Southampton 0-2 Liverpool(Βαθμολογίες παικτών): Firmino, Salah και πετάμε για Πορτογαλία!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Σημαντικό διπλό για την ομάδα μας στο St. Mary's Stadium κόντρα στην Southampton του Mauricio Pellegrino.


Το γρήγορο γκολ της Liverpool έδωσε αυτοπεποίθηση και αποτέλεσε καταλυτικό ρόλο για το τρίποντο. Το ένα γκολ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού από τον Firmino και από assist του Salah, το δεύτερο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τους ρόλους να αντιστρέφονται.

Ας περάσουμε αναλυτικά στις βαθμολογίες μας:


Loris Karius


Ο Γερμανός κήπερ επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κάνοντας 2 καλές επεμβάσεις, χωρίς να λείψουν κάποια μικρολαθάκια στο distribution, παρότι το πρώτο γκολ είχε ξεκινήσει αφού έπαιξε σωστά και γρήγορα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Trent Alexander-Arnold
Άλλη μια καλή, γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση για τον νεαρό αμυντικό, ο οποίος στάθηκε πολύ καλά, κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Joel Matip
Άσχημο το πρώτο ημίχρονο του Καμερουνέζου, ο οποίος ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο και στάθηκε σωστός στις επεμβάσεις του όποτε χρειάστηκε.

Βαθμολογία: 6.5/10


Virgil van Dijk


Επιστροφή στο St. Mary's για τον Ολλανδό αμυντικό, ο οποίος φάνηκε να μην επηρεάζεται το παραμικρό από τις αποδοκιμασίες των οπαδών των "αγίων", πραγματοποιώντας μια πολύ καλή, αποφασιστική εμφάνιση.


Βαθμολογία: 7.5/10

Andrew Robertson
Σταθερός αμυντικά, σωστά overlaps και πολύ τρέξιμο από τον Σκωτσέζο για ακόμη μια καλή συμμετοχή.

Βαθμολογία: 6.5/10

Emre Can
Σταθερός στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού ο Can, που θα μπορούσε αν απέφευγε κάποια μικρολαθάκια να έχει καλύτερη βαθμολογία.

Βαθμολογία: 6.5/10


Georginio Wijnaldum
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του μακρία από το Anfield έκανε ο Wijnaldum, χωρίς να έχει όμως την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση σε κάποιες φάσεις ακόμη και για να σκοράρει.


Βαθμολογία: 7/10


Alex Oxlade-Chamberlain
Από τους λίγους που κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης ο Ox, που βοήθησε όμως και αυτός με την ενέργεια και τα τρεξίματά του στο χώρο του κέντρου. Δικαιολογημένα αντικαταστάθηκε.


Βαθμολογία: 5.5/10

Sadio Mane
Ντεφορμαρίσματος συνέχεια για τον Σενεγαλέζο που έψαξε το γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Βαθμολογία: 6/10

Mohamed Salah

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Ακόμη ένα παιχνίδι, ακόμη ένα γκολ για τον Salah που φτάνει τα 22 στην Premier League και απειλεί επιδόσεις όπως αυτές του Luis Suarez την σεζόν 2013/14 όταν είχε σκοράρει 31 γκολ. Συμμετοχή και στο πρώτο γκολ, αφού ο Firmino σκόραρε με δική του assist.

Βαθμολογία: 8/10

Roberto Firmino


Απολαυστικός με, ή και χωρίς την μπάλα, ο Bobby σκόραρε και έδωσε μια μαγική assist στον Salah για το δεύτερο γκολ και κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου μέσα από αυτό το άρθρο. Κακός επιθετικός, όπως προδίδουν και οι αριθμοί καθώς έφτασε τα 20 γκολ και τις 11 assists σε όλες τις διοργανώσεις στη φετινή σεζόν.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Αλλαγές:
James Milner(60' αντί του Chamberlain)

Έδωσε ηρεμία στο κέντρο σε ένα κομβικό σημείο και βοήθησε τον Arnold στην επιτήρηση του εκάστοτε αριστερού εξτρέμ της Southampton.

Βαθμολογία: 7/10


Adam Lallana(79' αντί του Firmino)
Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε οριστικά το τρίποντο.

Βαθμολογία: 6.5/10

Dejan Lovren(89' αντί του Salah)
Μπήκε στο φινάλε κόντρα στην πρώην του ομάδα χωρίς να χρειαστεί σε κάποιο σημείο.

Βαθμολογία: -


Jurgen Klopp
Δυνατή εντεκάδα παρά τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στην Porto. Φανερό στο γήπεδο ότι η γραμμή του κέντρου ήταν ευθεία σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, όταν αμυνόταν η ομάδα, κάτι που περιόρισε τη γηπεδούχο ομάδα σε σέντρες. Έδωσε ανάσες σε παίκτες όπως ο Firmino όταν του το έπετρεψε το παιχνίδι, ενώ θα τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση βλέποντας την εμφάνιση του van Dijk στα στόπερ. Ερώτημα που έχει να λύσει είναι ο παρτενέρ του Ολλανδού από δω και πέρα.

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.