Klopp: "Σεβόμαστε την West Brom. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να ανακάμψουμε!"

Οι "Reds" ύστερα από μια επική νίκη (κόντρα στη Manchester City) και μια "τζάμπα- ήττα" (απέναντι στη Swansea) καλούνται να δώσουν 2 σημαντικά ματς σε διάστημα 4 ημερών. Μέσα σε όλα αυτά η εσωτερική τους ζωή σφύζει από νέα καθώς ο Jurgen Klopp καλείται να διαχειριστεί προβλήματα τραυματισμών, επιστροφές παικτών την επιλογή του αρχηγού και τη μόνιμη σπαζοκεφαλιά του βασικού τερματοφύλακα. Αν σε αυτό προστεθεί κι η μεταγραφολογία που τις τελευταίες μέρες έχει ξαναπάρει τα πάνω της, γίνεται αντιληπτό πως οι σημερινές δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες. Δείτε τι δήλωσε ο Jurgen Klopp στη συνέντευξη τύπου, εν όψει της αναμέτρησης με την West Brom.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς






Για το αν σκέφτεται τις μεταγραφές:


Όπως ήδη έχω πει, δεν είναι πιθανό να γίνουν μεταγραφές. Θα μπορούσα, όμως, να πω σίγουρα όχι; Αυτό θα σκότωνε όλες τις φήμες και δε θα ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο. Έχουμε ακόμα 4-5 μέρες να το διασκεδάσουμε.

Για το αν άλλαξε κάτι γύρω από την υπόθεση Sturridge:

Όχι, δεν άλλαξε κάτι ως προς το ζήτημα. Σκεφτόμαστε ακόμα αν θα αγωνιστεί στο ματς με τη West Brom. 




Για το αν στην Αγγλία δίνουν πολύ σημασία για το ποιος είναι ο αρχηγός της ομάδας:

Όχι, αλλά δίνεται (από τον τύπο) πολύ σημασία για το ποιος το φοράει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Henderson είναι ο αρχηγός μας κι είναι τέλειος σ αυτό το ρόλο. Αν δεν αγωνίζεται, ο Milner είναι ο αναπληρωματικός αρχηγός. Αν δεν είναι ούτε αυτός εκεί, κάποιος άλλος πρέπει να φορέσει το περιβραχιόνιο. Δεν μπορεί να το φοράει κάποιος από την εξέδρα ή τον πάγκο! Αλλά παραμένουν οι αρχηγοί μας. Έχουν πολύ δουλειά στα αποδυτήρια για ένα μεγάλο σύλλογο, όπως αυτόν της Liverpool. Έχουν πολλές ερωτήσεις και πολλά πράγματα για να συζητήσουμε- αυτή είναι η δουλειά τους. Στο γήπεδο χρειάζεται να μοιραστούν οι υπευθυνότητες.

Για το "ειδικό βάρος" του αρχηγού της Liverpool:
 Δεν είχα σκοπό να δοθεί σε περίπου 7 παίκτες- όπως έγινε. Λυπάμαι γι αυτό, αλλά δε σημαίνει πως δε σέβομαι τους αρχηγούς της ομάδας. Έχω υπάρξει κι εγώ ο ίδιος αρχηγός για πολλά χρόνια. Είναι μια σημαντική δουλειά, ανάλογα με το κατά πόσο μπορείς να ανταπεξέλθεις. Στη Liverpool είναι λίγο διαφορετικά γιατί ο  Gerrard ήταν αρχηγός για πολλά χρόνια.Μοιάζει λες και ήταν αρχηγός 25 χρόνια ή κάτι τέτοιο! Οπότε είναι φυσιολογικό να συζητιέται για το ποιος μπορεί να καλύψει αυτό το κενό. Βέβαια, νομίζω ότι επιλέξαμε σωστά αρχηγό κι είμαι χαρούμενος για τα χαρακτηριστικά που έχει δείξει ο Henderson στο συγκεκριμένο ρόλο.


Για τα κριτήρια επιλογής του ως προς την αρχική εντεκάδα:


Όταν φτιάχνω μια εντεκάδα, δεν ξεκινάω βλέποντας που χωράει καλύτερα κάποιος από τους αρχηγούς μας. Φτιάχνω την εντεκάδα και συνειδητοποιώ πως κάποιος πρέπει να φορέσει το περιβραχιόνιο. Τις τελευταίες εβδομάδες διάφοροι παίκτες χρίστηκαν αρχηγοί.

Για το πως του φαίνονται τα βραδινά παιχνίδια όπως αυτό της Κυριακής:
Μου αρέσουν οι βραδινές αγωνιστικές. Το Σαββατόβραδο είναι μια στιγμή της εβδομάδας που ο κόσμος συνήθως δες πέφτει για ύπνο από νωρίς!  Επίσης, αν θέλουν μετά το ματς μπορούν να βγουν στο Liverpool. Είναι καλή στιγμή να παίζεις ποδόσφαιρο- σίγουρο καλύτερη από τις 12 το μεσημέρι. Στις 12 το μεσημέρι πεινάω, όχι στις 8 παρά τέταρτο! 
Για την αναμέτρηση του Σαββάτου:
Παίζουμε κόντρα στη West Brom πριν κάποιες εβδομάδες κι από τότε έχουν βελτιωθεί. Εκείνη τη βραδιά δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά αυτοί ήταν πολύ δυναμικοί. Τους σεβόμαστε πολύ.  Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε κυρίως καλά παιχνίδια. Τώρα σκεφτόμαστε το τελευταίο παιχνίδι που δεν ήμασταν ιδιαίτερα καλοί. Αυτό από μόνο του είναι λόγος να ανακάμψουμε, να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να αλλάξουμε την κατάσταση. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να ανακάμψουμε. Σ' αυτό βέβαια θα συνεισφέρει και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο Anfield. 

Για τη διαφορά του θεσμού του κυπέλλου στη Γερμανία:
Στη Γερμανία η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των αναμετρήσεων για το κύπελλο και των υπόλοιπων παιχνιδιών, είναι πως θα υπήρχε ένας νικητής. Στην Αγγλία είναι λίγο διαφορετικά γιατί μπορεί να ξαναπαιχτεί αγώνας κυπέλλου! Για μας είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση και θέλουμε να φτάσουμε στον επόμενο γύρο. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποδώσουμε τα μέγιστα. Η West Brom απ' όταν ήρθε ο Alan (Pardew), έχει βελτιωθεί πολύ. Αυτό δυσκολεύει το έργο μας. 

Για την πίεση που ασκεί το γεγονός ότι την Τρίτη ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Huddersfield:
Έχουμε κάποιες επιλογές ως προς τους παίκτες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Όχι απεριόριστες, ούτε πάρα πολλές. Σάββατο με Τρίτη είναι συνήθως ένας κανονικός ρυθμός. Όλα θα πάνε καλά κι οι παίκτες θα είναι έτοιμοι. Είχαμε αρκετό καιρό από το προηγούμενο παιχνίδι για να αναρρώσουμε. Δε χρειάζονται μεγάλες αλλαγές. Θα γίνουν 1-2 αλλαγές, όχι εξαιτίας της διοργάνωσης,αλλά γιατί κάποιοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν αρκετά τις τελευταίες 2 με 3 βδομάδες. Δεν έχω καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα ακόμα

Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.