Firmino για Tottenham: "Δε σκεφτόμαστε την εκδίκηση, προσπαθούμε απλά να κερδίζουμε!"

Η Liverpool δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την ήττα της με 4-1 στο ματς του πρώτου γύρου σαν επιπλέον κίνητρο για νίκη, αφού το κυνήγι της 4άδας είναι ήδη αρκετό για να κινητοποιήσει τους παίκτες, σύμφωνα με τον Roberto Firmino.




Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Συνέντευξη στο liverpoolfc.com παραχώρησε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μιλώντας κυρίως για το Κυριακάτικο ντέρμπι με την Tottenham. Αναλυτικά:

O Jurgen Klopp έχει περιγράψει το ματς του πρώτου γύρου απέναντι στην Tottenham σαν το χειρότερο παιχνίδι από άποψη απόδοσης της ομάδας. Υπάρχουν λοιπόν σχέδια για εκδίκηση από εσάς τους παίκτες στα αποδυτήρια;

"Όχι, χάσαμε ένα παιχνίδι τον Οκτώβριο απέναντί τους και παίξαμε όλοι πολύ άσχημα, όλη η ομάδα. Αξίζαμε να χάσουμε εκείνη τη μέρα. Το επόμενο παιχνίδι είναι διαφορετικό δεν υπάρχει εκδίκιση ή επιπλέον κόντρα λόγω του τελευταίου μας παιχνιδιού. Είναι μια μεγάλη ομάδα και θα κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε."

Από το τελευταίο παιχνίδι του Οκτωβρίου η Liverpool έχει κερδίσει 14 από τα 21 παιχνίδια που έχει δώσει σε όλες τις διοργανώσεις ενώ 5 παιχνίδια έχουν έρθει ισόπαλα. Σίγουρα οι Reds μπορούν να αποκτήσουν αέρα 5 βαθμών με μια νίκη απέναντι στην ομάδα του Pochettino, ενώ αν ηττηθούν η Tottenham θα τους προσπεράσει στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτό σίγουρα δείχνει πόσα διακυβεύονται σε αυτό το ματς.

"Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι ένα κλασικο. Στη Βραζιλία λέμε αυτού του είδους τα παιχνίδια "παιχνίδια των 6 βαθμών". Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα 90 λεπτά για να προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτός είναι ο σκοπός μας."

Η Tottenham θα ταξιδέψει στο Anfield προερχόμενη από νίκη στο ντέρμπι με τη Manchester United με 2-0 στο Wembley την Τετάρτη το βράδυ μειώνοντας κι άλλο τη διαφορά από τη Liverpool και την 4αδα.

"Παρακολουθώ τα παιχνίδια της Tottenham και έχουν μια πολύ καλή ομάδα. Ξέρουμε τα πάντα και για το τι είναι ικανοί να κάνουν, αλλά στην έδρα μας είμαστε πολύ δυνατοί. Θα είμαστε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Είδα το παιχνίδι απέναντι στη Manchester United το οποίο και κέρδισαν και έπαιξαν πολύ καλά αλλά όπως είπα είμαστε κι εμείς μια πολύ δυνατή ομάδα και θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε."

Η Liverpool προέρχεται και αυτή από μια νίκη απέναντι στη Huddersfield, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από 2 συνεχόμενες ήττες από Swansea (πρωτάθλημα) και West Bromwich (Κύπελλο). Η ομάδα είναι έτοιμη αλλά ο Firmino πιστεύει πως η έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα, το Anfield και εξηγεί:

"Στο γήπεδο προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό φυσικά δε μας σταματάει από το να ακούμε τι λένε οι φίλαθλοί μας που μας υποστηρίζουν όπως πάντα. Αυτό είναι καλό για μας τους παίκτες να το ακούμε, επειδή μας δίνει πολύ επιπλέον κίνητρο και μας κάνει να τρέχουμε ακόμα περισσότερο. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα κάνουν ακριβώς το ίδιο ή και ακόμα καλύτερα."
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.