Κυνικότητα, τρίτη θέση και το μυαλό στην Πόρτο

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
27η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ ήταν σοβαρή, δεν είχε όρεξη για άλλες απώλειες, επικράτησε της Σαουθάμπτον με 2-0 στο St Mary's και, εκμεταλλευόμενη τις απώλειες των συναγωνιστών της, ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Πόρτο (Τετάρτη 14/12, 21:45 - Cosmote Sport 1 HD) στο Ντραγκάο για την φάση των 16 του Champions League.


Αν και παραδοσιακά την δυσκολεύουν κάτι τέτοιες έξοδοι, η ομάδα του Κλοπ ήταν σοβαρή και μετρημένη, και θα μπορούσε το σκορ να είχε ξεφύγει.


Ο Σαλάχ έχει δαιμονιστεί (22 γκολ στο πρωτάθλημα), ο Φιρμίνο φανερώνει τον ρόλο του ως τον παίκτη-κλειδί στην ομάδα, και με τα γκολ αυτών των δύο, η Λίβερπουλ πήρε σημαντική νίκη επί της Σαουθάμπτον με 2-0 στο St Mary's και την πήγε μόνη τρίτη στην βαθμολογία.

Έχασε η Άρσεναλ, έχασε η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι παίζει τη Δευτέρα χωρίς να την επηρεάζει το αποτέλεσμά της, οπότε έχουμε και λέμε: +2 από Τότεναμ, +4 από Τσέλσι (με παιχνίδι λιγότερο), +9 από Άρσεναλ και μετά το δώρο του Ράφα, η απόσταση από τη Γιουνάιτεντ μειώθηκε μόλις στους δύο βαθμούς. Η σφαγή για την τετράδα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Το ματς

Σαλάχ-Φιρμίνο βρίσκονται... με κλειστά μάτια!


Πιο ιδανικά δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι για τους Reds, καθώς η ομάδα του Κλοπ ευτύχησε να προηγηθει αρκετά νωρίς. Μετά από λάθος στην άμυνα της Σαουθάμπτον, ο Σαλάχ πάτησε περιοχή, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φιρμίνο, κι αυτός έκανε εύκολα το 0-1 μόλις στο 6'!

Οι "Άγιοι" προσπάθησαν να απαντήσουν, είχαν την κατοχή της μπάλας και βρέθηκαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση. Η πρώτη ήταν με τον Χέιμπιεργκ στο 18' και η δεύτερη με τον Γουόρντ-Πράουζ στο 29' αλλά ο Κάριους δήλωσε παρών και τις δύο φορές και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.


Κι αφού δεν σκόραρε η Σαουθάμπτον, δέχτηκε και δεύτερο γκολ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Ματίπ έδωσε στον Σαλάχ, εκείνος παίζει όμορφα το ένα-δύο με τον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος τον βρήκε με εξαιρετικό τακουνάκι, και κάπως έτσι ο Αιγύπτιος έκανε το 0-2 στο 42'!

Πολλές ευκαιρίες, το κράτησε εύκολα μέχρι το τέλος

Δεν άλλαξαν πολλά στην επανάληψη. Η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και θα μπορούσε να είχε βάλει κι άλλα γκολ μέχρι το τέλος.


Στο 50' ο Μανέ πήγε να κάνει ένα φοβερό... αεροπλανικό, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σαλάχ, ο οποίος δεν βρήκε εστία, ενώ στο 59' οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αλλά ο Χουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Οι ευκαιρίες συνεχίζονταν για τη Λίβερπουλ την ώρα που η Σαουθάμπτον είχε ανοιχτεί, δίνοντας έτσι πολύ χώρο στην ομάδα του Κλοπ. Στο 69' οι Reds έχασαν διπλή ευκαιρία όταν ο ΜακΚάρθι στην αρχή απέκρουσε το σουτ του Φιρμίνο και στη συνέχεια ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ απείλησε και ο νεοεισελθών Λαλάνα στο 85', με το σουτ του Άγγλου να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του ΜακΚάρθι.

Σχόλιο


Αυτή τη φορά ήταν σοβαρή, θα μπορούσε να είναι και πιο παραγωγική, αλλά η δουλειά έγινε από τη Λίβερπουλ. Τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και η τρίτη θέση πλέον της ανήκει. Σημαντική νίκη, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους για τη Λίβερπουλ. Ιδίως δε από τη στιγμή που ακολουθεί το crash test με την Πόρτο την Τετάρτη (14/2).

Οι συνθέσεις

ΣαουθάμπτονΜακΚάρθι, Σέντρικ Σοάρες, Χουτ, Μπέρτραντ, Λεμινά (57' Μπουφάλ), Οριόλ Ρομέου (80' Στίβεν Ντέιβις), Χέιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ (71' Λονγκ), Τάντιτς, Γκουίντο Καρίγιο.
ΛίβερπουλΚάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσαν, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (60' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (89' Λόβρεν), Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (79' Λαλάνα)




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LORIS KARIUS (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgil van Dijk (@virgilvandijk) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Robertson (@andyrobertson94) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.