Τέλος η περίπτωση Alisson. Τι συμβαίνει με Karius και Mignolet...

Ο Alisson της Roma ήταν τελικά στο στόχαστρο των "κόκκινων" όμως πλέον κοιτάζουν και αλλού στην αγορά!



Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Η Liverpool είναι πλέον σχεδόν απίθανο να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για τον γκολκίπερ της Roma, Alisson αυτό το καλοκαίρι, όσο ο Karius ισχυροποιεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Η ομάδα είχε συνδεθεί με σενάρια που έκαναν λόγο για μετακίνηση του Βραζιλιάνου στο Anfield υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ο Alisson πράγματι λοιπόν βρισκόταν στη λίστα της ομάδας, όμως η υψηλή του τιμή σε συνδυασμό με τις καλές τελευταίες εμφανίσεις του Karius, κάνουν μια ενδεχόμενη μετακίνησή του δύσκολη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις.

Η Roma κοστολόγησε τον 25χρονο περίπου στα £70 εκ. ενώ η Liverpool πιστεύει πως μια συμφωνία για τη συγκεκριμένη μεταγραφή θα ήταν δύσκολη λόγω του ότι η Ιταλική ομάδα ακόμα μετανιώνει για τη χαμηλή τιμή με την οποία πούλησε τον Mohamed Salah το περασμένο καλοκαίρι. Ο διεθνής Αιγύπτιος μετακόμισε στη Liverpool για £36,9 εκ. και ήδη έχει καταφέρει να σκοράρει 30 γκολ σε 36 παιχνίδια!

Όταν ο Jurgen Klopp άφησε πίσω τον Mignolet τον περασμένο μήνα και έδωσε στον Karius θέση βασικού ήθελε να δημιουργήσει μια πρόκληση στον Γερμανό να αποδείξει ότι η Liverpool δεν χρειάζεται να ξοδέψει πολλά σε ένα νέο πορτιέρο.

Ο Klopp μάλιστα είπε χαρακτηριστικά:
"Η αγαπημένη μου λύση πάντοτε είναι να τα καταφέρνουμε με τους δικούς μας παίκτες. Εκείνοι βγαίνουν μπροστά και βελτιώνονται. Το πρόβλημα που έχουν είναι ότι όλοι τους βλέπουν."

Ο Klopp είναι ιδιαίτερα χαρούμενος βλέποντας τον Karius να ανεβαίνει, με το Γερμανό να έχει 3 clean sheets (ματς χωρίς να δεχτεί γκολ) σε 4 παιχνίδια. Η αυτοπεποίθησή του ανεβαίνει και ο Klopp πιστεύει πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια μόνιμη λύση στη συγκεκριμένη θέση.

Αν μάλιστα ο Karius διατηρήσει τα τελευταία του στάνταρ απόδοσης μέχρι το Μάιο τότε η Liverpool θα ψάξει ουσιαστικά για κάποιον ώστε να τον ανταγωνιστεί τη νέα σεζόν παρά για να τον αντικαταστήσει.

Από την άλλη ο Simon Mignolet μετά από 5 χρόνια παρουσίας του με τη φανέλα της Liverpool, φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι εφόσον δεν έχει βασικό ρόλο στα πλάνα της νέας σεζόν ειδικά από τη στιγμή που θα πατήσει τα 30 του χρόνια τον άλλο μήνα.
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.