Να εδραιωθεί στην τετράδα! (Match Preview)

Ντέρμπι τετράδας το σημερινό κόντρα στην Tottenham στο Anfield και η Liverpool χρειάζεται την νίκη για να διευρύνει την διαφορά της στην τετράδα και να ξεκινήσει ιδανικά έναν πολύ σημαντικό μήνα.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Η Liverpool κατάφερε να κλείσει καλά τον Ιανουάριο κερδίζοντας την Huddersfield με 0-3. Ο Φεβρουάριος έχει Champions League και πολλά ντέρμπι μεταξύ των άλλων διεκδικητών της τετράδας, άρα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό μήνα που οι Reds πρέπει να ξεκινήσουν με το δεξί κόντρα στην Tottenham.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Tottenham

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 04.02.2018 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Jonathan Moss
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool ηττήθηκε από Swansea και West Brom μέσα σε 5 ημέρες και οι Reds χρειαζόντουσαν επειγόντως την νίκη επί της Huddersfield. Αυτή ήρθε εύκολα με 0-3 με τους Can, Firmino και Salah να βρίσκουν δίχτυα και σήμερα πρέπει να συνεχίσουν σε αυτόν τον δρόμο.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Adam Lallana και Ragnar Klavan, ενώ ο προπονητής δήλωσε πως ο Nathaniel Clyne βρίσκεται κοντά στις προπονήσεις και δηλώθηκε μάλιστα στην λίστα του Champions League άρα ελπίζουμε στην σύντομη επιστροφή του.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Ο ρεαλιστικός στόχος της Tottenham πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ήταν η τοποθέτηση στις πρώτες 4 θέσεις. Φυσικά και οι Spurs είναι μία ομάδα που έχει διεκδικήσει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια δίχως όμως να φτάσει αρκετά κοντά. Η Manchester City έχει κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα, αυτό είναι κοινό μυστικό, άρα ο στόχος της Tottenham παραμένει η τετράδα.

Δεν τα πάει και άσχημα, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση με 48 βαθμούς, 2 μόλις λιγότερους από τους Reds, άρα το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικό. Είναι βέβαια μία ομάδα που χωρίς τις κοιλιές που έκανε θα βρισκόταν ψηλότερα στην βαθμολογία.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Οι Tobby Alderweireld και Danny Rose είναι αμφίβολοι ενώ ο νεοαποκτηθείς Lucas Moura πιθανότατα θα είναι ανέτοιμος. Κανένα άλλο πρόβλημα για τον Mauricio Pochettino.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Μια εφιαλτική αναμέτρηση θεωρείται η τελευταία που τοποθετείται χρονολογικά στις 22 Οκτωβρίου. Το ματς ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα για τους Reds και ιδιαίτερα τον Dejan Lovren. Ο Κροάτης έχει κάνει πολλές φορές λάθη, αλλά εκείνο το παιχνίδι ήταν κάτι πολύ χειρότερο. Δύο παιδικά λάθη του έδωσαν πολύ νωρίς στην Tottenham το προβάδισμα με σκορ 2-0 με τους Kane και Son να τα εκμεταλλεύονται. 

Ο Lovren είχε χάσει τελείως την ψυχολογία του και στο 30' αντικαταστήθηκε από τον Ox. Αυτό δεν απέτρεψε κάτι βέβαια. Ο Salah μείωσε σε 2-1 αλλά τα αμυντικά λάθη συνεχίστηκαν και οι Alli και Kane τα μετέτρεψαν σε γκολ. Μια πραγματικά πολύ κακή εμφάνιση που ανάγκασε τον Jurgen Klopp να διορθώσει αρκετά πράγματα.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool έχει χάσει μόλις 1 από τα τελευταία της 23 εντός έδρας παιχνίδια για την Premier League κόντρα στους Spurs. Έχει πάρει 15 φορές την νίκη και 7 την ισοπαλία.

Στα τελευταία 3 της εκτός έδρας παιχνίδια για το πρωτάθλημα η Tottenham μετράει 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Στα προηγούμενα 5 μέτραγε 4 ήττες και 1 ισοπαλία.

Ο Jurgen Klopp είναι αήττητος στα τελευταία 12 παιχνίδια στο Anfield σε επίπεδο Premier League κόντρα στο ''big six'' μετρώντας 6 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Ο Mohamed Salah έχει την ευκαιρία να γίνει ο παίχτης της Liverpool που φτάνει τα 20 γκολ στην Premier League συντομότερα από όλους. Έχει σκοράρει 19 φορές σε 24 εμφανίσεις, ενώ οι Daniel Sturridge και Fernando Torres έχουν σκοράρει 20 φορές σε 27 εμφανίσεις.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Τον Loris Karius θα δούμε κάτω από τα δοκάρια, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Gomez, Matip, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Henderson, Can και ένας εκ των Chamberlain και Wijnaldum.

H επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Chamberlain (Wijnaldum), Henderson, Can - Salah, Firmino, Mane
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Son, Alli, Eriksen - Kane


Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.