Με το πόδι κολλημένο στο γκάζι! | Liverpool - West Ham 4-1

Μετά από 10 μέρες αγωνιστικής απραξίας η Liverpool έδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν πτοείται... Ξεδίπλωσε τις επιθετικές της αρετές, σκοράροντας 4 τέρματα και χάνοντας αρκετές ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα. Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο Arnautovic, αλλά σκόρερ στην πρώτη του επαφή ο Antonio.


Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Πάμε να δούμε τι έγινε σήμερα (24/02) το απόγευμα στο Anfield:

1ο Ημίχρονο

Οι 53.256 φίλαθλοι που είδαν το ματς σίγουρα έφυγαν χαρούμενοι παρά το κρύο απόγευμα στο Merseyside. Η Liverpool νίκησε και νίκησε γιατί ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό της. 

Μόλις στο 3' λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι, αφού το σούτ του Salah, μετά από έξοχη συνεργασία και πάσα του Firmino, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Adrian. Η Liverpool επέβαλε το ρυθμό της πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και διατηρώντας την κατοχή με 81% υπέρ της από το 1ο δεκάλεπτο.

Κάπου εκεί η West Ham απάντησε με μια ολιγόλεπτη πολιορκία (τη μοναδική της στο ματς) και 2 σημαντικές ευκαιρίες. Στάθηκε όμως άτυχη στη φάση όπου ο Arnautovic σουτάρει υποδειγματικά με μια λόμπα που ο Karius αγγίζει όσο χρειαζόταν για να χαθεί η μεγαλύτερη ευκαιρία της West Ham στο ματς με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι! Να τονίσουμε εδώ τη μεγάλη άνοδο του Arnautovic από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο ο David Moyes, αφού έχει συνισφέρει σε 10 γκολ των "Hammers" (7 γκολ και 3 ασίστ).

Το τέμπο του αγώνα έπεσε στα επόμενα λεπτά (19-25) με τη Liverpool πάντως να διατηρεί πολύ καλή κυκλοφορία και να βρίσκει παίκτες σε καλή θέση στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν εκείνοι να τελειώσουν τις φάσεις. Στη συνέχεια η πίεση αυξήθηκε με τον Zabaleta και τον Noble όμως να ανακόπτουν σε κρίσιμα σημεία και τη West Ham να αμύνεται μαζικά.

Κάπου εκεί (29') ήρθε το γκολ της Liverpool. Ο Alexander Arnold σουτάρει έξυπνα και ο Adrian παραχωρεί το κόρνερ. Ο Salah το εκτελεί, ο Emre Can πηδά ψηλότερα από τον Evra (τον οποίο σε κάθε αφορμή γιούχαραν οι φίλαθλοι) για κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0! Αυτό το γκολ μάλιστα το οποίο πέτυχε ο Γερμανός ήταν το 100ό γκολ της ομάδας για την τρέχουσα σεζόν (62 στο πρωτάθλημα), επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της ομάδας μετά τη σεζόν 2013-14.



Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου. Με τον Robertson να βοηθάει πολύ επιθετικά, τον Milner να οργανώνει, τον Can να κόβει και τους 2 στόπερ (Matip και Van Dijk) να μην αφήνουν περιθώρια στις αντεπιθέσεις των "σφυριών" η Liverpool έβγαζε φάσεις και για 2ο γκολ. Ο Salah έχασε τη μεγαλύτερη εξ αυτών στο 33' μετά από σέντρα του Robertson και με την κεφαλιά του -από πολύ πλεονεκτική θέση- να καταλήγει άουτ. Ο Mliner που ήταν εκ των κορυφαίων (αν όχι ο κορυφαίος) δέχτηκε 2 σκληρά μαρκαρίσματα και άρχισε να κουτσαίνει προς τη λήξη του ημιχρόνου όμως παρόλα αυτά δε φάνηκε να είναι κάτι σημαντικό καθώς συνέχισε κανονικά και στο 2ο μέρος.

2ο ημίχρονο

Λίγο πολύ όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, άρχισε το δεύτερο. Η Liverpool είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων με τη διαφορά ότι στο 51' κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ. Ο Chamberlain τριπλάρει ωραία δύο παίκτες της West Ham και πέφτωντας πασάρει στον Salah, ο οποίος δεν αστοχεί και με ένα ήρεμο πλασέ κάνει το 2-0 για τη Liverpool. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως αυτό ήταν το 20ο γκολ του Salah με το αριστερό πόδι στη σεζόν, το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ για την Premier League με τον Αιγύπτιο να ξεπερνά τον Robbie Fowler.



Η Liverpool όμως δε σταμάτησε εκεί. Ο Oxlade Chamberlain είχε κέφια και μετά την υπέροχη ενέργεια και ασίστ στον Salah λίγο έλειψε να σκοράρει κιόλας, αλλά το πλασέ που δοκίμασε μετά από πάσα του Arnold πέρασε άουτ. Στο 56' η πάσα του Firmino έδωσε μεγάλη ευκαιρία στον Mane να σκοράρει ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρο της West Ham. Αυτό που δεν κατάφεραν Ox και Mane το έκανε ο πολύ καλός για ακόμη μια φορά (και απανταχού παρών θα προσθέσω εγώ) Firmino, που πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας (57') έδωσε ασφάλεια 3 τερμάτων στην ομάδα μετά από ωραία μπαλιά του Can (είχε 3 τέτοιες πολύ καλές μπαλιές ο Γερμανός). 

Η ασφάλεια που ένιωθε η Liverpool ίσως να μετριάστηκε προσωρινά 2 λεπτά μετά (59') με το γκολ του Antonio (4 γκολ σε 5 εμφανίσεις απέναντι στους Reds), που σε μια κακή στιγμή της άμυνας που του άφησε πολύ χώρο και από λάθος του Can, σκόραρε με πολύ ωραίο πλασέ, με τον Karius να μην μπορεί αυτή τη φορά να αντιδράσει.

Η ψυχραιμία χάθηκε για λίγα λεπτά και λίγο έλειψε να στοιχήσει με ένα λάθος του Karius. Στη συνέχεια η ομάδα ηρέμησε ξανά και πίεσε για να τελειώσει μια και καλή το ματς και να μην μπει στις παλιές "καλές" περιπέτειες!

Στο σουτ του Oxlade στο 68' έδιωξε ο Adrian, ενώ η υπέροχη πάσα του στον Mane στο 72' οδήγησε σε ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία, με τον Σενεγαλέζο σε πολύ ευνοϊκή θέση και με τον Firmino ελεύθερο σε κενή εστία δεξιά του, να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Λίγο αργότερα όμως (77') και αυτή τη φορά με τη βοήθεια του δοκαριού, ο Mane έστειλε την μπάλα στα δίχτυα καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη για τους Reds, μετά από πάσα πάρε-βάλε του Robertson -που άξιζε μια ασίστ στο ματς- και με το σκορ στο 4-1. Μια φάση με ωραία ομαδική δουλειά.

Εκ νέου χαμένη φάση με τον Mane στο 79' μετά από ωραία δική του κίνηση και 3 αλλαγές του Klopp στο 82' και στο 87', με τους Lallana αρχικά και Moreno, Solanke στη συνέχεια να περνούν αντί των Firmino και Salah, Mane αντίστοιχα. Τα εναπομείναντα 10 λεπτά +3 των καθυστερήσεων ήταν διαδικαστικά και η Livepool πήρε μια πανάξια νίκη, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και πιέζοντας ασφυκτικά σε όλο σχεδόν το ματς τη West Ham.

Σύνοψη

Η φονική 3αδα την οποία ακόμα δεν έχουμε βαρεθεί να εξυμνούμε ήταν σε καλή μέρα, οι Robertson (MOTM), Milner και Chamberlain έκαναν τη διαφορά και η Liverpool κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη για τη μάχη της 4αδας και μάλιστα σκαρφάλωσε προσωρινά (;) στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ντέρμπι της Manchester United (που έχει πλέον ματς λιγότερο) με την Chelsea, αναμέτρηση που είναι κρίσιμη για τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της σεζόν 2018-2019.



Τα επόμενα παιχνίδια:

03/03 - 19:30 - Liverpool - Newcastle - Premier League
06/03 - 21:45 - Liverpool - Porto - Champions League (16)
10/03 - 14:30 - Manchester United - Liverpool  - Premier League
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.