Krawietz: ''Μην περιμένετε εύκολο παιχνίδι με την Porto''

Η υποτίμηση της FC Porto θα ήταν το «μεγαλύτερο λάθος» της Liverpool.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Αυτή είναι η πεποίθηση του βοηθού προπονητή Peter Krawietz, ο οποίος απαιτεί μια συγκεντρωμένη και σεβαστή απόδοση από τους κόκκινους στο πρώτο σκέλος του Champions League στους 16, απόψε.

  "Οι επόμενοι αντίπαλοί μας είναι η Porto και πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι στο χαρτί μοιάζει με μία από τις καλύτερες κληρώσεις", δήλωσε στο επίσημο περιοδικό της Liverpool.

  "Αλλά χωρίς να βρεθούμε σε λεπτομέρειες, μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε ότι θα είναι μια σκληρή αναμέτρηση, επειδή η Porto είναι ένα πολύ μεγάλο club στην Πορτογαλία.

  "Είναι μια πραγματικά ανταγωνιστική πλευρά, απίστευτα ισχυρή σωματικά, πραγματικά έξυπνη τακτικά και φυσικά είναι πολύ, πολύ φιλόδοξοι, ιδιαίτερα στους διεθνείς αγώνες. Έτσι δεν θα είναι εύκολο για μας.

  " Ίσως όλοι μας περιμένουν να περάσουμε, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις ως υπεύθυνος άνθρωπος στο ποδόσφαιρο - ως παίκτης ή προπονητής - είναι να περιμένεις ένα εύκολο παιχνίδι επειδή αυτό είναι το σημείο που έχεις χάσει ήδη πριν ξεκινήσεις το παιχνίδι."

Η ομάδα του Sergio Conceicao έχασε μόνο δύο φορές σε 90 λεπτά σε 36 αγώνες και προχώρησε από έναν δύσκολο όμιλο του Champions League που περιλάμβανε τους Τούρκους πρωταθλητές(Besiktas), τη RB Leipzig και τη Monaco.

Ο Krawietz αναγνωρίζει την ποιότητα του αντιπάλου, αλλά αισθάνεται ότι η Liverpool μπορεί να νικήσει στα δύο σκέλη εάν παράγει το καλύτερο δυνατό - ειδικά με τον δεύτερο αγώνα που θα διεξαχθεί στο Anfield.

  "Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι είναι εφικτό να πετύχουμε, αν αποδώσουμε σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε", δήλωσε ο Γερμανός.

  "Είναι καλό να παίζουμε πρώτα εκεί και ελπίζουμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι μακριά, αν είναι ένα πλεονέκτημα, να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε ένα, δύο ή τρία γκολ και να μην δεχτούμε πάρα πολλά.

  "Τότε θα έχουμε την ευκαιρία στο δεύτερο παιχνίδι να χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι μας στο σπίτι, την ατμόσφαιρά μας, τη μαγεία του Anfield για να περάσουμε στον επόμενο γύρο, αλλά υπάρχει ένας μακρύς και σκληρός δρόμος πρώτα."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.