Jurgen Klopp: "Ήταν από τις πιο ώριμες εμφανίσεις μας"


Ικανοποιημένος από τον βαθμό σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, ο Γερμανός τεχνικός μετά το τέλος της αναμέτρησης. 


Με τα τόσα προβλήματα, η Liverpool κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Goodison Park, με τον Γερμανό τεχνικό να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του.

Πιο αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εμφάνιση της ομάδας και το αποτέλεσμα:

"Στην πραγματικότητα, είμαι χαρούμενος που πήραμε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και η Everton τα τελευταία λεπτά είχε μερικές εντυπωσιακές στιγμές στην περιοχή μας, κάτι που ποτέ δεν είναι καλό σημάδι. Νομίζω ότι μέχρι τότε ελέγχαμε το παιχνίδι και παίζαμε όπως θέλαμε. Δεν ήμασταν εδώ για να παίξουμε ένα άγριο ντέρμπι σήμερα, δεν θα είχε νόημα, έτσι νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολο για την Everton να πάρει το παιχνίδι όπως ήθελε, με προκλήσεις και τέτοια πράγματα. Ήμουν πολύ χαρούμενος με αυτό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά παρόλα αυτά είχαν ένα φανταστικό σουτ με τον Bolasie και ο Loris έκανε μια ακόμα πιο φανταστική απόκρουση. Είχαμε τις ευκαιρίες μας από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά σε συγκεκριμένες φάσεις, είχαμε πάσες και ταχύτητα με μια ομάδα που είχε αλλαγές σε πέντε θέσεις, ειδικά στην αριστερή πλευρά, όμως στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή. Συνεχίσαμε έτσι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στα τελευταία 10, 12, 15 λεπτά το παιχνίδι άλλαξε. Ξεκινήσαμε με την πρώτη πάσα που δεν ήταν καλή και η δεύτερη δεν ήταν καλύτερη. Τότε είχαν μια φάση, ο κόσμος ήταν εκεί και ήταν σαν να έλεγαν «ας το κάνουμε». Ήταν δικό μας λάθος και στη συνέχεια είδατε την ποιότητα της Everton. Ήταν πολύ έντονο εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι ήμασταν πολύ τυχεροί επειδή δεν βρήκαν στόχο, αλλά ήταν επικίνδυνο. Νομίζω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα."

Σχετικά με το αν οι αλλαγές των James Milner και Sadio Mane είχαν να κάνουν με το ματς της Τρίτης:

"Όχι, ήταν λόγω του προηγούμενο ματς, όπου έπαιξαν σε όλο. Μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε, επειδή είναι η ένταση της περιόδου. Νόμιζα ότι ο Millie έπαιξε αρκετά καλά σήμερα και σε ένα κανονικό παιχνίδι που θα είχε απόσταση επτά ημερών πριν και μετά, ποτέ δεν θα σκεφτόμασταν να τον βγάλουμε από αυτό το παιχνίδι. Ο Sadio ήταν μια απειλή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τα πήγε πολύ καλά. Μου αρέσει ότι τα παιδιά έπαιξαν με έξυπνο τρόπο και δεν ενεπλάκησαν σε μονομαχίες. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια σκληρή μονομαχία από τη μία ή την άλλη ομάδα και είναι κάτι πολύ σημαντικό. Είναι ένας βαθμός, ένας βαθμός περισσότερος, όλα είναι εντάξει."

Σχετικά με την αποθεραπεία του Mohamed Salah και εάν θα είναι έτοιμος για το ματς της Τρίτης:

"Δεν παίρνω μία ενημέρωση κάθε πέντε λεπτά για το πως αισθάνεται, έτσι δεν ξέρω! Αυτό που όλοι σκεφτόμαστε είναι ότι θα είναι διαθέσιμος στο Etihad, αλλά στο τέλος θα δούμε."

Για τον Danny Ings, που ξεκίνησε βασικός δυόμιση χρόνια μετά:

"Η τελευταία του εμφάνιση ως βασικός ήταν τον Οκτώβριο του 2015, την εβδομάδα πριν από την έλευση μου στην ομάδα. Είναι εύκολο να το κρίνεις ότι δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Danny Ings. Αυτό που ήταν το πιο σημαντικό ήταν η φυσική κατάσταση, είναι στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί να παίξει για χρόνια. Μαζί με τον Dom Solanke, δεν έπαιζαν συχνά μαζί έτσι δεν γνωρίζουν ακριβώς ότι «όταν πηγαίνω αριστερά, πηγαίνεις δεξιά» ή οτιδήποτε άλλο, αυτό είναι δύσκολο. Μιλήσαμε βέβαια γι 'αυτό. Είμαι απόλυτα χαρούμενος. Η δουλειά ήταν να δουλέψουμε σκληρά, να απολαύσουμε το παιχνίδι και στη συνέχεια να πάρουμε ένα αποτέλεσμα κι έτσι έγινε. Ο Ingsy ίσως ξεκίνησε μια έντονη στιγμή του παιχνιδιού με μια μικρή συζήτηση με τον Seamus Coleman, όμως έπειτα ήταν όλα καλά. Έτσι λοιπόν είναι όλα εντάξει, πέρασε καλά και είμαι εντάξει με αυτό."

Για την επιστροφή του Clyne στα γήπεδα:

"Είναι καλό να έχεις πίσω τον Nathaniel. Μετά από εννέα μήνες, παίζοντας σε ένα  παιχνίδι σαν και αυτό, έδειξε απλά τη φυσική του ποιότητα σε αυτή τη θέση. Και ο Ragnar Klavan, πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε αριστερό μπακ; Δεν έχω καμία ιδέα, είναι πολύ πριν καιρό, πριν έρθει στη Γερμανία νομίζω και είμαι πραγματικά χαρούμενος για την εμφάνιση του. Τα στόπερ ήταν δυνατά μέχρι που σταματήσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, τότε ήταν δύσκολο. Ήταν μια καλή εμφάνιση, δεν ήταν εξαιρετική, αλλά ίσως η πιο ώριμη που έχουμε παίξει από τότε που είμαι εδώ. Να έρθετε εδώ, να παίξετε ποδόσφαιρο, να πάρετε ένα αποτέλεσμα, να μην εμπλακείτε σε καμία μονομαχία ή οτιδήποτε άλλο".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.