Αποθέωσε τους παίκτες του ο Gerrard!

 Μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση που συνδυάστηκε με νίκη 2-0 επί της Manchester United, ο κόουτς της U19, Steven Gerrard, έδωσε όλα τα εύσημα στους παίκτες του για την πανάξια νίκη.



Μετάφραση: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Οι Reds αντιμετώπισαν τη μισητή αντίπαλο για τη φάση των 16 του UEFA Youth League και πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, κατατρόπωσαν την United χάρη σε τέρματα των Woodburn και Camacho, για να πάρουν την πρόκριση στους 8.

Επόμενη αντίπαλος για τους παίκτες του Gerrard θα είναι η Manchester City.

"Είμαι εντυπωσιασμένος από τα παιδιά. Ήταν μια καταπληκτική νίκη για αυτούς. Είχαμε 2-3 μέρες να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς και πολλοί από τους παίκτες έβαλαν τα δυνατά τους απέναντι στην West Ham και είχαν πολύ μικρό χρόνο ανάρρωσης."

"Το να παίζεις με τη United, μια μισητή αντίπαλο, φέρει έξτρα πίεση, έξτρα ευθύνη. Είμαι περήφανος για αυτούς. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω μονάδες επειδή η εμφάνιση ήταν συλλογικά πολύ δυνατή. Εκτέλεσαν το σχέδιο που τους δόθηκε πριν 2-3 μέρες στην εντέλεια!"

Ο Gerrard ανέφερε ότι το να αντιμετωπίζει παλιούς αντιπάλους του από τη θέση του προπονητή είναι μεγάλη πρόκληση.

"Πολλή ένταση, πολύς ενθουσιασμός. Όταν έγινε η κλήρωση την παρακολουθούσαμε όλοι μαζί. Το να έρχομαι αντιμέτωπος με έναν παλιό συμπαίκτη όπως ο Nicky Butt και αντίπαλο για πολλά, πολλά χρόνια, κάνει την αναμέτρηση ακόμη πιο ζουμερή!"

"Υπάρχει λίγο περισσότερος κίνδυνος και πίεση γύρω από αυτό, όμως για αυτό βρίσκομαι εδώ. Θέλω αυτήν την πρόκληση! Ο λόγος είναι πως αφού δεν μπορώ να την έχω ως παίκτης πλέον, το πλησιέστερο είναι να την έχω ως προπονητής."

Το φανταστικό τελείωμα του Camacho στο 77ο λεπτό έβαλε τέλος στην αναμέτρηση και βρήκε τον Gerrard να πανηγυρίζει έξαλλα την επίτευξή του.

"Θέλω να κερδίζω! Θέλω αυτά τα παιδιά να περάσουν και να αναμετρηθούν με την Manchester City. Δεν ήταν καν ανακούφιση, ήταν επιβράβευση για αυτούς επειδή ξέρω πόσο σκληρά έχουνε δουλέψει για αυτό."

"Το πλάνο θα ήταν δύσκολο να εκτελεστεί ακόμη και από παίκτες της πρώτης ομάδας, όποτε φανταστείτε για παιδιά 16, 17, 18 χρονών, επομένως χρειάζονται τα εύσημα και τα συγχαρητήριά μας."

"Η United είχε τις στιγμές της, αλλά προήλθαν κυρίως από το γεγονός πως είχαμε κάποιους νεαρούς μέσα που κουράστηκαν και καταπονήθηκαν. Έκαναν κάποιες άτσαλες μπαλιές και πάσες όταν η United μας πίεσε."

"Είχαν λίγες στιγμές μέσα στο παιχνίδι, αλλά εν γένει κυριαρχήσαμε. Κυριαρχήσαμε απέναντι στην Manchester United με ορισμένους πολύ νεαρούς παίκτες στο αρχικό σχήμα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα."

Η νίκη αυτή έδωσε τέλος σε ένα σερί 4 ηττών για την U18, ενώ και η U23 είχε 3 σερί με τον Gerrard να παραδέχεται πως ήταν μια δύσκολη περίοδος.

"Ήταν ένα τεστ, μια δοκιμασία. Τα πράγματα αλλάζουν κατά την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη. Κάποιοι φεύγουν δανεικοί, κάποιοι μεταφέρονται στο Melwood και έτσι δεν έχεις το ίδιο γκρουπ παικτών για το επόμενο εξάμηνο."

"Αλλά έτσι γίνεται στο επίπεδο της Ακαδημίας. Πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτό. Αν ήταν στο χέρι μου θα τους κρατούσα όλους, αλλά αυτό είναι εγωιστικό." 

"Οι παίκτες πρέπει να αποκτούν νέες εμπειρίες, κάποιοι χρειάζεται να πάνε δανεικοί. Εγώ είμαι που πρέπει να εγκλιματιστώ στο σύστημα των Ακαδημιών και όχι οι παίκτες."

"Έχω προσαρμοστεί? Σχεδόν. Ακόμη το προσπαθώ για την ακρίβεια."

Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που ο κόουτς να ενδιαφέρθηκε για το επερχόμενο ματς με την City.

"Ας απολαύσουμε αυτό πρώτα. Σε επίπεδο U18 και U23 ήταν δύσκολες εβδομάδες, τα αποτελέσματα δεν πήγαν όπως τα θέλαμε. Είναι σημαντικό να χαρούμε αυτή τη νίκη πρώτα."

"Θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να κοιτάξουμε την Manchester City. Θα έχουμε ένα πλάνο, θα προετοιμαστούμε και θα δώσουμε στα παιδιά τις πληροφορίες που χρειάζονται. Αλλά τα παιδιά χρειάζεται να ευχαριστηθούν αυτή τη νίκη πρώτα και να απολαύσουν το αίσθημα της νίκης και πάλι. Είχε περάσει καιρός."
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.