Jurgen Klopp: "Ο αριθμός των γκολ που έχουμε πετύχει, είναι τρελός!"


Χαρούμενος για ακόμα μια φορά ο Jurgen Klopp με την εμφάνιση των παικτών του και τους τρεις βαθμούς. 


Συνεχίζει με σπασμένα τα φρένα η Liverpool σε πρωτάθλημα και Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που αφήνει ευχαριστημένο τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου μίλησε μεταξύ άλλων για την βελτίωση της άμυνας, τους Mohamed Salah & Trent Alexander-Arnold και τον...νεαρό, Ian Rush! 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αν ήταν το τέλειο παιχνίδι για την Liverpool:

"Ναι, λόγω των εμφανίσεων των παικτών. Στην παρούσα κατάσταση, έχοντας πολλά παιχνίδια, τα οποία είναι όλα σημαντικά, ο έλεγχος ενός παιχνιδιού όπως αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις. Ήταν μόνο 1-0 στο ημίχρονο, αλλά δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και καλές στιγμές. Φαινόμασταν ώριμοι και ευέλικτοι και πάλι. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεσαι, κόντρα σε μια ομάδα που θέλει να έχει μόνο αντεπιθέσεις, κάτι που είναι φυσιολογικό όταν είναι κάτω από τέτοια πίεση, την στιγμή που η δική μας πίεση ήταν εξαιρετική από τα παιδιά. Τα πήγαν και αμυντικά εξαιρετικά. Για περίπου 75 λεπτά είχαμε ένα φανταστικό παιχνίδι και έπειτα ήταν σαν κάποιος να έκλεισε την δύναμη μας και τα παιδιά ένιωσαν την ένταση των τελευταίων εβδομάδων. Είδαμε ότι εμείς δεν ελέγχαμε πια το παιχνίδι και έτσι η Bournemouth ανέβηκε χρόνο με τον χρόνο και είχαμε μερικά κοψίματα στην περιοχή, μερικές επικίνδυνες στιγμές. Ήταν καλό που κρατήσαμε το Clean Sheet, με το μικρό κομμάτι της τύχης που χρειάζεσαι πάντα. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα."

Για το πόσα γκολ πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει ο Mohamed Salah μέχρι το τέλος της σεζόν:

"Ρωτήστε τον! Ήταν πολύ συχνά σε καλές φάσεις και στο τέλος σημείωσε ένα γκολ. Είναι όλα σχετικά με εκείνον και με εμάς, πως θα τελειώσουμε τη σεζόν. Είναι εντελώς φυσιολογικό ότι ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση θέλει να είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερς, για το χρυσό παπούτσι. Είναι καλό και εντυπωσιακό - τι αριθμός, ουάου! Και ο αριθμός που έχει σκοράρει η ομάδα όλη τη σεζόν, αυτό είναι τρελό. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε, υπάρχουν μερικά παιχνίδια ακόμα."

Για την εξέλιξη του Trent Alexander-Arnold:

"Νομίζω ότι όλοι τον βλέπουμε να μεγαλώνει. Βλέπετε τα παιχνίδια, βλέπετε τις εμφανίσεις. Επειδή ο Clyney τραυματίστηκε, ήταν μια από τις δύο επιλογές που είχαμε και ποτέ δεν σκεφτήκαμε να φέρουμε έναν άλλο μπακ, επειδή και οι δύο είναι πολύ νεαροί και ο Joe αγωνίζεται και ως στόπερ. Έπαιξε σε ένα παιχνίδι, στο επόμενο ξεκουράστηκε, έπαιξε στη συνέχεια σε ένα άλλο παιχνίδι, στη συνέχεια ξεκουράστηκε και πάλι. Τώρα έπρεπε να εμφανιστεί και το έχει κάνει, έκανε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έχει μεγάλη καριέρα μπροστά του και ήδη έχει εξελιχθεί πολύ. Είναι ένα καλό παιδί. Έκανε μια εξαιρετική σέντρα για το γκολ του Salah. Αν μιλάτε για μεμονωμένους παίκτες, για μένα δεν είναι πολύ σημαντικό επειδή λατρεύω τις εμφανίσεις όλων των παικτών. Και ο Oxlade-Chamberlain ήταν εξαιρετικός. Έπαιξε ως μέσος, ήταν γρήγορος, είχε σωστές αποφάσεις, καλή τεχνική, καλός στην άμυνα, μου άρεσε."

Για τον Salah, που έγινε ο πρώτος παίκτης της Liverpool μετά από 31 χρόνια που έφτασε τα 40 γκολ:

"31 χρόνια από τότε που ο Ian Rush σημείωσε πάνω από 40 γκολ; Ο Ian δεν φαίνεται τόσο μεγάλος! Ήταν 14 όταν σκόραρε!; Ναι, είναι εξαιρετικό. Ξέρει ότι το είδος του ποδοσφαίρου που παίζουμε του ταιριάζει. Είδατε ότι τα παιδιά τον ψάχνουν συνεχώς. Είναι κάπως σαν "δώστε του τη μπάλα". Είναι μία μεγάλη απειλή. Είναι μια κατάσταση win-win, τα παιδιά γι 'αυτόν και αυτός για τα παιδιά. Είναι φανταστικό. Δεν βλέπω γιατί να μην σκοράρει και στα επόμενα παιχνίδια!"

Για το αν η μάχη για την χρυσή μπάλα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του Αιγύπτιου:

"Τον χρειαζόμαστε, πρέπει να θέλει να σκοράρει. Πριν από εβδομάδες, είπα στον Mo μετά από ένα παιχνίδι, «αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να περάσεις» και μερικές φορές είναι τόσο προφανές ότι το ξέρει. Είναι μια κανονική δουλειά. Δεν έχει αποστασιοποιηθεί ή κάτι τέτοιο για το χρυσό παπούτσι, θέλει να το έχει σαν να θέλει να έχουμε επιτυχία. Εάν πάρει το χρυσό παπούτσι είναι πολύ πιθανό ότι θα είμαστε επιτυχείς. Ως επιθετικός, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις και αν σκοράρεις όλοι σε αγαπούν, αν δεν σκοράρεις τότε οι άνθρωποι αρχίζουν να συζητούν."

Τέλος, για την βελτίωση της άμυνας:

"Είναι καλό και νιώθω καλά. Δεν είχα μετρήσει τα Clean Sheet, αλλά ένιωθα σαν να κρατούσαμε το 0. Θέλουμε να κερδίζουμε παιχνίδια και στο τέλος, αν είναι 3-2, το παίρνω. Δεν το θέλω, αλλά το παίρνω φυσικά. Το 3-0 είναι απολύτως καλύτερο. Η ανάπτυξη μας ως ομάδα είναι καλή. Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια δύσκολη σεζόν μέχρι στιγμής, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για όλα αυτά τα πράγματα. Τώρα έχουμε μια ολόκληρη εβδομάδα, την οποία αισθανόμαστε σαν ένα καλοκαιρινό διάλειμμα. Δεν παίζουμε ενδιάμεσα, οπότε τώρα πρέπει να ανακάμψουμε και στη συνέχεια έχουμε την West Brom. Αγωνιζόμαστε πάντα για το Champions League στην Premier League και στην διοργάνωση. Αυτή είναι η κατάσταση. Για να είμαστε πετυχημένοι, γνωρίζαμε πάντα ότι χρειαζόμαστε καλή άμυνα, αλλά αμυνόμαστε καλύτερα ως ομάδα - δεν είναι μόνο η τελευταία τετράδα, δεν είναι μόνο ο Loris. Όλοι μαζί δίνουν την εμπιστοσύνη και αυτό βοηθά μαζικά."

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης 
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.