Liverpool 2 - 2 Tottenham - Βαθμολογίες παιχτών: Νικητής.. o John Moss!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Σε ένα παιχνίδι παρωδία, Liverpool και Tottenham αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με την κάκιστη διαιτησία να κλέβει την παράσταση.



Όσο και αν η ισοπαλία φαίνεται το πιο δίκαιο αποτέλεσμα με τις δύο ομάδες να κυριαρχούν στο γήπεδο από 45 λεπτά η καθεμιά, το τελικό αποτέλεσμα μόνο πικρία μπορεί να μας αφήσει. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Mo Salah έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, "διάβασε" την μπαλιά του Dier στον Lloris, έκλεψε όμορφα την μπάλα και άνοιξε το σκορ. Για τα επόμενα 42 λεπτά η ομάδα μας ήταν καταιγιστική, ωστόσο υστερούσε στην τελική πάσα και δεν μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά στα δύο γκολ. Στην επανάληψη είδαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι με τη Liverpool να αμύνεται χωρίς όμως να απειλείται ιδιαίτερα πέρα από μια φάση με τον Son στην οποία είπε "όχι" ο Karius. Ερχόμαστε στο 80ο λεπτό, ο Karius διώχνει σωστά σέντρα από τα αριστερά, ο Can αποτυγχάνει να κοντρολλάρει την μπάλα και ο Wanyama με ένα σουτ που δε θα μπορούσε ούτε στα πιο τρελά του όνειρα να φανταστεί πετυχαίνει το 1-1. Στο καπάκι, από φάση που θα έπρεπε να θεωρείται μη γενόμενη μιας και ο Kane ήταν offside, ο Άγγλος επιθετικός επωφελείται, βουτάει όμορφα δυο μέτρα πριν φτάσει στον Karius και κερδίζει πέναλτι το οποίο όμως αποκρούει ο Karius μένοντας στο κέντρο της εστίας του. Στο 91', και πάλι ο Salah με όμορφη ατομική ενέργεια πέτυχε το 2-1 και έδωσε την αίσθηση της νίκης στους φιλάθλους της ομάδας μας, πριν στο 94' ο Kane ευστοχήσει από την άσπρη βούλα σε δεύτερο πέναλτι που χρέωσε ο John Moss στη Liverpool αυτή τη φορά για φάουλ του Van Dijk στον Lamela.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες της ομάδας μας:



Loris Karius: Πόσον καιρό είχε να πάρει τερματοφύλακας τον τίτλο του Man Of The Match? Ο Loris Karius σήμερα ήταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΣ. Σίγουρος στον αέρα, σωστός με την μπάλα στα πόδια, έπιασε τετ-α-τετ του Son, επίασε σταθερά σουτ του Dembele, έπιασε πέναλτι και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει την ομάδα μας μπροστά στο σκορ.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Trent Alexander-Arnold: Εντυπωσιακός και ο μικρός προερχόμενος από άσχημο παιχνίδι. Σωστές σέντρες, επικίνδυνος για την άμυνα της Tottenham κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έβγαλε πάθος και σωστότατος αμυντικά.

Βαθμολογία: 8/10

Dejan Lovren: Καμία σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου, η μέρα με τη νύχτα. Θετικότατος με ελάχιστα λάθη κόντρα σε μια πλουραλιστική επίθεση όπως είναι αυτή της Tottenham. Κυριάρχησε στον αέρα κόντρα στον Kane.

Βαθμολογία: 8/10

Virgil Van Dijk: Θετικό απόγευμα και για τον Van Dijk με εξαίρεση τη φάση του 93'. Και αυτός σωστότατος αμυντικά, καθάρισε όποια φάση περνούσε από το χέρι του. Ήταν πέναλτι; Δεν ήταν; Τραβάει το πόδι του, υπάρχει μικρή επαφή αλλά οι απόψεις είναι παραπάνω από μία.

Βαθμολογία: 6.5/10

Andy Robertson: Σταθερός αμυντικά με 1-2 καλές επιθετικές ενέργειες, αλλά και μερικές κακές. Αποφεύγει τα λάθη και αυτό είναι το σημαντικότερο σε αυτό το σημείο.

Βαθμολογία: 7/10



Jordan Henderson: Από τους καλύτερους του γηπέδου. Σωστές, ζυγισμένες μεταβιβάσεις, έδωσε ενέργεια με σωστό πρέσσινγκ στο κέντρο καλύπτοντας όμορφα τους χώρους. Δεν άντεξε να βγάλει τα 90 λεπτά και αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 8/10



Emre Can: Μέτρια εμφάνιση για τον Can, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου έχασε το δυναμισμό του και υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ένα από αυτά ήταν στο γκολ του Wanyama όπου απέτυχε να ελέγξει την μπάλα. Φαίνεται κουρασμένος.

Βαθμολογία: 6/10



James Milner: Μεστή εμφάνιση από τον Milner με αρκετά εξαιρετικά διαστήματα. Έκανε πολλή βρώμικη δουλειά, έτρεξε, κάλυψε χώρους και έβγαλε εις πέρας την αποστολή του pressing στο πρώτο ημίχρονο.

Βαθμολογία: 7/10



Sadio Mane: Μακριά από τον καλό του εαυτό, έφαγε πολύ ξύλο όσο αγωνίστηκε και έμεινε αρκετά εκτός παιχνιδιού. Και αυτός είχε θετικές εκλάμψεις χωρίς όμως να καταφέρει να κλέψει την παράσταση.

Βαθμολογία: 6/10



Mohamed Salah: Ίσως θα έπρεπε να βγει αυτός ΜΟΤΜ, ωστόσο.. βαρεθήκαμε να το δίνουμε συνέχεια σε αυτόν! Ο Salah σήμερα ήταν αρκετά μακριά από τον καλό του εαυτό, σπατάλησε 2 σημαντικές ευκαιρίες κάνοντας λάθος στην τελική πάσα, ωστόσο έβαλε ένα πανέξυπνο γκολ και μια γκολάρα. Έτρεξε, ήταν αρκετά μόνος μπροστά, κουράστηκε, κυνήγησε φάσεις, πίεσε. Τι άλλο να ζητήσεις από τον Αιγύπτιο; Έφτασε αισίως τα 20 στην Premier League!

Βαθμολογία: 8.5/10



Roberto Firmino: Κουρασμένος σήμερα ο Bobby και με λιγότερη ενέργεια από τη συνηθισμένη του. Ο Κλοππ θα πρέπει κάπως να το αντιμετωπίσει αυτό. Παρόλα αυτά όπως όλοι ξέρουμε, δύσκολα ο Firmino θα περάσει απαρατήρητος στο γήπεδο. Δημιούργησε χώρους, πίεσε, κέρδισε την μπάλα σε επικίνδυνα σημεία. Το να έχεις έναν επιθετικό που ακόμα και στην κακή του μέρα προσφέρει είναι ανεκτίμητο.

Βαθμολογία: 6/10

Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Sadio Mane στο 64'): Κακός, με βαριές επαφές και πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Περισσότερο άγχωσε παρά ηρέμησε.

Βαθμολογία: 4/5/10

Georginio Wijnaldum (στη θέση του Jordan Henderson στο 64'): Απαρατήρητος.

Βαθμολογία: 5/10

Joel Matip (στη θέση του James Milner στο 77'): Έχασε τη βασική του θέση, πέρασε όμως στο παιχνίδι για το grand finale.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Σωστή προσέγγιση από τον Klopp. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού η ομάδα μας σίγουρα θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα παραπάνω γκολ στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο μπήκε δυναμικά, πίεσε ψηλά και έπιασε απροετοίμαστη την Tottenham. Στην επανάληψη ξέμεινε από δυνάμεις ωστόσο αμύνθηκε σωστά χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα με την Tottenham να μην μπορεί να βρει δρόμο προς την περιοχή. Είναι άξιο αναφοράς ότι το ένα γκολ μπήκε με σουτ από το σπίτι του Wanyama στην Κένυα ενώ το άλλο με πέναλτι για τα οποία ο Klopp δεν μπορεί να κάνει κάτι. Σωστές οι αλλαγές, άσχετο που η απόδοση των παιχτών ήταν κακή όπως και σωστή η προσθήκη τρίτου σέντερ μπακ στο 77'. 

Βαθμολογία: 6.5/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.