J.K. για VVD: "Έχουμε πολλά πράγματα να δουλέψουμε αλλά η αρχή είναι καλή - όπως την φαντάστηκα."

Ο πρώτος μήνας του Virgil Van Dijk στην Liverpool ήταν ακριβώς όπως το περίμενε δήλωσε ο Jurgen Klopp.

Γράφει ο Σιδηρόπουλος Γιώργος





Ο Ολλανδός αμυντικός έχει πραγματοποιήσει 3 εμφανίσεις με την φανέλα της νέας του ομάδας. Έμεινε εκτός από την τελευταία υποχρέωση της Liverpool (vs Huddersfield) και ο Klopp το δικαιολόγησε λέγοντας ότι ήταν μία προληπτική απόφαση για αποφυγή σωματικών προβλημάτων.


"Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ακριβώς όπως το φαντάστηκα ότι θα είναι, με μερικά πάνω και κάτω (όπως είναι λογικό)."

"Θα δούμε τον Virgil Van Dijk στα καλύτερα του μετά το καλοκαίρι αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να περιμένουμε έως τότε, αλλά και να είχαμε γιατί να περιμέναμε; Μπορεί να προσφέρει ήδη πολλά πράγματα και αυτό είναι πολύ καλό."

"Έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Είναι αρκετά δύσκολο το στυλ της αμυντικής λειτουργίας. Έχουμε διαφορετικό τρόπο από εκείνον (που γνωρίζει) της Southampaton για παράδειγμα ή της Εθνικής Ολλανδίας. Για τον λόγο αυτό είναι λογικό ότι χρειάζεται χρόνο να το συνηθίσει."

"Εναντίον της Everton τα πήγε εξαιρετικά. Εναντίον της City δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Εναντίον της Swansea τα πήγε καλά αμυντικά και είχε και συμμετοχή στις τρεις μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε μία με κεφαλιά του και οι άλλες δύο δίνοντας πάσα στον Mo και στον Roberto αντίστοιχα. Το παιχνίδι εναντίον της West Brom ήταν άσχημο για όλη την ομάδα μου. Τέλος εναντίον της Huddersfield είπαμε να κάνουμε αλλαγές στο σχηματισμό μας."

"Μέχρι στιγμής τα πράγματα κυλάνε όπως περίμενα, για να είμαι ειλικρινής. Είναι τελείως φυσιολογικό. Έχουμε πολλά να κάνουμε, πολλά να δουλέψουμε αλλά η αρχή είναι αρκετά καλή."


Στον αγώνα εναντίον της Huddersfield η άμυνα απαρτίστηκε από τους Dejan Lovren και Joel Matip, όντας και οι δύο σε καλή φυσική κατάσταση και αυτό έδωσε στον Jurgen Klopp την επιλογή να αφήσει στον πάγκο τον Virgil. Αυτή την απόφαση την εξηγεί,λέγοντας:

"Ήταν καθαρά μία απόφαση με βάση την σωματική κατάσταση του. Όταν πρωτοήρθε ο Virgil εδώ δεν ήταν αγωνιστικά έτοιμος καθώς είχε έναν μεγάλης διάρκειας τραυματισμό, μετά αγωνίστηκε, μετά τραυματίστηκε ξανά και μετά ήρθε σε εμάς και ήταν λογικός ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια με την Southampton."

"Δεν είχε μία έντονη αγωνιστική ως τώρα χρονιά και δεν τον ξέρω αρκετά για να πω ότι ναι μπορείς να αγωνιστείς και στα τρία παιχνίδια."

"Είχαμε πάντως την ευκαιρία. Ο Dejan ήταν άρρωστος πριν αλλά επέστρεψε λίγες μέρες πριν και έτσι είχα δύο παίκτες σε 100% φυσική κατάσταση. Τους γνωρίζω καλά και ξέρω πως ανταποκρίνονται σε τέτοιες καταστάσεις και αυτός ήταν ο λόγος που αυτοί αγωνίστηκαν και ο Virgil όχι."

"Μίλησα μαζί του για αυτό και μου είπε ότι το περίμενε. Είναι ακόμα νέος στην ομάδα. Θα ήταν καλύτερα αν έπαιζε συνέχεια αλλά οι αγώνες τις Premier League δεν είναι προπόνηση. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ενδιάμεσο χρόνο ανά παιχνίδια και στα παιχνίδια πρέπει να βρισκόμαστε σε θέση να προσφέρουμε στοιχεία."

"Εναντίον της Huddersfield, ακόμα και όταν έδειχνε ότι είχαμε κερδίσει το παιχνίδι με σχετικά ήρεμο τρόπο (αμυντικά) δεν γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα τέτοιο παιχνίδι για την άμυνα μας."

"Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των παιχνιδιών εναντίον Huddersfield και Swansea ήταν η πίεση και η δουλειά του κέντρου. Ρωτήστε την Huddersfield, χρησιμοποίησαν το ίδιο τρόπο ανάλυσης παιχνιδιού γιατί ήταν όντως ένα παρόμοιο παιχνίδι. Η μεγάλη διαφορά ήταν ο τρόπος που πιέζαμε και κλείσαμε τους χώρους του κέντρου, και αυτό έκανε ευκολότερη τη μέρα στην τελευταία γραμμή να αμυνθεί. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια ή και ακόμα καλύτερα."
Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.