Gerrard: ''Μου λείπει ο Xabi Alonso''

Ήταν μέρος της μεσαίας γραμμής που βοήθησε να φέρει το Champions League και το FA Cup στο Anfield σε διαδοχικές περιόδους κατά τα μέσα της δεκαετίας του 2000 - και τώρα ο Steven Gerrard δεν μπορεί να περιμένει να παίξει ξανά με τον Xabi Alonso στο γήπεδο για άλλη μια φορά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το δίδυμο, που παρέμειναν στενοί φίλοι από την πρώτη φορά που ήταν με τους Reds το 2004, θα βρεθούν στο γήπεδο καθώς οι Liverpool FC Legends αντιμετωπίζουν τους ομολόγους τους από την Bayern Munich στη φιλανθρωπική σύγκρουση του Σαββάτου στο Merseyside.

Ο Alonso εκπροσώπησε και τους δύο συλλόγους με διάκριση κατά τη διάρκεια της καριέρας του - την οποία τελείωσε την περασμένη χρονιά - και συνεπώς θα φορέσει και τις δύο φανέλες κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών.

Ο Gerrard είπε στο Liverpoolfc.com:

  "Ο Xabi είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και ένας κορυφαίος άνθρωπος. Μου λείπει να είμαι γύρω από τον Xabi σε καθημερινή βάση, αγάπησα να δουλεύω και να παίζω μαζί του.

  "Τον είδα όχι πολύ καιρό πριν και ήταν σε καλή φόρμα και με καλή διάθεση, παραμένει σε καλή κατάσταση και κατάλληλος για το παιχνίδι. Το να παίξω μαζί του σε ένα μεγάλο σκηνικό στο Anfield -ελπίζουμε μπροστά σε ένα γεμάτο γήπεδο- θα γυρίσει πίσω τα χρόνια και κάτι για το οποίο ανυπομονώ πολύ.

  "Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος μέσος που έπαιξα, αλλά αυτό θα ήταν ασέβεια σε όλους τους άλλους παίκτες παγκόσμιας κλάσης με τους οποίους έπαιξα: ο Dietmar Hamann, ο Gary McAllister, ο Danny Murphy, ο Javier Mascherano,αρκετοί παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

  "Ο Xabi ήταν σίγουρα εκεί πάνω, αλλά όχι μόνο με τους παίκτες με τους οποίους έπαιξα, είναι εκεί με τα καλύτερους του κόσμου."










Ο αγώνας θα δει μια ολόκληρη σειρά από πρώην αγαπημένους παίκτες του κόσμου της Liverpool να επιστρέφουν «στο σπίτι» τους.

Εκτός από τον Alonso, οι Luis Garcia, Daniel Agger, Gary McAllister, Jamie Carragher, Vladimir Smicer, Patrik Berger και πολλοί άλλοι θα φορέσουν και πάλι τη φανέλα της Liverpool, με αρχηγό τον Robbie Fowler και προπονητή τον Ian Rush!

Στην απέναντι μεριά, η Bayern θα μπορεί να έχει στη διάθεσή της ονόματα όπως ο Giovane Elber, ο Bixente Lizarazu, ο Owen Hargreaves, ο Luca Toni και ο Martin Demichelis.

Επίσης, το ντεμπούτο του στους LFC Legends θα κάνει ο Dirk Kuyt - ένας παίκτης που ο Gerrard έπαιξε μαζί του με τους Reds για έξι παραγωγικά χρόνια.

  "Θα χρειαστούμε σίγουρα την ενέργεια του Dirk", δήλωσε ο προπονητής των U18s. "Είμαι βέβαιος ότι είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, αποσύρθηκε πολύ πρόσφατα.

  "Θα χρειαστούμε τα τρεξίματα, την προσπάθεια και την ενέργεια του Dirk. Είναι υπέροχος για το dressing room και για να είναι εκεί - είναι ένας κορυφαίος τύπος, ένας μεγάλος χαρακτήρας και ανυπομονώ πραγματικά να παίξω μαζί του."










Η αίσθηση της ευκαιρίας δεν θα χαθεί από τον Gerrard όταν βρεθεί στο γήπεδο το Σάββατο.

Και φυσικά και την ευκαιρία να πατήσει ξανά το χορτάρι του Anfield.

  "[Αυτό που μου λείπει πολύ είναι] το να παίζω μπροστά στους φιλάθλους μας, την ατμόσφαιρα και τον ανταγωνισμό, έχοντας το πρόγραμμα μου σε μια Δευτέρα με το παιχνίδι στο Anfield και 3 βαθμούς να διακυβεύονται ή την ευκαιρία να προχωρήσουμε στο κύπελλο. Αυτό ήταν ένα όνειρο της δικής μου ζωής από πολύ νεαρή ηλικία, γι 'αυτό πάντα θα μου λείπει.''

Με το πρόγραμμα που έχει προγραμματιστεί να βοηθήσει στην άντληση κεφαλαίων για το Ίδρυμα LFC και άλλες φιλανθρωπικές αιτίες, θα υπάρξει ένας πολύ καλός και φιλόξενος παράγοντας γύρω από το Anfield για αυτό που υπόσχεται να είναι μια ζεστή περίσταση.

Παρ 'όλα αυτά, ο Gerrard προβλέπει τον ανταγωνισμό που αποτέλεσαν τη βάση για τις επιτυχημένες ημέρες παιχνιδιού των μύθων να κάνουν το δρόμο τους στο προσκήνιο μόλις γίνει το παιχνίδι.

  "Πολλοί παίκτες βάζουν ένα μέτωπο πάνω στο οποίο είναι παγωμένοι και χαλαροί, αλλά μόλις αρχίσει το παιχνίδι, όλοι αρχίζουν να ανταγωνίζονται και θέλουν να κερδίσουν - όπως είδατε στο παιχνίδι με τους Legends της Real Madrid", χαμογέλασε. "Μην ξεγελιέστε από τη γλώσσα του σώματος κάποιου ανθρώπου, όλοι θέλουν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι.

  "Φυσικά, το σημαντικό είναι ότι όλοι μένουν υγιείς και συγκεντρώνουμε καλά χρήματα για την αιτία. Είδα ότι πέρασε μια επιταγή για £ 225,000 στο Alder Hey - αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να το κάνουμε και πάλι, για να υποστηρίξουμε τα τοπικά παιδιά μας που το χρειάζονται.''
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.