Jurgen Klopp: "Παλέψαμε και αξίζαμε τη νίκη"


Ικανοποιημένος από την ανατροπή και το διπλό, ο Jurgen Klopp στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα.


Κρατάει τους τρεις βαθμούς και κοιτάει τη συνέχεια ο Γερμανός τεχνικός, σε μια σπουδαία και δύσκολη νίκη της Liverpool επί της Crystal Palace με ανατροπή του σκορ (1-2).

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Η αντίδραση του για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της ομάδας:

"Είχαμε σκληρή δουλειά. Ήταν πολύ δύσκολο και στο τέλος αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ήταν καλό για εμάς. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για την Crystal Palace μετά από μια βαθιά μπαλιά, με τον Loris Karius να κάνει μια φανταστική απόκρουση. Στην επόμενη φάση (αυτή του πέναλτι), είχαμε μια κατάσταση που ήταν 50/50, νομίζω ήταν επικίνδυνο παιχνίδι και από τον Karius και από τον Zaha, όμως στη συνέχεια ο Loris τον ακούμπησε 100%. Πέναλτι για την Palace, κάτι που έκανε δύσκολο το παιχνίδι και την δουλειά μας. Έπειτα πρέπει μόνο να παίξεις ποδόσφαιρο, ήταν κάτι που κάναμε στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ήταν αρκετό σε ορισμένες στιγμές, όμως από την άλλη μεριά νομίζω ότι τα πήγαμε καλά μπροστά από τον Hennessey.

Στο δεύτερο ημίχρονο γνωρίζαμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε και να διώξουμε τη νευρικότητα γιατί ήταν αρκετά έντονο το ματς - ένα πέναλτι για την μία ομάδα, άρνηση πέναλτι για την άλλη, κίτρινη κάρτα και όλα τα σχετικά. Το κάναμε, όμως χάσαμε λίγο από τη δύναμη μας στο φινάλε καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ποδοσφαιριστές είχαν τελείως διαφορετικό επίπεδο έντασης με τα φιλικά παιχνίδια. Κάποιοι προπονήθηκαν πολύ σκληρά, κάποιοι όχι και τόσο, ήρθαν όλοι μαζί σε μια μέρα κι έπρεπε άπαντες να βρεθούν στο ίδιο επίπεδο, ήταν μια μεγάλη πρόκληση. Σήμερα μπορέσατε να το δείτε, και οι δύο ομάδες δεν ήταν στα καλύτερα τους και η ερώτηση ήταν ποιος θα σκοράρει το νικητήριο γκολ. Το καταφέραμε εμείς, οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό."

Για την διάθεση της Liverpool ενόψει της αναμέτρησης με την Manchester City:

"Αυτή τη στιγμή, κανένας δεν πρέπει να ανησυχήσει για την διάθεση μας. Τα παιδιά είναι πραγματικά φωτιά και αυτό μου αρέσει, όμως ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να συνεχίζεις. Οι παίκτες ήρθαν πίσω από τελείως διαφορετικές χώρες και ζώνες ώρας, είχαμε δύο μέρες ή και μιάμιση για να προετοιμαστούμε. Είδατε φυσικά ότι δεν ήμασταν στην καλύτερη μας μέρα και χρειαστήκαμε τα απαραίτητα για να κερδίσουμε την Crystal Palace. Έπρεπε να πολεμήσουμε, παλέψαμε και είμαι χαρούμενος γι 'αυτό. Δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό αλλά είναι κάτι που βοηθάει, ειδικά στην Premier League. Θα είναι ακόμα δυσκολότερο κόντρα στην Manchester City. Δε νομίζω ότι μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να παίξουμε με την City σε ένα προημιτελικό αρκετά νωρίς, αλλά αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε αυτό το αποτέλεσμα."

Για την απόδοση του Salah και το 37ο τέρμα του στη σεζόν:

"Αυτό τον καθιστά κατάλληλο στην επίθεση. Εάν σκοράρεις μόνο σε τέλειες ημέρες τότε δεν μπορείς να πετύχεις 37 γκολ, αυτό είναι σαφές. Είναι εξαιρετικό να τον έχεις στο γήπεδο σε μια τέτοια κατάσταση, ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει έτσι, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και τα δύο γκολ που πετύχαμε σήμερα ήταν φανταστικά, και τα δύο ήταν ομαδικά γκολ, με έναν εξαιρετικό τρόπο παιχνιδιού. Είχαμε πολλές παρόμοιες φάσεις, μπαίνοντας στην περιοχή προς την άκρη της γραμμής, βγάζοντας επικίνδυνες χαμηλές σέντρες. Θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερους παίκτες σε θέση για γκολ, αλλά είδατε, παρόλο που τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν καλύτερα, εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνα. Ο Roberto Firmino πολέμησε πολύ, με τον εαυτό του και τις περιστάσεις του αγώνα, αλλά έπειτα είχε τις στιγμές του και ήταν πολύ σημαντικές για εμάς. Είμαι εντάξει με αυτό, οι τρεις βαθμοί είναι το πιο σημαντικό πράγμα".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.