VVD: "Θέλω να είμαι ηχηρός μέσα στο γήπεδο!"

Ο Virgil Van Dijk πιστεύει ότι οι ηγετικές του ικανότητες στην άμυνα θα αυξηθούν όσο περνάει ο χρόνος του στην Liverpool.

Γράφει ο Σιδηρόπουλος Γιώργος..


Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός στην συνέντευξη που έδωσε στην Premier League Productions, δήλωσε: "Το σημαντικότερο πράγμα είναι να γνωρίσω τους ανθρώπους εδώ και να συνηθίσω τον τρόπο παιχνιδιού και ότι άλλο σχετικά με αυτό. Και στο γήπεδο, να το πράξω και να το δείξω."

"Ο τρόπος που αγωνιζόμαστε μας κοστίζει αρκετή ενέργεια, πρέπει να είμαστε στο εκατό τοις εκατό όσον αφορά την φυσική μας κατάσταση. Τις πρώτες δύο εβδομάδες (από την άφιξή μου) αυτό το κομμάτι έπρεπε να το είχαμε σε καλύτερο επίπεδο. Ωστόσο, τις άλλες δύο εβδομάδες τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα - νιώθω πολύ όμορφα. Όλα πάνω προς το καλύτερο μέρα με τη μέρα."

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον χρόνο που του χρειάστηκε για να προσαρμοστεί και στον ρόλο που έπαιξε ο Jurgen Klopp για να τον βοηθήσει με τα τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού των REDS. 

"Το όλο θέμα ήταν σχετικά με τα παιχνίδια. Μετά την αναμέτρηση με την Huddersfield, όπου ξεκίνησα και πάλι να παίζω, κατάλαβα ότι απλά χρειαζόμουν παιχνίδια. Τώρα καταλαβαίνω περισσότερα από αυτά που νόμιζα στις αρχές όταν ήρθα."

Τέλος αποκάλυψε ότι πάντα στόχος του ήταν να έχει αρχηγικό ρόλο στο κομμάτι της άμυνας και θεωρεί ότι με τον καιρό αυτό μπορεί να το πετύχει και στην Liverpool.

"Από την στιγμή που ξεκίνησα να παίζω σε αυτό το επίπεδο, από την Ολλανδία ακόμα νιώθω ότι έχω την ανάγκη να είμαι ηχητικός μέσα στο γήπεδο. Στη θέση που αγωνίζομαι, ως κεντρικός αμυντικός, πρέπει να έχεις στοιχεία οργάνωσης. Πρέπει να είσαι σε πίεση και ετοιμότητα συνέχεια, γιατί μόνο έτσι μπορείς να κάνεις τα πράγματα ευκολότερα. Πρέπει να δίνεις το καλό παράδειγμα στην ομάδα, να είσαι εκεί που πρέπει να είσαι και να βοηθάς στην οργάνωση. Ο Hendo είναι πολύ καλός οργανωτής και αυτό είναι που τον κάνει καλό αρχηγό για την ομάδα μας."
Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.