Joel Matip: "Έχω πολλά ακόμα πράγματα να προσφέρω στον σύλλογο!"

Την εμφάνιση νούμερο 50 πρόκειται να κάνει ο Joel Matip με την φανέλα της Liverpool, με τον αμυντικό να μην νιώθει ικανοποίηση για τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο μέχρι στιγμής.

Γράφει ο Σιδηρόπουλος Γιώργος


Η θητεία του αμυντικού ξεκίνησε με τραυματισμούς και αρκετές απουσίες από την ενεργό δράση αλλά απέδειξε ότι έχει την ικανότητα τόσο να σταματάει τις επιθέσεις αλλά και να συμβάλλει στην δημιουργία για την ομάδα του. Τώρα στη μέση της δεύτερης χρονιάς του στην Liverpool, θεωρεί την παρουσία του καλή αλλά δηλώνει ότι έχει πολλούς στόχους ακόμα προτού νιώσει ότι έχει προσφέρει κάτι ουσιώδες στον σύλλογο.   

"Είναι εντάξει αλλα δεν μπορώ να πω ότι είμαι και ικανοποιημένος. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα και ελπίζω να έχει και συνέχεια." 

Για την αναμέτρηση εναντίον της Southampton, δήλωσε: "Υπάρχουν πραγματικά πολλές καλές ομάδες στο πρωτάθλημα, είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Η Southampton έχει αρκετή ποιότητα (στο ρόστερ της). Αλλά δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε. Κάνουμε την δουλειά μας και ανυπομονούμε για την αναμέτρηση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κάνουμε καλή δουλειά στο πρωτάθλημα."

"Δεν είναι στην καλύτερη τους στιγμή τώρα αλλά θα είναι ένας δύσκολος και σκληρός αγώνας. Πρέπει να είμαστε στο 100 τοις εκατό μας για να πάρουμε κάτι."

"Έχουμε καλό προαίσθημα, αρκετή πίστη στους εαυτούς μας και ανυπομονούμε για το παιχνίδι αυτό. Πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι. Έχουμε αρκετή ποιότητα για να είμαστε μπροστά μετά τα 90 λεπτά."

Στο τελευταίο παιχνίδι των REDS,που ξεκίνησε ο Joel Matip, ο 26χρονος αμυντικός έκανε νέο ρεκόρ (Περισσότερες πάσες από παίκτη της Liverpool)..


"Αυτό το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο! Αλλά είχαμε την κατοχή μπάλας. Ελέγχαμε την μπάλα. Αν έχει την μπάλα η αντίπαλη ομάδα δεν μπορεί να σκοράρει - είναι μέρος της δουλειάς."

"Πάντα προσπαθούμε να παίζουμε αλλά δεν μπορούμε να πιέσουμε αν αυτό δεν είναι εφικτό. Είμαστε επίσης ικανοί να αγωνιστούμε με βαθιές μπαλιές. Δεν μπορούμε πάντα να παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε αλλά αν το πετύχουμε γίνεται μέρος της δύναμής μας αν κρατήσουμε την μπάλα και δεν αφήσουμε την άλλη ομάδα να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Προσωπικά, με βοηθάει πολύ να έχω την μπάλα στην κατοχή μου."

Στον αγώνα κόντρα στην Tottenham ο Joel Matip βρέθηκε στον πάγκο με τον Virgil Van Dijk να ξεκινάει. Σύμφωνα με τον Joel η άφιξη του Ολλανδού έχει επηρεάσει θετικά τους συμπαίκτες του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

"Είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Γελάμε, κάνει καλό στην ομάδα και με την ποιότητά του μπορεί να την βοηθήσει."

"Πλεόν έχουμε παραπάνω επιλογές στο κέντρο της άμυνας, οπότε έχουμε την επιλογή να αντικαταστήσουμε κάποιον που δεν είναι στην καλύτερη του μέρα χωρίς να μειωθεί η ποιότητα της ομάδας. Θα βοηθήσει την ομάδα, το κάνει από την στιγμή που πρωτοήρθε."

"Είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός. Σε κάποιες περιπτώσεις το σώμα του είναι που μιλάει αλλά είναι ένας ολοκληρωμένος αμυντικός, ικανός να μας βοηθήσει σε κάθε περίπτωση."



Η Southampton έχει την ανάγκη όπως και άλλες ομάδες να πάρει κάποιους αναγκαίους πόντους, για να μην την απασχολεί το ενδεχόμενο του υποβιβασμού, στα επόμενα παιχνίδια που μένουν για το πρωτάθλημα. O Matip δήλωσε:

"Είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω γιατί βρίσκονται σε αυτή την θέση. Έχουν αρκετή ποιότητα στην ομάδα τους. Είναι πάντα απειλή ακόμα και αν δεν είναι στην καλή τους μέρα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην τους επιτρέψουμε να μας αποσπάσουν βαθμούς.



Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.