West Brom 2-2 Liverpool- Βαθμολογίες παικτών: Διακρίσεις...ελάχιστες!

Γράφει ο Απόστολος Παπανικολόπουλος:

Σε ένα ματς που φαινόταν να εξελίσσεται ιδανικά για τους Reds, μια κατάρρευση...από τα παλιά στο τελευταίο εικοσάλεπτο στέρησε από την Liverpool τους τρεις βαθμούς και συνάμα τη δυνατότητα να σιγουρέψει ακόμη πιο πολύ μια θέση στην τετράδα.

 Τελικό σκορ 2-2 στην έδρα της West Brom και πλέον η διαφορά από την Chelsea μπορεί να μειωθεί και στους 5 βαθμούς μετά το πέρας της αγωνιστικής.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό με το όμορφο γκολ του Danny Ings, πρώτο μετά από 930 ημέρες για τον Άγγλο στράικερ. Το γκολ του Salah στο δεύτερο μέρος έμοιαζε να το τελειώνει το ματς, ωστόσο οι αστάθειες στην άμυνα και κυρίως στα άκρα, έδωσαν το δικαίωμα στην Brom αφενός να ξαναμπεί στο ματς και εν τέλει να κλέψει και τον βαθμό της ισοπαλίας με κεφαλιά του Rondon στο 88'!

Ας δούμε όμως πως τα πήγαν ένας προς ένας οι σημερινοί πρωταγωνιστές της ομάδας του Klopp:

Loris Karius: Μετά από πολύ καιρό σταθερότητας και σιγουριάς κάτω από τα γκολπόστ για αρκετά σερί παιχνίδια, ο Γερμανός ήταν απογοητευτικός. Θύμισε τον φοβισμένο, ψαρωμένο Karius της περσινής σεζόν. Έμοιαζε να μην ήξερε τι να κάνει και δεν πραγματοποίησε ούτε μια επιτυχημένη έξοδο στις πολυάριθμες σέντρες των γηπεδούχων. Φέρει ευθύνη στα γκολ, ιδίως στο δεύτερο.

Βαθμολογία: 5/10

Joe Gomez: Στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα μετά την απουσία του, ο Άγγλος ήταν από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της ομάδας για σήμερα. Δεν έδειξε σιγουριά με την μπάλα, κακά ανεβάσματα και αντιμετώπισε προβλήματα και στο αμυντικό κομμάτι. 

Βαθμολογία: 5/10

Alberto Moreno: Με διαφορά ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου για την Liverpool. Θύμισε τον αδιάφορο, αλλοπρόσαλλο Moreno της περασμένης σεζόν. Ο Phillips τον έκανε κυριολεκτικά ό,τι ήθελε από δεξιά, τον περνούσε σαν σταματημένο και σχεδόν όλες οι επικίνδυνες στιγμές της ομάδας του Moore έγιναν από την μεριά του. Τρομερά προβληματική εμφάνιση, που δυστυχώς τον βάζει σε πολύ δύσκολη θέση ενόψει καλοκαιριού.

Βαθμολογία: 3.5/10

Ragnar Klavan: Θετικός ο Εσθονός ως βασικός. Δεν υπέπεσε σε λάθη παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, σταθερός στα κοψίματά του αλλά όχι τόσο καλός με την μπάλα κάτω όποτε χρειάστηκε. Σχετικά καλή η παρουσία του.

Βαθμολογία: 6/10
Virgil van Dijk: Με διαφορά ο καλύτερος της άμυνας σήμερα και γενικώς της ομάδας. Δεν έχασε ούτε μια κεφαλιά, επιβλητικός στα αμυντικά του καθήκοντα, σίγουρος με την μπάλα κάτω. Τον επισκίασε η κακή εικόνα των υπολοίπων. Δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα γκολ.

Βαθμολογία: 8/10 (ΜΟΤΜ)

Jordan Henderson: Μαχητικός και με πολλά τρεξίματα όπως πάντα, αλλά χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο στο σημερινό παιχνίδι. Κινήθηκε στην μετριότητα.

Βαθμολογία: 6/10

Georginio Wijnaldum: Και αυτός στα συνηθισμένα του. Αθόρυβος, χωρίς μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν έκανε και πολλά. Χρεώνεται σίγουρα την ασίστ και στο γκολ του Ings με το ωραίο στοπάρισμα που έκανε.

Βαθμολογία: 6/10
James Milner: Σίγουρα ο καλύτερος της μεσαίας γραμμής. Ακατάπαυστα τρεξίματα, πολύ κινητικός, ζητούσε συνεχώς μπάλα και έκανε τα πράγματα να συμβαίνουν μεσοεπιθετικά. Πάρα πολύ θετικός και με πολλή όρεξη, αντίθετα με την πλειοψηφία των υπολοίπων σήμερα.

Βαθμολογία: 7.5/10

Sadio Mane: Μαγική ενέργεια στο 0-1, αλλά γενικά δεν επηρέασε πολύ το παιχνίδι της ομάδας. Αναλώθηκε σε τρεξίματα δεξιά κι αριστερά και σε ενέργειες που δεν του βγήκαν. Προσπάθησε σίγουρα και ήταν φιλότιμος, αλλά τον έχουμε δει πολύ καλύτερο.

Βαθμολογία: 6.5/10
Mohamed Salah: Είναι πλέον αδύνατο να μην βρει δίχτυα! Ακόμα και στα ματς που φαίνεται να μην του βγαίνουν, θα βρει τον τρόπο να βάλει την μπάλα στο πλεκτό. Στο πρώτο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, στο δεύτερο ήταν πιο κινητικός και πέτυχε και το 0-2 με μαγικό τελείωμα. Δυστυχώς δεν κατάφερε να συνδυάσει το 31ο του γκολ με νίκη.

Βαθμολογία: 7/10

Danny Ings: Ίσως η στιγμή που θα μας κάνει να κρατήσουμε αυτό το ματς για λίγο παραπάνω στις μνήμες μας, είναι το πρώτο γκολ του Ings μετά από 930 ημέρες κι εκείνο το 1-1 με την Everton. Ο Άγγλος κατάφερε επιτέλους να σκοράρει και να συνδυάσει την παρουσία του στο αρχικό σχήμα με τον καλύτερο τρόπο. Πολύ κινητικός και μαχητικός όπως τον ξέρουμε. Έκανε εξαιρετική προσπάθεια, αλλά του λείπει λίγος ρυθμός ακόμη.

Βαθμολογία: 7/10 

Alex-Oxlade Chamberlain: Μπήκε στο ματς πιο ζεστός και από όσους έπαιζαν από το ξεκίνημα και με το που πάτησε το πόδι του στο χορτάρι έκανε αισθητή την παρουσία του. Πάρα πολύ θετικός, δίνει πανέμορφη ασίστ στο 0-2 του Salah και γενικά δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Πέρασε στο 66' αντί του Mane.

Βαθμολογία: 7.5/10

Roberto Firmino: Πιθανώς επηρεασμένος από το γεγονός πως δεν ξεκίνησε, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό στο ματς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα με την παρουσία του σήμερα. Πέρασε κι αυτός στο 66' αντί του Ings.

Βαθμολογία: 5.5/10

Dejan Lovren: Μπήκε στο 84' αντί του Salah για να βοηθήσει στην άμυνα, μιας και η Brom είχε κατασκηνώσει την περιοχή του Karius και ήταν πολύ κακός. Έχασε τον Rondon στη φάση του 2-2 και γενικά φάνηκε πολύ έξω από τα νερά του. 

Βαθμολογία: 5/10

Jurgen Klopp: Έκανε καλό ροτέισιον και μοίρασε σωστά την ενδεκάδα σε βασικούς και αναπληρωματικούς. Προφανώς και δεν ευθύνεται για τα ατομικά χάλια των Moreno, Gomez και Karius και γενικά παρέταξε την ομάδα ορθά με σκοπό να πάρει μια επαγγελματική νίκη. Το πλάνο πήγε εξαιρετικά μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο. Δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη για τα ατομικά λάθη των παικτών του.

Βαθμολογία: 7.5/10

Και τώρα...Roma!
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.