Milner: ''Ξεχνάμε το πρώτο παιχνίδι - πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι''

Το No.7 τόνισε την ανάγκη για συγκεντρωμένη απόδοση την Τρίτη, για να τελειώσουν τη δουλειά οι Reds μετά το θεαματικό αποτέλεσμα μέσα στην Πορτογαλία.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης










Δείτε τι είχε να πει ο James Milner:

Για το πως αντιμετωπίζει η ομάδα την ένταση της σεζόν...

Νιώθω καλά. Νομίζω ότι είμαστε σε καλή θέση ως ομάδα. Έχουμε τραυματίες [παίκτες] πίσω, είναι υπέροχο να βλέπουμε τον Clyney να επιστρέφει στην ομάδα. Ως ομάδα, αισθανόμαστε καλά. Η προπόνηση είναι πάντα σε υψηλό ρυθμό και νομίζω ότι μπορείτε να δείτε από τον τρόπο που παίζουμε και τη φόρμα που είμαστε ότι όλοι είναι σε καλή κατάσταση και φρέσκοι. Έχω παίξει σε αυτό το επίπεδο εδώ και πολύ καιρό τώρα, οπότε ο αριθμός των παιχνιδιών είμαι συνηθισμένος, το σώμα συνηθίζει σε αυτό. Οι αριθμοί που βάζω στα παιχνίδια είναι εκεί με όλους τους άλλους, αν όχι ψηλότεροι κάποιες φορές, επομένως νιώθω καλά και σε καλό μέρος για αυτή την κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Στο κάτω κάτω, αυτή είναι η περίοδος μέσα στη σεζόν όπου έχει μεγαλύτερη σημασία.

Για τον αγώνα του Σαββατοκύριακου με τη Manchester United...

Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι στο μυαλό μας - το μόνο που έχει σημασία είναι το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας. Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί, αλλά είχαν τις ευκαιρίες του πριν πετύχουμε τα γκολ. Είναι καλή ομάδα. Τα πράγματα πήγαν σωστά για μας εκείνη τη νύχτα και ήταν μια φανταστική παράσταση, αλλά βγήκαμε εκεί και πετύχαμε πέντε αλλά δεν υπάρχει λόγος να επαναπαυτούμε. Αν κοιτάξετε τα τελευταία αποτελέσματα, έχουν κερδίσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους, έχουν σημειώσει και πολλά γκολ. Πρέπει να πάμε εκεί έξω και να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτούς. Αν ήμουν στα αποδυτήρια τους, θα ήθελα να πάω εκεί έξω και να αποδείξω πράγματα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς κάθε φορά που βάζουμε τη φανέλα της Liverpool, υπάρχει μια προσδοκία, μια πίεση, να κερδίσουμε το παιχνίδι και αναμένουμε να το κάνουμε αυτό κάθε φορά που θα βγούμε στο γήπεδο. Επίσης, για την υπόλοιπη σεζόν, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτό το σερί και να έχουμε καλή απόδοση.











Για το αν το πρώτο σκέλος ήταν μια δίκαιη αποτύπωση στο σκορ...

Όχι. Νομίζω ότι τα πράγματα πήγαν πολύ καλά για μας στο πρώτο σκέλος. Η Porto είχε τις ευκαιρίες της νωρίς, ο Dejan έκανε ένα φανταστικό τάκλιν. Αλλά νομίζω ότι τη νύχτα εκείνη ήμασταν πολύ αδίστακτοι. Δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες - όπως πάντα με τους παίκτες που έχουμε - και τις εκμεταλλευτήκαμε, τελειώσαμε καλά τις φάσεις και πραγματοποιήσαμε τις σωστές πάσες την κατάλληλη στιγμή. Νομίζω ότι το 5-0 [δεν είναι δίκαιο], κοιτάζοντας την ομάδα της Porto,και την εμπειρία που έχουν στο Champions League κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας αύριο το βράδυ και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε καλή απόδοση.

Για το γεγονός ότι είναι πρώτος σε assists στο Champions League...

Έχει υπάρξει ένα κομμάτι γι 'αυτό - υπάρχει πάντα γύρω από τα αποδυτήρια! Προφανώς ήμασταν στην Ισπανία μετά από αυτό το παιχνίδι και ήταν μια καλή στιγμή για να κάνουμε αυτό το ταξίδι, δουλέψαμε σκληρά στον τομέα της προπόνησης αλλά μετά από μια καλή απόδοση στο Champions League και ένα καλό αποτέλεσμα όλοι ήταν σε μια μεγάλη διάθεση. Ήταν ωραίο να βλέπεις και λίγο ήλιο και υπήρχαν πολλά αστεία για αυτό. Είναι ωραίο να το έχεις, με βοηθά να κλείνω οποιαδήποτε επιχειρήματα, αν υπάρχει τυχόν πείραγμα στα αποδυτήρια! Απλώς θέλω να συνεισφέρω στην ομάδα και κατά τη διάρκεια της καριέρας μου νομίζω ότι κατάφερα να δημιουργήσω γκολ για τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει. Αυτή είναι μια δύναμη μου. Καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, αν κοιτάξετε τα στατιστικά μου, έχω δημιουργήσει μερικά γκολ στην καριέρα μου και αυτό είναι που πιστεύω ότι είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία ως παίκτης. Ας ελπίσουμε ότι μπορώ να συνεχίσω να το κάνω αυτό για την ομάδα.











Για το αν πιστεύει πως η ομάδα μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του Champions League...

Νομίζω ότι πλησιάζουμε, βελτιωνόμαστε συνέχεια από τότε που είμαι εδώ και προχωράμε μπροστά. Είμαστε μια συναρπαστική ομάδα για να παρακολουθήσει κανείς, νομίζω ότι μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα παιχνίδια καλύτερα από ότι κάναμε στο παρελθόν και αυτή η ωριμότητα έρχεται. Σε αυτό το στάδιο του τουρνουά πρέπει να έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να συνεχίσεις και να το κερδίσεις, αλλά πρέπει να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά. Έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε στη μέρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε συνεπείς και να μαθαίνουμε από τα λάθη που κάνουμε. Αλλά δεν κοιτάζουμε πολύ μπροστά, το μόνο που επικεντρωνόμαστε είναι να πραγματοποιήσουμε μια καλή απόδοση και να κερδίσουμε αύριο.

Για την ανάπτυξη των νεότερων σε ηλικία παικτών, της ομάδας...

Η ομάδα είναι πολύ μικρή. Είμαι 32, νομίζω ότι είμαι τους μεγαλύτερους ηλικιακά, δεν υπάρχουν πάρα πολλά μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά εδώ. Δεν είμαι και στο τέλος στα 32 μου, μερικοί θα έλεγαν ότι είμαι στα κορυφαία χρόνια μου! Είναι μια νεαρή ομάδα αλλά ο Trent ήταν απίστευτος μέχρι τώρα [και] ο Woody. Το να τους έχουμε γύρω από την ομάδα όχι μόνο ως παίκτες, αλλά και νέους άνδρες με τη στάση τους και τον τρόπο που συμπεριφέρονται είναι πρώτης τάξης. Πάντα θέλουν να μάθουν, δεν μπορώ να πω αρκετά καλά πράγματα για τους δύο. Ο Joe Gomez, επίσης, δεν είναι μεγάλος επίσης. Είναι μια νεαρή ομάδα μαθαίνοντας όλη την ώρα, αλλά οι χαρακτήρες που έχουμε στο dressing room, είναι μια στενά δεμένη ομάδα. Όλοι οι παίκτες θέλουν να μάθουν και πάντα θέλουν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα και είναι πρόθυμοι να κάνουν έξτρα δουλειά και το χρειάζεσαι αυτό για να είσαι επιτυχής. Νομίζω ότι μπορείτε να δείτε το πώς παίζουμε - αν ένα άτομο δεν κάνει τη δουλειά του δεν λειτουργεί. Αν οι ομάδες βγουν από το pressing, τότε αυτό είναι όταν πρέπει να έχεις ανθρώπους πρόθυμους να τρέξουν λίγο παραπάνω και νομίζω ότι το έχουμε αυτό στο dressing room.

Για τη βελτίωση στη διαχείριση των παιχνιδιών...

Νομίζω ότι ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών έχουμε βελτιωθεί σε αυτό. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε παιχνίδια και να πετύχουμε πολλά γκολ και να είμαστε συναρπαστικοί αλλά υπάρχουν φορές που ίσως χρειαστεί να κρατήσεις έναν επιπλέον μέσο πίσω, να παίξεις πίσω από τη μπάλα και να ζυγίσεις το παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τη West Ham, είχαμε τον έλεγχο και από το πουθενά μας έβαλαν γκολ. Ήμασταν απογοητευμένοι από το πως δεχθήκαμε το γκολ, αλλά νομίζω ότι η ανταπόκρισή μας από τότε, η διευθέτηση του παιχνιδιού και η εξασφάλιση λίγο περισσότερου ελέγχου, νομίζω ότι ήταν και πάλι ώριμη. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο, αλλά ως ομάδα είμαστε πολύ ενήμεροι για αυτό και βελτιωνόμαστε σε αυτό συνεχώς.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.