Στο TOP10 μιας ιστορικής λίστας ο Salah!

Ο Αιγύπτιος σπάει όλα τα κοντέρ, σκοράροντας το 31ο του γκολ σε μια σεζόν για τους Reds. Τι σημαίνει αυτό;

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 
Ο Mohamed Salah κάνει πράγματα και θαύματα στο γήπεδο. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Αιγύπτιος μοίρασε την 10η assist του και σκόραρε το 31ο του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν! 

Αυτό μεταφράζεται σε 0.84 γκολ/παιχνίδι ή 1 γκολ κάθε 107 λεπτά. Χονδρικά, βέβαια, καθώς με βάση τον ακριβή χρόνο συμμετοχής του (2.984 λεπτά), ο Mo σκοράρει μία φορά κάθε 96 λεπτά. Το αντίστοιχο κλάσμα είναι αδύνατον να το υπολογίσουμε και για τους υπόλοιπους που συνιστούν την παρακάτω λίστα, οπότε θα περιοριστούμε στην εξέταση της σχέσης γκολ/εμφάνιση. 

Έτσι, με το γκολ του Salah απέναντι στη West Ham, η σεζόν του Αιγυπτίου μπήκε στη 10άδα (10η προς το παρόν) με τις πιο παραγωγικές σεζόν ποδοσφαιριστών της Liverpool, ισάξια εκείνης του Luis Suarez, το 2013/14! Μάλιστα, από άποψη προσώπων και όχι σεζόν, ο Salah είναι ο 6ος πιο παραγωγικός σε μια σεζόν παίκτης στην ιστορία της Liverpool. 

Τη στιγμή αυτή, η συχνότητα του στο σκοράρισμα βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, μαζί με εκείνο του Suarez, ωστόσο ο Mo έχει ακόμα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, 10 αγώνες τουλάχιστον (πρωτάθλημα)! Εφαρμόζοντας, μάλιστα, μαθηματικά, το παρόν ποσοστό του μάς λέει πως στους 10 αυτούς αγώνες πρόκειται να σκοράρει 8,4 γκολ, να φτάσει δηλαδή τα 39,4 γράφοντας ιστορία πλάι στον Ian Rush! 
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.