Jurgen Klopp: ''Αν πω όσα νιώθω, θα πληρώσω το μεγαλύτερο πρόστιμο''


Έξαλλος και δικαιολογημένα ο Jurgen Klopp μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τα σφάλματα των διαιτητών και την στέρηση της νίκης από την ομάδα του.


Σε ένα ματς που θα κάνουμε καιρό να το ξεχάσουμε λόγω των διαιτητικών αποφάσεων, η Liverpool αναδείχθηκε 2-2 με την Tottenham το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Jurgen Klopp να είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του, όμως εξοργισμένος με τις διαιτητικές αποφάσεις που έκριναν το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός...

Για το παιχνίδι και τις αποφάσεις των πέναλτι:
''Το παιχνίδι ήταν πολύ έντονο: δύο πολύ καλές ομάδες με πραγματικές μονομαχίες. Στο πρώτο ημίχρονο, σε πολλές στιγμές θα έπρεπε να μας δοθεί φάουλ, αλλά ο διαιτητής είπε ''Εντάξει, αυτό είναι το παιχνίδι, αυτό επιτρέπεται'', αλλά και το πιο απαλό άγγιγμα σε ολόκληρο το παιχνίδι μπορεί να κρίνει τον αγώνα.
Δεν είναι ένα πέναλτι, είναι μια φάση, άκουσα πως ο Lamela ήταν offside στην φάση με το ένα πόδι. Έτρεχε προς τον Virgil van Dijk, ο Virgil τον είδε την τελευταία στιγμή, και σταμάτησε να κινείται αλλά και πάλι τον άγγιξε, ο Lamela ήδη έπεφτε.
Ο διαιτητής είπε ''παίζεται'', αλλά ο επόπτης αποφάσισε- έτσι είναι τα πράγματα, αυτό είδαν όλοι.

Το πρώτο πέναλτι ήταν από τις καθαρότερες offside φάσεις που έχω δει ως τώρα. Την στιγμή που η μπάλα έφευγε από το πόδι του παίκτη της Tottenham, ο Harry Kane είναι offside και αυτή η κατάσταση δεν άλλαξε ποτέ.
Κανένας δεν ακούμπησε τη μπάλα εκτός από τον Dejan, άρα η άμυνα μου τον έβγαλε offside και αυτό σημαίνει ότι είχαμε καλή αμυντική λειτουργία.
Δεν ξέρω τι συζήτησαν οι διαιτητές του αγώνα, αλλά πλέον δεν μπορεί να αλλάξει.

Συνολικά στα 90 λεπτά, ναι η Tottenham είχε περισσότερη κατοχή αλλά κυρίως στο να χτίζουν στο δικό τους μισό. Εμείς είχαμε περισσότερη κατοχή στο αντίπαλο μισό.
Αυτό ήταν το παιχνίδι: έχουν το χτίσιμο του παιχνιδιού τους, έχουν τον ανοιχτό τους σχηματισμό. Εμείς θέλαμε να πιέσουμε αυτές τις καταστάσεις, που είναι και αυτό που κάναμε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο με ένα φανταστικό τρόπο.
Τους προκαλέσαμε πολλά προβλήματα, πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ και είχαμε πολλές φανταστικές φάσεις, διασχίσαμε την μπάλα από παντού και τους πιέσαμε, αλλά η Τότεναμ είναι μια καλή ομάδα και είχαν τις δικές τους στιγμές στο πρώτο και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπορούσαμε σίγουρα να τα πάμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ήταν πολύ έντονο. Δεν έκαναν πολλές αλλαγές αλλά έβαλαν τον Alli ως δεκάρι αντί για τον Eriksen. Μετά, έφεραν τον Lamela σαν δεύτερο δεκάρι και όλα αυτά ήταν πράγματα που είδαμε και στα οποία έπρεπε να αντιδράσουμε, αλλά δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες.
Είχαν κάποιες φάσεις και έκαναν ένα καλό παιχνίδι, όπως ακριβώς και η ομάδα μου.
Στο τέλος, ήταν φανερό ότι θα ήταν ένα ''κλειστό'' αποτέλεσμα, και έτσι αυτό πήραμε- μια ισοπαλία και πρέπει να το δεχτούμε.

Αν πω όλα όσα νιώθω, θα πρέπει να πληρώσω το μεγαλύτερο πρόστιμο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.''

Για την συνολική εμφάνιση του Salah και το δεύτερο γκολ:
''Ήταν ένα φανταστικό, εξαιρετικό γκολ! Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, ήταν απειλή σε όλο το ενενηντάλεπτο. Είδα τα στατιστικά στοιχεία και μοιάζει σαν η Tottenham να είχε τη μπάλα όλη την ώρα, αλλά τους είχαμε πολύ στο δικό μας μισό και τους αφήσαμε να παίξουν.
Στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πολύ ψηλότερα, είχαμε φανταστική την πίεση μας μπροστά, δημιουργήσαμε στιγμές και ευκαιρίες.
Είχαμε μια σέντρα από τον Trent και την κεφαλιά από τον Firmino - δεν θα το θεωρούσαμε σαν ευκαιρία, δεν ήταν μια φάση στον στόχο, αλλά είχαμε λίγες φάσεις σαν και αυτή.

Είχαμε την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν o Mo δυστυχώς μεταβίβασε τη μπάλα λίγο δυνατά για τον Sadio, διαφορετικά θα ήταν μια φάση, ο Sadio ήταν σε μια τέλεια θέση αλλά δεν τον βρήκε.
Έτσι, ο Mo για να επιστρέψουμε στην ερώτηση σας, σημείωσε και τα δύο γκολ και το πρώτο ήταν πολύ καλό, όταν πήρε την μπάλα εκεί δεν είχε καμία διαφορά αν ήταν ή όχι ο τερματοφύλακας στο τέρμα - έτσι φαινόταν.
Το δεύτερο ήταν εξαιρετικό, αλλά είναι δύσκολο για να αμυνθείς γιατί πιστεύω ότι όλοι στο γήπεδο, μαζί με τους συμπαίκτες του, σκέφτηκαν ότι θα έδινε πάσα και τελικά το έκανε μόνος του - ήταν πιθανώς εκείνη τη στιγμή η καλύτερη ιδέα.
Σκεφτήκαμε ότι λίγα λεπτά προτού δοθεί το πέναλτι εναντίον μας, όλοι ήταν σίγουροι ότι πριν από ένα λεπτό ήταν offside (ο Lamela) και οι εμπλεκόμενοι παίκτες ήταν 100% σίγουροι.
Αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι αδικημένος, αισθάνεσαι «τι συμβαίνει εδώ; Πολεμάς για τα πάντα και στη συνέχεια να δίνεται ένα τέτοιο πέναλτι;»
Πετύχαμε ένα τέτοιο γκολ και αισθανθήκαμε αρκετά καλά, αλλά όχι για πολύ.''

Για το πως προοδεύουν οι δύο ομάδες:
Με καλό τρόπο, προφανώς, έτσι είναι, αλλά στο τέλος, κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό, πρέπει να έχουμε αποτελέσματα. Ήταν ένα παιχνίδι στην έδρα μας, χάσαμε το πρώτο παιχνίδι και η Tottenham έχει κερδίσει τέσσερις βαθμούς από εμάς και δεν αισθανόμαστε καλά με αυτό.
Στο πρώτο παιχνίδι το άξιζαν, απόψε νομίζω ότι το αξίζαμε, αλλά έτσι είναι, μερικές φορές στη ζωή χρειάζεστε λίγη βοήθεια - αν δεν την πάρετε τότε είναι δύσκολο.

Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το παιχνίδι αναπτύχθηκε και λόγω κάποιων άλλων περιστάσεων, ήταν πιο κυρίαρχοι στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή είναι αλήθεια. Έπαιξαν σε συγκεκριμένους τομείς, έπρεπε να αντιδράσουμε και προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα καλύτερα, αλλά στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι ήταν σε μερικά λεπτά πραγματικά τυχεροί που δεν σκοράραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι ότι είχαν τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη, απλά είχαν την μπάλα, αμυνθήκαμε πολύ καλά και στην αμυντική γραμμή ήμασταν ιδιαίτερα καλοί, αλλά τώρα κάποιος θα πει ότι ο Dejan Lovren έκανε λάθος επειδή άγγιξε την μπάλα σε αυτή την φάση του πρώτου πέναλτι και έτσι δεν ήταν οφσάιντ.
Αυτός είναι ο κόσμος μας, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό''.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.