Jurgen Klopp: "Ανεπίτρεπτα τα γκολ που δεχτήκαμε"



Την απογοήτευση του από την αμυντική αντίδραση της άμυνας του στα δυο γκολ, εξέφρασε στις δηλώσεις του ο Jurgen Klopp.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Γερμανός τεχνικός έκανε σημαντική αναφορά στην αντίδραση της άμυνας του στα γκολ, στην κριτική που δέχεται ο Arnold, καθώς και στην αποφασιστικότητα της ομάδας να παλέψει στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι σημαντικές αποφάσεις από...τρίτους, δεν έφεραν βοήθεια στην Liverpool.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε...

Αν το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο:

"Όταν η μία ομάδα σκοράρει δύο φορές και η άλλη μία, τότε αυτό είναι το αποτέλεσμα. Αν τελικά είχαμε ισοπαλία, κανένας δεν θα μπορούσε να έχει ένα μεγάλο επιχείρημα γνα πει ότι δεν ήταν δίκαιο. Στις φάσεις των δύο γκολ, δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε, δεν μπορείς να αφήνεις έναν παίκτη μόνο του. Ο Romelu Lukaku κέρδισε μερικές φορές τις κεφαλιές, στο υπόλοιπο ματς τις κερδίσαμε εμείς, αλλά σε αυτές τις δύο περιπτώσεις δεν το κάναμε. Πρέπει να είσαι εκεί, ο καθένας το ξέρει και προπονηθήκαμε για αυτές τις φάσεις, αλλά στο ματς δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε. Σημείωσαν δύο γκολ και αυτό είχε μεγάλη επιρροή σε διάφορα πράγματα στο παιχνίδι, η μια ομάδα πήρε μια μεγάλη ώθηση και η άλλη ένα μεγάλο χτύπημα.

Είδαμε ότι για λίγα λεπτά, τους είχαμε υπό πίεση, είχαμε καλές στιγμές, καλές σέντρες στην περιοχή με τον Robbo, τα στημένα μας ήταν σχεδόν όλα καλά, είχαμε κεφαλιές και δεν τις χρησιμοποιήσαμε υπέρ μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίσαμε να κυνηγάμε το παιχνίδι, στη συνέχεια σημειώσαμε το γκολ και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στην φάση του Fellaini με τον Sadio, ήταν το καλύτερο κομμάτι ποδοσφαίρου σε όλο το παιχνίδι, έγινε το ένα - δύο από τους παίκτες και τότε ο Mane ήταν εντελώς μόνος στην περιοχή. Το χρειαζόμασταν αυτό, δεν το είχαμε και χάσαμε με 2-1. Μπορούμε να πούμε ότι το άξιζαν γιατί δεν ήμασταν καλοί στις καταστάσεις των δύο γκολ, αλλά νομίζω ότι σε πολλές άλλες στιγμές προκαλέσαμε στην United πολλά προβλήματα. Χρειαζόμασταν περισσότερη τύχη σε αυτές τις φάσεις, γι 'αυτό πήραμε αυτό το αποτέλεσμα."

Για την προσέγγιση των δύο ομάδων στην αναμέτρηση:

"Είπα πριν από το παιχνίδι, ότι όλα έχουν να κάνουν με τη νίκη, όχι με το στυλ παιχνιδιού. Αυτή είναι συζήτηση σας, όχι δική μου. Η Manchester City κέρδισε εδώ πετυχαίνοντας δυο γκολ - κανένας δεν δημιουργεί εναντίον της Manchester United 10 ή 15 ευκαιρίες. Είχαμε μερικές ευκαιρίες, δεν κέρδισε το στυλ της United ή το στυλ μας έχασε. Οι δύο φάσεις δεν είχαν απολύτως καμία σχέση με το στυλ. Για όλους μας, είναι το ίδιο - είναι το ίδιο γύρω από τις δεύτερες μπάλες και πρέπει να κάνεις αυτό που χρειάζεται. Εάν πηγαίνεις γι' αυτές, οι υπόλοιποι θα πρέπει να προστατεύσουν την κατάσταση, να κερδίσουν την μπάλα και να παίξουν ποδόσφαιρο. Δεν το κάναμε, αυτό είναι το λάθος μας. Δεν είχε καμία σχέση με το σύστημα."

Αν είναι απογοητευμένος από την έλλειψη ευκαιριών:

"Πώς μπορώ να είμαι απογοητευμένος όταν παίζουμε εναντίον μιας ομάδας παγκόσμιας κλάσης και δεν δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες; Μπορείς να κερδίσεις εδώ 0-1, αν σκοράρεις νωρίς μπορεί να κερδίσεις και 0-2. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες να κερδίσουμε, αλλά δεν επιτρέπεται να το παραδεχτούμε. Δεν είμαι απογοητευμένος που δεν δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Αν είσαι πίσω με 2-0, δεν βρίσκεσαι στην καλύτερη σου μέρα και είναι σαν να τραυματίζεσαι, σαν να είσαι λίγο ζαλισμένος και πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο, ενώ όλος ο κόσμος σε παρακολουθεί. Όλα μπορούν να συμβούν αν είσαι από νωρίς πίσω με 2-0, ένα τρίτο ή τέταρτο γκολ θα ήταν μια καταστροφή. 

Έπρεπε να αμυνθούμε σε αυτές τις δύο φάσεις καλύτερα ως ομάδα, από όλες τις πλευρές. Έπειτα θα σου παρουσιαστούν ευκαιρίες, ακόμα και ενάντια σε μια βαθιά αμυντική ομάδα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν δημιουργήσαμε, αλλά στο ότι δεν επιτρέπεται να δεχτούμε αυτά τα γκολ. Εάν τα δεχτείς, θα πρέπει να αντιδράσεις και αυτό είναι που κάναμε. Εάν πρέπει να αντιδράσεις κόντρα στη Manchester United, χρειάζεσαι και λίγη τύχη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γυρίσουμε την τύχη προς την πλευρά μας. Στις αποφασιστικές στιγμές, όταν δεν είναι στα χέρια μας αλλά εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει, τότε κάποιος άλλος πρέπει να πάρει μια απόφαση, όμως μέχρι στιγμής δεν πήραμε καμία βοήθεια."

Για την μάχη της δεύτερης θέσης:

"Δεν θα σταματήσουμε. Φυσικά έχει σημασία για εμάς. Αλλά δεν μπορούμε μόνο να ελπίζουμε και απλά να πούμε, 'έλα, δώστε μας τη δεύτερη θέση', πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια. Σήμερα χάσαμε και τώρα η διαφορά είναι στους πέντε βαθμούς. Νομίζω ότι όλοι παίζουν ενάντια όλων, δεν φαίνεται ότι η Manchester United θα κερδίσει από εδώ και στο εξής όλα τα παιχνίδια της με 5-0, ίσως θα χάσουν ένα παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μας. Παίζουμε με την Watford στο επόμενο παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε. Είμαστε υπό πίεση; Είμαστε υπό πίεση όταν είμαστε πέντε βαθμούς πίσω, όταν είμαστε δύο βαθμούς πίσω, είμαστε συνεχώς υπό πίεση, αυτή είναι η ζωή μας. Πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια."

Για την κριτική στον Alexander Arnold για το πρώτο γκολ:

"Ο Rashford έρχεται με 100 μίλια την ώρα σε αυτή τη φάση. Ο Trent έκανε την κίνηση, γύρισε προς τα πίσω κι εκεί έπρεπε να ήταν ακόμα ένας παίκτης. Θα μπορούσε ο Trent να κάνει κάτι καλύτερα; Πιθανώς. Αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνος του την κατάσταση; Μάλλον όχι - έπρεπε να υπάρξει ένας δεύτερος παίκτης εκεί. Ο Rashford έκανε μια κίνηση στην περιοχή και εκτέλεσε αμέσως, δεν χρειάζεσαι δεύτερη ευκαιρία όταν είσαι μόνος σου. Ήταν η σωστή απόσταση, έκανε την προσποίηση αρκετά νωρίς και ήταν ένα όμορφο γκολ από τον Rashford".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.