Καλοκαιρίνες μεταγραφές χωρίς... τσιγκουνίες. Ποιά είναι η λογική του Klopp;

Ο Jurgen Klopp τονίζει πως η ομάδα θα αποκτήσει νεαρό και ταλαντούχο παίκτη μέσα στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο ξοδεύοντας χρήματα, αρκεί να πιστεί για την ποιότητά του. 




Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

O Klopp από το περασμένο καλοκαίρι δεν έκρυψε πως ήθελε διακαώς τον Virgil Van Dijk στο Merseyside. Τελικά έστω και με λίγη καθυστέρηση ο Ολλανδός στόπερ ντύθηκε στα κόκκινα και ο Klopp μόνο να χαμογελάει μπορεί από τις εμφανίσεις του εως τώρα καθώς η παρουσία του έχει αποβεί καθοριστική για την πορεία της ομάδας. Η Liverpool ξόδεψε £75εκ. για να τον αποκτήσει αλλά ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση. 

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι έχει επίσης κλείσει τον Naby Keita από την RB Leipzig με περίπου £58εκ. και όπως φαίνεται δε θα σταματήσει εδώ... 

Ο Γερμανός σε κουβέντα για τις μεταγραφές είπε:

"Ο σύλλογος θα κάνει αυτό που πρέπει, οι ιδιοκτήτες είναι έτοιμοι γι' αυτό."

"Η μεταγραφή του Van Dijk ήταν ένα σημάδι γι αυτό αλλά δε σημαίνει ότι ξοδεύουμε μόνο σε αυτή την κατηγορία. Δεν μπορούμε να πούμε το ακριβές ποσό, δεν ξέρω καν ακριβώς ποιό ήταν, αλλά δεν ήταν κοντά στα £40εκ. για τον Salah;"

"Θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα καλό ποσό όμως τώρα δείχνει σαν 'τί είναι αυτό;'. Όλοι ρωτούν στη Ρώμη 'πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;' Είναι παράξενο."

"Όταν ο παίκτης είναι ο σωστός παίκτης τότε δεν είναι σημαντικό το πόσο ακριβός είναι. Πρέπει να ταιρίαξει στην ομάδα, γι αυτό και πληρώσαμε τόσα για τον Virgil."

Μάλιστα ο Klopp τόνισε ότι έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών και ότι για παράδειγμα στην περίπτωση του Alex Teixeira της Sakhtar Donetsk πριν 2 χρόνια εκείνος ήταν που είπε το όχι για τα £45 εκ. που είχαν συμφωνηθεί να δοθούν. Συγκεκριμένα:

"Συμφωνήσαμε όλοι σ' αυτό. Δεν ήταν η διοίκηση. Δεν ήταν σαν να μου είπαν 'όχι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό αφεντικό.' Δεν μπορείς να λες ότι θες έναν παίκτη να σου δίνουν έναν αριθμό και εσύ να λες: 'εντάξει, θα πληρώσουμε αυτά.'. Δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι."

"Πρέπει όλοι να μείνουμε σοβαροί, παρόλο που σε άλλες χώρες προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους με την επόμενη μεγάλη μεταγραφή και μετά με την επόμενη μεγάλη μεταγραφή... Ακόμα πρέπει να γίνεται με μια μείξη από μεταγραφές νέων παικτών και να αφήσουμε την ομάδα να εξελιχθεί."
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.