Manchester United 2 - 1 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Eξαφανισμένα τα.. πολυβόλα, στα τάρταρα ο Arnold..

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Liverpool στο Οld Trafford κόντρα στην Manchester United αφού δεν απέδωσε όμορφο ποδόσφαιρο, με κάποιες αποφάσεις του Craig Pawson που θα συζητηθούν.



Aν παίζαμε FIFA σίγουρα στο 25' θα είχε φύγει restart στο σημερινό παιχνίδι, αφού πριν καλά καλά συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού ο Rashford είχε πυροβολήσει ήδη 2 φορές με ωραίες ενέργειες και κακή αμυντική αντιμετώπιση του Alexander-Arnold στο πρώτο γκολ, αλλά και συνολική των Arnold, Lovren και Can στο δεύτερο. Στα υπόλοιπα 65 και κάτι λεπτά είδαμε μια Liverpool να έχει συντριπτική κατοχή αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, τον Pawson να αρνείται το πέναλτι σε 2(!!) -τουλάχιστον- περιπτώσεις, τον Bailly να σημειώνει ένα πολύ όμορφο αυτογκόλ στο 66' και τη United με τούτα και με κείνα να βγαίνει η κερδισμένη της αγωνιστικής.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Καμία ευθύνη στα γκολ της United, σωστός στον αέρα και με την μπάλα στα πόδια, σωτήριο τάκλιν αλά Neuer στο τέλος του παιχνιδιού. Συνεχίζει να δείχνει εμφανώς βελτιωμένος.

Βαθμολογία: 6/10

Trent Alexander-Arnold: Εφιαλτικό πρώτο 25λεπτο που φάνηκε να επηρεάζουν την ψυχολογία του και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Έχασε τελείως τον Rashford στο πρώτο γκολ, μερική ευθύνη και στο δεύτερο. Δε βοήθησε ούτε επιθετικά ιδιαίτερα. Το έχουμε ξαναγράψει, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο Clyne σε αυτό το στάδιο της καριέρας του είναι ποιοτικότερος από τον Arnold.

Βαθμολογία: 3/10

Dejan Lovren: Υπάρχει έντονο debate μεταξύ των φιλάθλων της Liverpool για το αν ο Lovren έκανε καλό η κακό παιχνίδι. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Δυναμικός και σχεδόν άψογος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά έχασε τις δύο κεφαλιές από τον Lukaku που οδήγησαν στα γκολ της United.

Βαθμολογία: 5.5/10



Virgil Van Dijk: Εξαιρετικός και αλάνθαστος. Από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας μας, δείχνει και πάλι ότι είναι τρομερή μεταγραφική κίνηση.

Βαθμολογία: 6.5/10

Andrew Robertson: Αλάνθαστος αλλά χωρίς την επιρροή στο παιχνίδι που θα ήθελε.

Βαθμολογία: 6/10



Emre Can: Ο καλύτερος παίχτης της Liverpool σήμερα. Κέρδισε πολλές μπαλιές στο χώρο του κέντρου όπου και διέπρεψε με τη δύναμή του. Αν είχε κάνει και καλύτερο μαρκάρισμα στο 2ο γκολ του Rashford θα μιλούσαμε για μια τρομερή εμφάνιση.

Βαθμολογία: 7/10 (ΜΟΤΜ)

Alex Oxlade-Chamberlain: Προσπάθησε, όμως δεν κατάφερε να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού. Φάνηκε μια ταχύτητα πιο αργός από το απαιτούμενο με διάφορες λανθασμένες επιλογές -τις σπάνιες στιγμές που ακουμπούσε μπάλα- κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αντικαταστάθηκε.

Βαθμολογία: 5/10

James Milner: Μαχητικός και δραστήριος, αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση που χρειαζόταν η ομάδα.

Βαθμολογία: 6/10



Sadio Mane: Αγωνίστηκε σε έναν πιο κεντρικό ρόλο, πήρε πολύ μπάλα αλλά ήταν αρκετά κακός στις μεταβιβάσεις του. Σε διάφορες στιγμές κρατούσε την μπάλα περισσότερο απ'ότι έπρεπε. Από τους πιο δραστήριους παίχτες της ομάδας μας, δεν κατάφερε όμως να έχουν αποτέλεσμα οι ενέργειές του. Οι διαμαρτυρίες του για πέναλτι στη φάση με τον Fellaini είναι άκρως δικαιολογημένες.

Βαθμολογία: 4/10



Mohamed Salah: Τον έκλεισε πάρα πολύ καλά γι Young, έχασε την μπάλα 8 φορές, περισσότερες από κάθε άλλον παίχτη της ομάδας μας και έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με την κόκκινη -λευκή για την περίσταση- φανέλα.

Βαθμολογία: 4.5/10



Roberto Firmino: Προσπάθησε, δημιούργησε χώρους και καταστάσεις, αλλά στο τέλος έπεσε και αυτός στη μετριότητα των επιθετικών μας. 

Βαθμολογία: 6/10

Αdam Lallana (στη θέση του Oxlade-Chamberlain στο 62'): Έδωσε μια παραπάνω ένταση και ταχύτητα σκέψης στο χώρο του κέντρου μας.

Βαθμολογία: 6/10

Georginio Wijnaldum (στη θέση του Trent Alexander-Arnold στο 80'): Δεν είχε αρκετό χρόνο για να κριθεί.

Βαθμολογία: -

Dominic Solanke (στη θέση του Andrew Robertson στο 84'): Έδωσε μια ακόμα πιο επιθετική νότα στην ομάδα μας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Bαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Σωστό στήσιμο και 11αδα, τα δυο γρήγορα γκολ της United του χάλασαν το πλάνο. Δεν μπόρεσε να βάλει στο παιχνίδι τον Salah, έδωσε πιο κεντρικό ρόλο στον Mane που δεν του βγήκε ιδιαίτερα όπως ούτε και η επιλογή του να ξεκινήσει τον Ox αντί του Wijnaldum. Έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται να τις κακές αποφάσεις του διαιτητή. To μεγαλύτερο στοίχημα από δω και πέρα είναι αυτή η ήττα να μην επηρεάσει την εξαιρετική φόρμα της ομάδας.

Βαθμολογία: 5/10

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.