Wijnaldum: ''Είμαι έτοιμος για τον ρόλο του αμυντικού χαφ αύριο''

Ο Gini Wijnaldum πιστεύει ότι η δουλειά που έγινε στις προπονήσεις πριν από εννέα μήνες στο ρόλο του αμυντικού χαφ, θα του βγει σε καλό όταν θα παίξει στο Etihad την Τρίτη το βράδυ.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης











Με τον Jordan Henderson να είναι τιμωρημένος και τον Emre Can τραυματία, ο Wijnaldum θα κληθεί να παίξει μπροστά από την τετράδα της άμυνας.

Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του παίζοντας πιο μπροστά, αλλά ο Jurgen Klopp ήταν έτοιμος για το ενδεχόμενο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τον περασμένο Ιούλιο, ο προπονητής των Reds πειραματίστηκε με τον Wijnaldum στον ρόλο του αμυντικού χαφ και έπαιξε εκεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης, ο Ολλανδός έπαιξε 90 λεπτά σε αυτήν τη θέση στο ισόπαλο Merseyside derby.

  "Ο προπονητής το δοκίμασε στην προετοιμασία και είπε ότι μπορεί να συμβεί μέσα στη σεζόν", είπε ο Gini.

  "Είπε εκείνη τη στιγμή ότι θα μπορούσε να συμβεί να παίξω σε αυτή τη θέση και θα μπορούσε να κοιτάξει να το κάνει στο μέλλον. Τώρα έφτασε η ώρα.

  "Κανονικά, παίζω ψηλότερα στο γήπεδο, αλλά σε αυτή τη θέση κερδίζεις περισσότερο την μπάλα, έχεις πολλές στιγμές. Όταν παίζεις μία θέση πιο μπροστά, έχεις λιγότερες στιγμές.










  
  "Είσαι πιο υπεύθυνος γιατί είσαι ο δεύτερος ή μερικές φορές ο πρώτος άνθρωπος στην οργάνωση του παιχνιδιού. Είσαι αρκετά σημαντικός παίκτης σε αυτή τη θέση."

Ο Wijnaldum, που θα έχει τον James Milner και τον Alex Oxlade-Chamberlain να παίζουν μπροστά του, θα έχει την εντολή να ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον της Manchester City και να βοηθήσει να μην καθίσουν πολύ πίσω οι Reds.

Το προβάδισμα με 3-0 από το πρώτο παιχνίδι υπάρχει, αλλά ο πρώην παίκτης της Newcastle ξέρει ότι δεν μπορούν μόνο να αμύνονται οι Reds, γιατί δε θα αντέξουν.

  "Δεν πρόκειται να καθίσουμε πίσω. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας", πρόσθεσε ο Wijnaldum.

  "Αυτό συμβαίνει πάντα. Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ήδη στον επόμενο γύρο, πρέπει πρώτα να παίξουμε το παιχνίδι.

  "Ξέρουμε πόσο δυνατοί είναι, ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας, αλλά πρέπει να σκεφτούν και εμάς που είμαστε επίσης δυνατοί. Θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι νομίζω.

  " Όλα μπορούν να συμβούν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε 3-0, αλλά φυσικά ξέρουμε ότι δεν είμαστε στον επόμενο γύρο, γνωρίζουμε ότι πρέπει να παλέψουμε ξανά και αυτό θα κάνουμε."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.