Να ξεκινήσει καλά ο Μάρτιος! (Match Preview)

Η Liverpool έκλεισε ιδανικά τον Φεβρουάριο πριν από μία εβδομάδα, επικρατώντας εύκολα της West Ham. Σήμερα, υποδέχεται τον Rafael Benitez και την Newcastle, με την νίκη να είναι μονόδρομος για να ξεκινήσει καλά ο Μάρτιος.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 













Το πρωτάθλημα φτάνει σιγά σιγά προς την τελική του ευθεία. Ο Μάρτιος ίσως καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αναμενόμενη θέση της Liverpool στο πρωτάθλημα τον Μάιο και είναι ένας σημαντικότατος μήνας, που πρέπει να ξεκινήσει ιδανικά το απόγευμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Newcastle

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 03.03.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Graham Scott
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τρεις έκανε τις συνεχόμενες νίκες της η Liverpool εναντίον της West Ham, έχοντας περάσει εύκολα από Southampton και Porto και τώρα ψάχνει την 4η κόντρα στις καρακάξες του Rafael Benitez που επιστρέφει στο Anfield.

Για το σημερινό παιχνίδι ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στον ανέτοιμο Nathaniel Clyne. O Gini Wijnaldum είναι ακόμα άρρωστος, ενώ ο James Milner θεωρείται ελαφρά αμφίβολος μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε στο παιχνίδι με την West Ham.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Στην επιστροφή της στην Premier League η Newcastle παλεύει να σωθεί. Τα προβλήματα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό και ο Rafael Benitez προσπαθεί να αξιοποιεί το μέτριο ρόστερ που του έχει δοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι συνεισφορές της διοίκησης στην προσθήκη νέων μονάδων είναι απειροελάχιστες και δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον, μιας και η ομάδα βρίσκεται προς πώληση. Οι φίλοι της Newcastle είναι αγανακτισμένοι με την διοίκηση, αλλά συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομάδα.

Υπό της οδηγίες του πρώην τεχνικού της Liverpool, η Newcastle βρίσκεται στην 15η θέση με 29 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Swansea και τον υποβιβασμό. Οι Καρακάξες θα παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την επιβίωση τους, σε μία σεζόν που τουλάχιστον 8 ομάδες κινδυνεύουν άμεσα και η μάχη για την αποφυγή της Championship είναι πάρα πολύ δύσκολη.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Rafael Benitez δεν υπολογίζει στους Jonjo Shelvey, Islam Slimani και Jesus Gamez.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Πριν από ακριβώς 5 μήνες, Magpies και Reds τέθηκαν αντιμέτωποι στο Saint James Park. Ο Coutinho άνοιξε το σκορ στο 29' με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ. Ο Joselu ισοφάρισε μετά από 8 λεπτά με ένα γκολ που αμφισβητήθηκε ως offside. 

Οι Reds κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και μοιράστηκαν τους βαθμούς.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool είναι αήττητη στο Anfield σε επίπεδο πρωταθλήματος κόντρα στην Newcastle από τον Απρίλιο του 1994. Από τότε μετράει 17 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Η Liverpool έχει σημειώσει 89 γκολ εναντίον της Newcastle στην Premier League, τα περισσότερα που έχουν πετύχει οι Reds κόντρα σε κάποια ομάδα.

Στις τελευταίες της 4 επισκέψεις στο Anfield για την Premier League, η Newcastle έχει δει την κόκκινη κάρτα 4 φορές.

Και τα 3 παιχνίδια του Rafael Benitez κόντρα στην Liverpool σε επίπεδο Premier League έχουν τελειώσει ισόπαλα. Στο Anfield και τα δύο έληξαν με σκορ 2-2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

O Loris Karius θα ξεκινήσει κάτω από την εστία των Reds, έχοντας μπροστά του τους Gomez ή Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Chamberlain, Henderson και Can.

Στην επιθετική τριάδα θα δούμε τους Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Gomez (Arnold), Matip, Van Dijk, Robertson - Chamberlain, Henderson, Can - Salah, Firmino, Mane
Newcastle (5-4-1): Dubravka - Yedlin, Lejeune, Lascelles, Clark, Dummett - Murphy, Hayden, Diame, Kenedy - Joselu
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.