Manchester City 1 - 2 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Firmino, Milner και Lovren, μια τριάδα.. από τα παλιά!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Αnd they are through, through with the belief that they can go all the way now! 
(Απόσπασμα από commentary του FIFA)



Σε μια νύχτα που ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, η ομάδα μας πέρασε νικηφόρα και από το Etihad επικρατώντας με 1-2 της Manchester City και βρίσκεται πλέον στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!

Η Liverpool ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ άσχημα όταν ο Gabriel Jesus έκανε το 1-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό του παιχνιδιού μετά από λάθος του Van Dijk σε μια φάση βέβαια που είχε προηγηθεί φάουλ στον Ολλανδό. Λίγο πριν το ημίχρονο τα διαιτητικά λάθη ισοφαρίστηκαν αφού ο Lahoz ακύρωσε κανονικότατο γκολ του Sane, με τη λήξη του 45λεπτου να έρχεται ως λύτρωση για την παραπαίουσα Liverpool.

Τα δεύτερα 45 λεπτά βέβαια ήταν άλλου παπά ευαγγέλιο. Η ομάδα μας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, κράτησε μπάλα, πέτυχε το καθοριστικότατο εκτός έδρας γκολ με τον Salah, ενώ ο Firmino έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για να δώσει την πρόκριση στη Liverpool με συνολικό σκορ 5-1!

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Έκανε λαθάκια στο πρώτο ημίχρονο κυρίως τροφοδοτώντας παίχτες οι οποίοι δέχονταν αμέσως πίεση σε επικίνδυνα σημεία του γηπέδου, όπως στο γκολ του Jesus όπου πάσαρε στον Van Dijk. Σταθερός κατά τα άλλα, καθάρισε αρκετές σέντρες της City και δείχνει εμφανέστατα βελτιωμένος από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα του #1!

Bαθμολογία: 6.5/10



Trent Alexander-Arnold: Για ακόμα μια φορά ο μικρός αγωνίστηκε όπως επέβαλλε η περίσταση εκμηδενίζοντας τον Sane στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 8/10



Dejan Lovren: Τα έχουμε ξαναπεί: O Κροάτης δίπλα στον Van Dijk είναι άλλος παίχτης. Σταθερότατος και σήμερα, κυρίαρχος στον αέρα, αλάνθαστος. Από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Liverpool.

Βαθμολογία: 8.5/10



Virgil Van Dijk: Δέχτηκε πάσα από τον Karius σε άσχημο σημείο και έκανε λάθος -αν και υπάρχει φάουλ, έπρεπε να είναι δυνατότερος του Sterling σε εκείνο το σημείο- που στοίχισε στη Liverpool στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Υποδειγματικός στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Βαθμολογία: 7/10



Andrew Robertson: Του δημιούργησε αρκετά προβλήματα ο Silva από τα αριστερά ο οποίος ήταν και η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου της Manchester City. Άντεξε στις περισσότερες επελάσεις του Πορτογάλου, είχε ωστόσο μερικές άσχημες στιγμές όπου του έδωσε περισσότερο χώρο απ'όσο έπρεπε.

Βαθμολογία: 7/10

Georginio Wijnaldum: Από τους αδύναμους κρίκους της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο μιας και δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και προκάλεσε αμυντική αναταραχή. Βελτιώθηκε αισθητά στο Β' μέρος και μαζί με αυτόν ολόκληρη η ομάδα. Κάλυψε επάξια το κενό του Henderson.

Βαθμολογία: 6.5/10



Alex Oxlade-Chamberlain: Και αυτός ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για τον.. κακό χαμό του Α' ημιχρόνου, ωστόσο έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στο γκολ του Salah και ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη.

Βαθμολογία: 6/10



James Milner: Γι'ακόμα μια φορά ο James Milner ήταν συγκλονιστικός. Έτρεξε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, βοήθησε όταν η ομάδα κατέρρεε και ανέβασε και αυτός ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο.

Βαθμολογία: 8.5/10 



Mohamed Salah: Τί και αν δεν ακούμπησε σχεδόν καθόλου την μπάλα στα 85 λεπτά που αγωνίστηκε? Το γκολ του το πέτυχε, γι'ακόμα μια φορά ήταν εκεί όταν έπρεπε και έφτασε τα 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

Βαθμολογία: 8/10



Sadio Mane: Δεν ανταπέδωσε τις προκλήσεις του Ederson στο φάουλ του στον Otamendi όπου θα κινδύνευε να δεχτεί την κόκκινη κάρτα, και αυτό ήταν ένα κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Συμμετοχή στο πρώτο γκολ, είχε διάθεση να τρέξει, μάρκαρε αρκετά και ανέβασε ρυθμούς και αυτός στο δεύτερο ημίχρονο.

Βαθμολογία: 7.5/10



Roberto Firmino: Ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου, τόσο για το επιθετικό, όσο και για το αμυντικό κομμάτι. Μάρκαρε, κυνήγησε φάσεις με τον τρόπο που μόνο ο Bobby ξέρει να κάνει, με αυτόν τον τρόπο πέτυχε και το γκολ κλέβοντας άψογα την μπάλα από τον Otamendi και πλασάροντας υποδειγματικά τον Ederson. Αν δεν υπήρχε η Σαλαχίτιδα, θα μιλούσαμε για τον καλύτερο παίχτη της Liverpool τη φετινή σεζόν.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)

Ragnar Klavan (στη θέση του Roberto Firmino στο 81): Ακόμα μια εμφάνιση για τον Eσθονό αμυντικό.

Βαθμολογία: -

Nathaniel Clyne (στη θέση του Trent Alexander-Arnold στο 81): Αν ο Arnold σταθεροποιηθεί σε τέτοιες εμφανίσεις, ο Clyne θα έχει έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο για τη θέση του βασικού δεξιού μπακ.

Βαθμολογία: -

Danny Ings (στη θέση του Mohamed Salah στο 89'): Χρόνος συμμετοχής και για τον Ingsy.

Bαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Είχε ελλείψεις, είχε να διαχειριστεί μια ορεξάτη City, καρδιοχτύπησε για 45 λεπτά ωστόσο συμμάζεψε όλη την ομάδα στο ημίχρονο και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Ημιτελικά Champions League κυρίες και κύριοι σε 2,5 μόλις χρόνια, με μπάτζετ πολύ μικρότερο των συναδέλφων του, ο Jurgen Klopp είναι ο άνθρωπος που όλοι εμείς οι ανόητοι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου θα θέλαμε για προπονητή της ομάδας μας.

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.