Το ποσό που έχει κερδίσει η Liverpool φέτος από το Champions League!

Το ένα τέταρτο των μισθών που πρέπει να καταβληθούν έχουν ήδη...«βγει» από τα έσοδα της ομάδας λόγω της παρουσίας στο Champions League.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Ο Klopp έκανε ένα πολύτιμο δώρο στους διοικούντες του συλλόγου, την FSG, αφού έχει δώσει, μέχρι στιγμής, 10 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με προσδοκίες περαιτέρω συνέχειας στο θεσμό. Η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, η επόμενη πρόκριση στους 16 και τώρα η πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρωπής απέφεραν συνολικά £50εκ. στα ταμεία της Liverpool (56εκ.€)!

Οι £56εκ. προκύπτουν ως εξής: £20εκ. από το market pool των τηλεοπτικών, £18,5εκ. από ανταμοιβές της UEFA (χρήματα που αντιστοιχούν σε νίκες, ισοπαλίες, προκρίσεις κλπ) και τα υπόλοιπα προέρχονται από την σταθερή μεικτή πληρωμή προς όλους τους συλλόγους που φτάνουν στη φάση των ομίλων.


Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 1/4 των μισθών στην ομάδα ή κάτι περισσότερο από το 1/4 του τραπεζικού χρέους της. Και όλα αυτά σε μία σεζόν. Αναλογίζεται εύκολα, λοιπόν, κανείς, πόσο σημαντική είναι - και χρηματικά - η παρουσία της Liverpool στο Champions League.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.