JK: "Θα προσπαθήσουμε να αποκλείσουμε μία μεγάλη ομάδα."

Η Liverpool πρέπει να ξεπεράσει έναν μεγάλο και φημισμένο σύλλογο αν θέλει να συνεχίσει το ταξίδι της στο Champions League, σύμφωνα με τον Jurgen Klopp.

Γράφει ο Γιώργος Σιδηρόπουλος..

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξεκινάει και πάλι για τους ''REDS'' την Τετάρτη το βράδυ εναντίον μίας μεγάλης Πορτογαλικής δύναμης στο σπίτι τους, για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16.

Το παιχνίδι αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι knockout για την Liverpool μετά από 9 χρόνια, στο οποίο έφτασε τερματίζοντας πρώτη στον όμιλο Ε χωρίς ήττα και με 23 τέρματα συνολικά (2 νίκες με 7-0)!

Ο Klopp πιστεύει ότι η τωρινή ομάδα έχει ωριμάσει και έχει μάθει από τις προηγούμενες ευρωπαϊκές περιπέτειες υπό τις οδηγίες τους αλλά τώρα καλείται να δείξει τι αξίζει για να προχωρήσει περαιτέρω.

Για τα 9 χρόνια που έχει η Liverpool να αγωνιστεί σε knockout παιχνίδι του Champions League...

''Είναι μία ευκαιρία, αλλά αυτό το ξέραμε ήδη. Καθώς καθόμασταν στο αεροπλάνο, θέλαμε να πάμε παρακάτω. Νομίζω ότι τα παιδιά έχουν ήδη κάνει σημαντικά και νέα πράγματα, αλλά για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Liverpool, αυτό είναι κάτι φυσιολογικό να το συγκρίνουμε με το παρελθόν και με θρύλους της ομάδας κλπ. Είναι λογικό. Είναι πολύ όμορφο που είμαστε εδώ, πολύ ωραίο που έχουμε την ευκαιρία να πάμε στην επόμενη φάση. Δεν νομίζει κανείς να νιώθει ότι είμαστε ήδη στην επόμενη φάση. Η Porto είναι μία πολύ δυνατή ομάδα. Αυτό το παιχνίδι χρειάζεται τα πάντα από εμάς. Είναι ακόμα πιθανό και αυτό είναι ευχάριστο. Είναι ένας φανταστικός θεσμός και αξίζουμε να είμαστε μέρος του. Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο για να προκριθούμε, αλλά είμαστε εδώ και αυτό είναι πολύ καλό."

Για την Ευρωπαϊκή εμπειρία που βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας...

"Είναι σημαντικές εμπειρίες για την ομάδα, αλλά δεν είναι οι μόνες που έχουν αξία. Δεν μπορείς να ωριμάζεις τις ευρωπαϊκές σου εμπειρίες και να αφήσεις τα υπόλοιπα. Σαν ομάδα ωριμάζεις με κάθε παιχνίδι που παίζεις, με διαφορετικές περιστάσεις, με δυνατούς αντιπάλους, δείχνοντας καλές αντιδράσεις μετά από άτυχες ή άξιες ήττες - όλα αυτά σε ωριμάζουν. Απλά πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και να μην έχουμε κλειστά τα μάτια μας σε περίπτωση που κάτι δεν μας είναι υπέρ μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μάθουμε από αυτό. Αυτό είναι που κάνουμε μέχρι στιγμής και ελπίζω να συνεχίσουμε να το δείχνουμε. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Για την Porto...

"Είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Είναι πολύ επιθετική, σε πολύ καλή κατάσταση και θα είναι πολύ καυτή η ατμόσφαιρα επίσης, οπότε έχουμε πολλά πράγματα να αντιμετωπίσουμε. Αλλά δεν έχουν παίξει πολλές φορές εναντίον ομάδων σαν εμάς, οπότε έχουν και αυτοί το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Είναι μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο, πολεμάει με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι θέλουν να βρίσκονται εδώ και να προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένας φημισμένος σύλλογος, όπως και εμείς. Είναι πολύ ωραίο που βρισκόμαστε στην φάση των 16 αλλά πρέπει να αποκλείσουμε έναν μεγάλο σύλλογο για να βρεθούμε στους 8."

Για το αν θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία που έχει από την Borussia Dortmund...

"Δεν ξέρω τώρα τι θα πω πριν το παιχνίδι. Στην Dortmund έπρεπε να φτιάξουμε εμείς τις δικές μας εμπειρίες. Ξεκινήσαμε από το Europa League, μετά στο Champions League, και μετά πήγαμε στον τελικό. Μοιραστήκαμε κοινό Ευρωπαϊκό ταξίδι στο Europa League. Βρήκαμε τρόπο να πάμε στον τελικό. Αλλά θα μου πείτε: ναι αλλά δεν κερδίσατε. Ναι σωστά, αλλά ο δρόμος για τον τελικό ήταν μία φανταστική πορεία. Μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτήν. Η Liverpool πέρασε την φάση των ομίλων και ήταν η πρώτη ομάδα που κέρδισε με 7-0 και μάλιστα 2 φορές.. Θα μου πείτε:ναι αλλά δεν ήσασταν σε ισχυρό όμιλο. Ο όμιλος δεν ήταν τόσο δυνατός γιατί εμείς τον κάναμε να φαίνεται έτσι, αγωνιστήκαμε σε κάθε ματς με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε κάθε φορά. Μπορούσαμε να είχαμε δυσκολευτεί σε κάθε από αυτές τις ομάδες, αλλά δεν το κάναμε και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κομπλιμέντο για τα παιδιά. Τώρα αυτό είναι που πρέπει να επαναλάβουμε.
Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.