Klopp ενόψει West Brom και... Roma: "Πρέπει να παλέψουμε και όχι να πανηγυρίζουμε για όσα έχουμε ήδη καταφέρει!"

Η West Brom είναι η αυριανή αντίπαλος της Liverpool στην Premier League με τον Γερμανό τεχνικό να τονίζει τη σοβαρότητα και το σεβασμό με τον οποίο πρέπει η ομάδα να αντιμετωπίσει τα επόμενα παιχνίδια. 

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας



Ο Klopp λοιπόν στην συνέντευξη τύπου, μας μιλά για Salah, τραυματίες, West Brom, Roma, Wenger, Bayern και... σύνταξη!:

Για το ομαδικό κλίμα στη Liverpool και το υπόλοιπο της σεζόν:

"Τώρα ξέρουμε πολλά ο ένας για τον άλλον. Είχαμε βελτίωση και εξέλιξη. Πρέπει να παλέψουμε στ' αλήθεια σ' αυτό το παιχνίδι (με τη West Brom) και όχι να πανηγυρίζουμε για όσα έχουμε ήδη καταφέρει μέσα στη σεζόν."

Για τους τραυματίες Lallana, Can, Matip:

"Κανένα ουσιαστικό νέα για Lallana και Can. Σε μια καλή εκδοχή θα δείτε τι συμβαίνει στο τέλος της σεζόν. Ο Matip δε θα είναι στην ομάδα σε κανένα άλλο παιχνίδι φέτος."

*Ο Clyne είναι εκτός για αύριο, οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι συμπεριλαμβανομένων και των Gomez και Lovren.*

Για τον Salah και την αντιμετώπισή του στα επόμενα ματς:

"Πάντα υπάρχουν προσωπικοί στόχοι αλλά ο βασικός στόχος για τον Mo (Salah) είναι να τελειώσει το Champions League, σε έναν ιδανικό κόσμο να πάμε στον τελικό και αν είσαι εκεί να κερδίσεις τον τελικό."

"Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τόσο πολύ αυτό το θέμα, δεν είναι ότι ξεκινάμε τώρα να τον εντάσσουμε σε καταστάσεις όπου πρέπει να σκοράρει. Πρέπει να παίξουμε κανονικό ποδόσφαιρο και τελικά αν ο Mo είναι στα καλά του, θα είναι και μια πρόκληση για γκολ τουλάχιστον. Αν είναι στα σωστά σημεία τις σωστές στιγμές θα σκοράρει ή όχι. Έτσι ήταν πάντα."

"Εξαιτίας της ερώτησης θα δεις ότι έχει αλλάξει ήδη η εικόνα από έξω και είναι αποφασιστικό για εμάς, αλλά τελικά φτάσαμε εδώ στη θέση που βρισκόμαστε εξαιτίας του ποδοσφαίρου που παίξαμε, όπως και ο Mo έφτασε εδώ χάρη στο ποδόσφαιρο που έπαιξε."

"Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, πρέπει απλώς να συνεχίσουμε. Γι' αυτόν και για εμάς είναι ακριβώς το ίδιο."

Για τη διαχείριση του παιχνιδιού με τη West Brom ενόψει και του ματς με τη Roma:

"(Ο Mo) δεν έχει κανένα σωματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε να μείνει έτσι, αυτό χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε τα παιδιά για όλα τα παιχνίδια. Ξέρω ότι η επόμενη ερώτηση θα είναι για την ενδεκάδα και τις επιλογές με την West Brom ενόψει Roma, αλλά ποτέ δεν το είδαμε έτσι."

"Πρέπει να παρατάξουμε μια πραγματικά δυνατή ενδεκάδα. Σεβόμαστε πάντα την ένταση της σεζόν ως τώρα και όλα τα σχετικά, αλλά τελικά σεβόμαστε και τη West Brom, σεβόμαστε τον ανταγωνισμό της Premier League, ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε τους βαθμούς για να είμαστε στην πρώτη 4αδα."

"Θα είναι αρκετά δύσκολο επειδή όλοι μας είδαμε τη West Brom που πήρε 4 βαθμούς από όταν άλλαξε προποντητή. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που λένε 'οοο, η United έχασε από τη West Brom' και ναι ίσως η West Brom να στάθηκε τυχερή σε 1 ή 2 περιπτώσεις όμως το άξιζαν. Όχι μόνο επειδή η Manchester United δεν ήταν στα καλύτερά της, αλλά επειδή η West Brom τα πήγε πραγματικά καλά."

"Τώρα έχουν ένα εντός έδρας παιχνίδι και θέλουν να δείξουν ότι πιστεύουν σ' αυτή την τελευταία ευκαιρία που έχουν να σωθούν. Είμαστε οι πρώτοι αντίπαλοι σ' αυτή την καινούρια κατάσταση, οπότε πρέπει να είμαστε στα καλύτερά μας σ' αυτό το παιχνίδι. Θα είναι δύσκολο και από αυτούς χάσαμε και στο FA Cup, δε χρειάζεται να το θυμίσω σε κανέναν αυτό."

"Αυτό είναι ότι σεβόμαστε αρχικά και μετά το παιχνίδι θα σκεφτούμε τη Roma επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εμάς. Δεν έχουμε 25 παίκτες αυτή τη στιγμή ώστε να μπορούμε να κατεβάζουμε 2 διαφορετικές ενδεκάδες και όλα τα σχετικά οπότε αυτή για τη μία διοργάνωση αυτή και για την άλλη."

"Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες και ο Mo είναι σε φόρμα τώρα."


Για τον Arsene Wenger και την ανακοίνωσή του ότι φεύγει από την Arsenal στο τέλος της σεζόν:

"Αρχικά το άκουσα όταν ήρθα σήμερα το πρωί. Ένιωσα μεγάλη έκπληξη αλλά είναι δική του απόφαση, πρέπει πρώτα απ' όλα να τη σεβαστούμε και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το σεβαστώ αυτό."

"Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε και έχει μια μεγάλη επιρροή στο ποδόσφαιρο. Έχει μια φανταστική καριέρα, εκπληκτική προσωπικότητα και είναι ένας μεγάλος 'παίκτης' σ' αυτόν τον τομέα. Συνήθως αλλάζουμε συνέχεια και αυτός ήταν εδώ για 22 χρόνια! Είναι πολύ!"

"Ήταν πάρα μα πάρα πολύ επιτυχημένος, έτσι είναι. Ίσως τους τελευταίους μήνες να μην ήταν όλοι ευχαριστημένοι από τη δουλειά του και τα αποτελέσματα, όμως είναι απολύτως φυσιολογικό και μέρος της δουλειάς. Αλλά πάντα βελτίωνε τις ομάδες έφερνε φανταστικούς παίκτες σ' αυτές, ήταν ένας κυρίαρχος προπονητής στα μέσα των 90s και αρχές των 2000s όταν κέρδιζε σχεδόν τα πάντα και έπαιζε εκπληκτικό ποδόσφαιρο."

"Θαύμαζα τις δουλειές του πάντοτε, ήταν πάντα καταπληκτικές. Από τότε που ήρθα στην Αγγλία είναι λίγο διαφορετικά γιατί πλέον πρέπει να τους ανταγωνιστούμε προφανώς, αλλά από τη Γερμανία ήταν πάντα ένα πρότυπο σ' αυτή τη δουλειά."

"Θα είναι αλλιώς χωρίς αυτόν. Δεν είμαι σίγουρος για το αν θα μείνει σε άλλο πόστο στην Arsenal ή αν θα πάει σε άλλο σύλλογο, φαίνεται καλά προφανώς και απολαμβάνει το παιχνίδι πιστεύω, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, οπότε ίσως πάει κάπου αλλού."

"Αλλά από την πλευρά μου του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να τον συναντήσω ξανά και να του τα πω προσωπικά."

Ο Klopp στη συνέντευξη τύπου ρωτήθηκε και για τις φήμες που έκαναν λόγο για πρόταση από την Bayern για συνεργασία, πριν ακόμα κλείσει τον Kovac για τη νέα σεζόν. Ο ίδιος απαντά σε όλα αυτά:

"Ποτέ δεν είχα ρήτρα αποχώρησης σε κανένα από τα συμβόλαιά μου. Αν η Bayern πράγματι ενδιαφερόταν, ανεξάρτητα από το τι θα έκανα, θα ήταν μια περίπλοκη μετακίνηση."

"Έχω συμβόλαιο για 4 ακόμα χρόνια στη Liverpool και το κλαμπ είναι χαρούμενο με εμένα. Γι' αυτό και βγάζει απόλυτα νόημα το ότι δεν προσπάθησαν (η Bayern).

Ο 50χρονος coach μίλησε και για το πότε προτίθεται να σταματήσει την προπονητική:

"Είναι πιθανό να σταματήσω την καριέρα μου πολύ νωρίτερα απ' ότι το κάνουν οι προπονητές συνήθως."

"Υπάρχει πολλή ένταση. Δε θέλω να πεθάνω στον πάγκο. Μετά τη Liverpool θα κάνω σίγουρα ένα χρόνο διάλειμμα. Είναι μια ξεκάθαρη συμφωνία με την οικογένειά μου."
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.