Τέτοια ντέρμπι θέλουμε (?)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
26η αγων. Premier League 2017-18

Σε ένα παιχνίδι με συγκλονιστικό και χιτσκοκικό φινάλε, Λίβερπουλ και Τότεναμ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο Άνφιλντ, με γκολάρες από Σαλάχ και Γουανιάμα, χαμένο πέναλτι από τον Κέιν αλλά και πολλή μουρμούρα περί διαιτησίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σαουθάμπτον (Κυριακή 11/2, 18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο St Mary's για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Παραδοσιακά, τέτοια παιχνίδια είναι η χαρά του φιλάθλου. Του ουδέτερου βέβαια, ιδίως στο συγκεκριμένο, γιατί οι ενδιαφερόμενοι είχαν ανά χείρας τα πιεσόμετρα. Αυτοί της Λίβερπουλ έχουν συνηθίσει.


Τι ματσάρα έγινε στο Άνφιλντ! Ο Σαλάχ έβαλε νωρίς μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ απέναντι στην Τότεναμ, οι "πετεινοί" πίεζαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισαν με ασύλληπτη γκολάρα του Γουανιάμα, έχασαν πέναλτι με τον Κέιν, στη συνέχεια ο Σαλάχ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σκόραρε ξανά, αλλά την τελευταία λέξη την είχε ο Χάρι Κέιν που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 από το σημείο του πέναλτι.


Εντυπωσιακό ματς, με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και αρκετή συζήτηση για διαιτησία (και όχι ιδιαίτερα θετική). Δύο πέναλτι κέρδισε η Τότεναμ, αμφότερα τα οποία ξεσήκωσαν άπαντες στο κόκκινο στρατόπεδο, με τον Κλοπ να είναι έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα.

Με αυτό τον βαθμό, η Λίβερπουλ πέρασε μόνη τρίτη με 51 βαθμούς (έστω και προσωρινά καθώς η Τσέλσι παίζει με την Γουότφορντ την Δευτέρα), έχασε την ευκαιρία να έχει σε απόσταση βολής τη Γιουνάιτεντ, η οποία ξέφυγε στους 56 αλλά βρίσκεται στο +2 και στο +6 από Τότεναμ και Άρσεναλ αντίστοιχα – οι οποίες παίζουν στις 10/2 μεταξύ τους στο Wembley.

Το ματς

Ιδανικό ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ


Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους Reds, καθώς μόλις στο 3', ο Ντάιερ έκανε λάθος στην άμυνα της Τότεναμ, ο Σαλάχ καραδοκούσε, την εκμεταλλεύτηκε και νίκησε τον Γιορίς στο τετ-α-τετ για το 1-0.

Μετά το γκολ, οι δύο ομάδες ανοίχτηκαν και το ματς απέκτησε από νωρίς κιόλας... άγρια μορφή. Ο Φαν Ντάικ σταμάτησε δύο φορές τους παίκτες της Τότεναμ στο 18' και έδωσε την ευκαιρία στον Μίλνερ να σκοράρει αλλά το σουτ του Άγγλου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.


Ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ούτε και η κεφαλιά του Φιρμίνο κατέληξε στην εστία (22'). Στη συνέχεια ο Φαν Ντάικ απείλησε μετά από κόρνερ, με τον Γιορίς να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ οι "πετεινοί" έκαναν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο 40', με τον Ντεμπελέ να σουτάρει και τον Κάριους να αντιδράει σωστά.

Το... γύρισε στην άμυνα και το πλήρωσε, τρομερές ανακατατάξεις στις καθυστερήσεις!

Στην επανάληψη, η Τότεναμ ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους για το γκολ της ισοφάρισης και τους Reds να αμύνονται, προσπαθώντας από την πλευρά τους να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση.

Η ομάδα του Ποκετίνο έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 57', όταν ο Σον δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάριους και στην εξέλιξη της φάσης, ο Άλι σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα, η Τότεναμ πίεζε ολοένα και περισσότερο τη Λίβερπουλ, είχε συνέχεια την μπάλα στα πόδια της, έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης και εντέλει το πέτυχε με μια φοβερή βολίδα του Γουανιάμα που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον Κάριους, κάνοντας το 1-1 στο 80'!

Το τελευταία δέκα λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα και ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς, αν σκεφτεί κανείς ότι στις καθυστερήσεις μπήκαν δύο γκολ.


Οι φιλοξενούμενοι κυνηγούσαν την ανατροπή, και μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, όταν ο Κέιν μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κάριους και κέρδισε το πέναλτι. Παρότι ο Άγγλος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ, ο διαιτητής δεν πήρε πίσω την απόφασή του, αλλά ο Κάριους απέκρουσε την εκτέλεση του Κέιν και κράτησε όρθια την ομάδα του στο 87'!


Κι αφού δεν το έβαλε η Τότεναμ, η Λίβερπουλ βγήκε μπροστά κι ο Σαλάχ πήρε την μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, και με μια φανταστική ενέργεια, έκανε το 2-1 στο 90+1', ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Δεύτερο γκολ του Αιγύπτιου στο παιχνίδι, 21 συνολικά στο πρωτάθλημα.


Επειδή όμως εκεί στο Νησί μπορούν να γίνουν τα πάντα, κανένα παιχνίδι δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο διαιτητής. Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος των καθυστερήσεων, ο Φαν Ντάικ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λαμέλα και, μετά από συζήτηση με τον βοηθό, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Αυτή τη φορά ο Κέιν ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 στο 90+4'!

Σχόλιο


Και τι δεν είχε αυτό το ντέρμπι (εκτός από νικητή)... Γκολάρες, η μπάλα πάνω-κάτω, πίεση της Τότεναμ στο δεύτερο ημίχρονο και υποχώρηση της Λίβερπουλ και ένα δραματικό δεκάλεπτο με τρία γκολ και πολλή συζήτηση για τη διαιτησία. Ήταν δεν ήταν, ο διαιτητής καταλόγισε και τα δύο πέναλτι, η γκολάρα που θα έπαιρνε το ματς επισκιάστηκε από το πέναλτι του Κέιν στο τέλος κι έτσι η Λίβερπουλ ανέβηκε στους 51 βαθμούς. Όλα παραμένουν ορθάνοιχτα!


Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (65' Βαϊνάλντουμ), Τσαν, Μίλνερ (78' Ματίπ), Σαλάχ, Μανέ (65' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο
Τότεναμ: Γιορίς, Τριπιέρ, Ντάβινσον Σάντσες (71' Λαμέλα), Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ, Μουσά Ντεμπελέ (79' Γουανιάμα), Άλι, Έρικσεν, Σον Χέουνγκ-Μιν (92' Γιορέντε), Κέιν

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrew Robertson (@andyrobertson94) στις 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις 
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.