Karius: "Στη ζωή ενός τερματοφύλακα υπάρχει πάντα πολλή κριτική!"

Ο Loris Karius όντας πλέον βασικός κάτω από τα δοκάρια σχολιάζει την πορεία του και το πρώτο του πέρασμα από την Αγγλία με τη φανέλα της Manchester City.



Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας

Loris Karius λοιπόν. Αποκτήθηκε με μόλις £4 εκ. από τη γερμανική Mainz το καλοκαίρι του 2016, όμως στάθηκε από νωρίς άτυχος. Κάταγμα στο χέρι του στέρησε την περίοδο της προετοιμασίας πράγμα που τον άφησε αρκετά πίσω και κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν. Βρισκόταν πάντα σαν δεύτερη επιλογή στο ρόστερ για τη θέση του goalkeeper, πίσω από τον Simon Mignolet με τις λιγοστές εμφανίσεις του μάλλον να απογοητεύουν.

Ο Jurgen Klopp τον πίστεψε δίνοντας του την ευκαιρία να βρίσκεται εκ νέου στο ρόστερ της φετινής σεζόν, χωρίς μάλιστα να αποκτήσει άλλον για τη θέση. Οι ευκαιρίες που πήρε αυτή τη φορά έδωσαν την εντύπωση πως ίσως κρίθηκε άδικα το περασμένο διάστημα, ενώ όσο περνούσε ο καιρός βελτιονόταν. Βασικός σε όλα τα παιχνίδια του Champions League ως τώρα ο Γερμανός, πλέον βάζει σε σκέψεις τη διοίκηση για το αν τελικά χρειάζεται να αποκτηθεί βασικός τερματοφύλακας το καλοκαίρι, καθώς πλέον ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις του έχοντας μάλιστα 12 συμμετοχές στα τελευταία 13 ματς.

Ο ίδιος δήλωσε στο SkySports:

"Είναι δύσκολο να πεις τι άλλαξε στον εαυτό σου αλλά νιώθω καλά, παίζω αρκετά καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι και ακόμα καλύτερα. Ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ σε σχεδόν όλους τους τομείς, είμαι μόνο 24 οπότε υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης."

"Αλλά στη ζωή ενός τερματοφύλακα υπάρχει πάντα πολλή κριτική ειδικά όταν έχει μια κακή μέρα οπότε πρέπει απλά να συνηθίζεις σ αυτό και φυσικά σε ένα τέτοιο κλαμπ υπήρχε ακόμα περισσότερη απ' όση είχα κι εγώ συνηθίσει, οπότε αυτή ήταν πολύ σημαντικό."

Πάντως για τον Karius δεν είναι το πρώτο του πέρασμα από Αγγλικό σύλλογο. Ο Γερμανός άφησε το 2011 την Manchester City για να μετακομίσει στην Mainz, απ' όπου στη συνέχεια ήρθε στη Liverpool. Τις μέρες του στην Manchester City σαν έφηβος παραδέχεται πως έμαθε πολλά από τον τότε βασικό Joe Hart και πως ποτέ δε μετάνιωσε όσα πέρασε εκεί. Συγκεκριμένα είπε:

"Έπαιξα για την U18 της Manchester City και με τους αναπληρωματικούς και προπονούμουν κάθε μέρα με τον Joe Hart που είναι εκπληκτικό παιδί και με είχε βοηθήσει πολύ τότε. Ήταν ένα πρότυπο για μένα και πραγματικά δε μετανιώνω για τίποτα."


Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.