Gini: ''Να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη από αύριο''

Ο Georginio Wijnaldum είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τη Liverpool να εξασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Estadio do Dragao την Τετάρτη - αλλά ο μέσος γνωρίζει ότι η αναμέτρηση στους 16 του Champions League δεν θα διευθετηθεί έως ότου η Porto επισκεφθεί το Anfield τον επόμενο μήνα.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Η ελίτ διοργάνωση της Ευρώπης επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα, με τους κόκκινους να αντιμετωπίζουν την πρόκληση να επισκεφθούν μια πλευρά που στέκεται αήττητη στην κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος τους και έχει χάσει μόνο μία φορά εντός έδρας σε όλους τους αγώνες αυτή τη σεζόν.

Αλλά με τη ρεβάνς που θα έρθει την Τρίτη στις 6 Μαρτίου, ο Wijnaldum πιστεύει ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν πολλά να παίξουν στο Anfield - ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στην Πορτογαλία.

  "Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα", δήλωσε ο διεθνής Ολλανδός στο Liverpoolfc.com, αφού ρωτήθηκε αν είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η σύγκρουση της Τετάρτης αντιπροσωπεύει μόνο το πρώτο μισό των αναμετρήσεων.

  "Η πρόκριση δεν θα αποφασιστεί με ένα παιχνίδι, αλλά και με τα δύο. Στο πρώτο σκέλος πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα για το δεύτερο σκέλος. Αυτό πρέπει να κάνουμε γιατί ξέρεις ότι δεν μπορείς να το κερδίσεις στο πρώτο σκέλος. Μπορείτε να δείτε με άλλα παιχνίδια και άλλα σωματεία ότι παράξενα πράγματα μπορούν να συμβούν.

  "Την περασμένη σεζόν, η PSG εναντίον της Barcelona - όλοι πίστευαν ότι η Barcelona ήταν εκτός [μετά το πρώτο σκέλος] αλλά το άλλαξαν. Πιστεύω λοιπόν ότι το σημαντικότερο είναι να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για το επόμενο παιχνίδι."

Ο Wijnaldum τόνισε επίσης ότι η προοπτική να παίξει το δεύτερο σκέλος μπροστά από τους οπαδούς τους δεν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η Liverpool προσεγγίζει το παιχνίδι αυτής της εβδομάδας.

  " Όχι, όχι πραγματικά, γιατί μπορείς να δεις δύο πλευρές του. Από τη μία πλευρά, μπορείς να σκεφτείς 'Εντάξει, πρώτα είναι το εκτός έδρας παιχνίδι και νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολο και μπορούμε να το ολοκληρώσουμε στο Anfield', αλλά από την άλλη πλευρά μπορείς επίσης να πεις 'Εντάξει, αν ξεκινήσουμε στο Anfield μπορούμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα και στη συνέχεια να το ολοκληρώσουμε στην Πορτογαλία' '', εξήγησε.

  "Δεν νομίζω ότι έχει σημασία πού παίζεις πρώτα, πρέπει να πάρεις το αποτέλεσμα."

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η επίτευξη ενός εκτός έδρας γκολ θα ήταν επωφελής για την ομάδα του Jürgen Klopp πριν από τη δεύτερη συνάντηση σε τρεις εβδομάδες.










  "Νομίζω ότι αν σκοράρεις εκτός έδρας, είναι ήδη καλό αποτέλεσμα, διότι μετρά περισσότερο από όταν σκοράρεις εντός", δήλωσε ο Wijnaldum.

  "Θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε αλλά αυτό προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξουμε πολλά, θα κάνουμε ότι κάναμε όλο το χρόνο."

Συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού με τα δύο παιχνίδια με την Hoffenheim τον Αύγουστο, οι κόκκινοι δεν έχουν ακόμη γευτεί την ήττα σε οκτώ αγώνες του Champions League μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Τελικά βγήκαν πρώτοι στο Group E - πετυχαίνοντας Βρετανικό ρεκόρ με 23 γκολ στη διοργάνωση - με 3 βαθμούς, αλλά πήγαν στο τελευταίο παιχνίδι τους εναντίον της Spartak Moscow που χρειαζόταν νίκη για να είναι σίγουρη για τη θέση της στον πρώτο γύρο νοκ-άουτ.

Και ο Wijnaldum επιμένει ότι η ομάδα του Klopp έχει μάθει πολλά για το υψηλό επίπεδο των πλευρών που ανταγωνίζονται στο τουρνουά - όπως είναι και ο αντίπαλος που θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη.

  " Ήταν ένας δύσκολος όμιλος", δήλωσε ο 27χρονος, ο οποίος έχει ξεκινήσει επτά από τα οκτώ παιχνίδια του Champions League.

  "Νομίζω ότι υπήρχαν όμιλοι που ήταν πιο δύσκολοι από τους δικούς μας, αλλά ακόμα μπορούσατε να δείτε ότι η Sevilla εκτός, ήμασταν 3-0 μπροστά, αλλά στο τέλος ήρθε 3-3. Αυτό δείχνει την ποιότητα μιας ομάδας όπως η Sevilla, και το είδος των ομάδων που μπορείς να συναντήσεις στο Champions League.

  "Πιστεύω ότι και η Porto θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Έφτασαν στο επόμενο στάδιο αυτού του τουρνουά, οπότε πρέπει να γνωρίζουμε πόσο καλά μπορούν να παίξουν. Όλοι όσοι φτάνουν σε αυτό το στάδιο νομίζω ότι είναι καλές ομάδες.

  "Θα πάρουν αυτοπεποίθηση από [το γεγονός ότι] δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα, ένα καλό σύνολο. Δεν γνωρίζω πολλά, αλλά θα τους αναλύσουμε και νομίζω ότι ως ομάδα θα τους γνωρίσουμε καλύτερα.

  ''Τώρα θα επικεντρωθούμε στην Porto, θα την αναλύσουμε και θα δούμε ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες τους.''

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.