, αλλά όλα δείχνουν πως κλείνει στην Chelsea και θα μείνει εκτός.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Στις 10 Δεκεμβρίου αντιμετώπισε την Everton στο Anfield η Liverpool, σε ένα ματς στο οποίο οι Reds πήραν το προβάδισμα χάρη σε μαγικό γκολ του Mohamed Salah στο 43'. Η Liverpool κυριάρχησε και στα 90 λεπτά του αγώνα, όμως σε μια χαμένη μπαλιά ο Lovren... άγγιξε τον Dominic Calvert-Lewin και ο Craig Pawson καταλόγισε ένα πέναλτι που εξόργισε τους περισσότερους φίλους της ομάδας.

Ο Wayne Rooney ευστόχησε, έκανε το 1-1 και κάπως έτσι οι Reds φύγανε από το γήπεδο με 1 βαθμό που έμοιαζε με κανέναν, έχοντας δεχτεί γκολ από μια ομάδα που έπαιζε σε όλο το παιχνίδι εξ ολοκλήρου στο δικό της μισό του γηπέδου και πραγματοποίησε μόνο μια ουσιαστική τελική προσπάθεια, αυτή του πέναλτι. Με οδηγό αυτό το παιχνίδι η Liverpool καλείται σήμερα να τελειώ
σει τους Toffies και να μην επιτρέψει το ματς να οδηγηθεί σε ρεβάνς.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool αν δεν ηττηθεί σήμερα θα σπάσει το αήττητο ρεκόρ των 15 παιχνιδιών που τρέχει, ξεπερνώντας τα 15 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια μεταξύ 1972 και 1978.

Αυτή θα είναι η 24η αναμέτρηση μεταξύ των ομάδων του Merseyside στο FA Cup. Η Liverpool μετράει 10 νίκες, η Everton 7, ενώ 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Θα είναι η πρώτη αναμέτρηση σε τρίτο γύρο από το 1931!

Τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για το FA Cup είναι η νίκη-ανατροπή με 2-1 στον ημιτελικό του 2012 με τα γκολ των Luis Suarez και Andy Carroll να ανατρέπουν το γκολ του Jelavic.

Η Liverpool απέτυχε να προκριθεί από την τρίτη φάση της διοργάνωσης το 2011 όταν ηττήθηκε από την Manchester United με 1-0. Από τότε μετράει μόνο προκρίσεις.

Η Everton αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο τις 2 από τις 3 τελευταίες σεζόν, με τις ήττες να έρχονται από ομάδες της Premier League.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ο Jurgen Klopp δήλωσε πως ο Karius θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από έναν εκ των Arnold ή Gomez, Klavan και Matip στα στόπερ, με τον Lovren πιθανώς να ξεκουράζεται. Ευχάριστη έκπληξη θα αποτελέσει να δούμε τον Virgil Van Dijk να κάνει το ντεμπούτο του. Αριστερά αναμένεται να επιστρέψει ο Robertson.

Στο κέντρο η τριάδα Lallana, Can και Milner φαίνεται η πιο πιθανή με τον Gini να διεκδικεί κάποια εκ των 3 θέσεων

Η επιθετική γραμμή θα αποτελείται από τους Mane, Firmino και Ox.

Ο Klopp δήλωσε πως σέβεται το FA Cup και θα παρουσιάσει μια δυνατή ομάδα, αλλά πιθανή φαίνεται οποιαδήποτε αλχημεία.

Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold (Gomez), Matip (Van Dijk), Klavan, Robertson - Lallana, Can (Wijnaldum), Milner - Mane, Firmino, Chamberlain
Everton (4-2-3-1): Pickford - Kenny, Jagielka, Williams, Martina - McCarthy, Davies - Lennon, Rooney, Sigurdsson - Calvert Lewin
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.