Να έρθει ακόμα πιο κοντά στην τετράδα! (Match Preview)

Έχοντας προκριθεί μεσοβδόμαδα στα ημιτελικά του Champions League επικρατώντας της Manchester City και στο Etihad, η Liverpool επιστρέφει στην δράση της Premier League εκεί όπου η μάχη για την ετράδα συνεχίζεται. 

Γράφει ο Κωνστατίνος Σκουλίδης 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Bournemouth

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 14.04.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Chris Kavanagh
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Spots 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Με σκορ 1-2 πέρασαν οι Reds από την έδρα των Citizens και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των ''αστεριών'', εκεί όπου τους περιμένει η Roma με τις δύο ομάδες να αναμένεται να δώσουν δυνατή μάχη για μια θέση στον τελικό του Κίεβου. Προς το παρόν όμως το μυαλό της Liverpool είναι μόνο στον σημερινό αγώνα με την Bournemouth.

Για τον σημερινό αγώνα ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Emre Can, Adam Lallana, Joel Matip, Nathaniel Clyne, Joe Gomez και Ragnar Klavan. Ο Bobby Firmino σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό, ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στον αυχένα αλλά θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι με τους Cherries.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Bournemouth του Eddie Howe φαίνεται πως, σε μια σεζόν που επικρατεί πανικός στην μάχη της αποφυγής της Championship, θα καταφέρει να παραμείνει σχετικά εύκολα στα υψηλά σαλόνια. Ασταθής ομάδα, όπως όλες στην μέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως τα κεράσια δεν παρατάνε ποτέ κανένα παιχνίδι και μάχονται προσπαθώντας να πάρουν ότι καλύτερο μπορούνε.

Στην 11η θέση αυτή την στιγμή με 38 βαθμούς, η Bournemouth ψάχνει άλλους δύο για τους 40 που σύμφωνα με τον άγραφο νόμο αρκούν για να παραμείνει η ομάδα στην Premier League, όμως οι Reds θα κάνουν τα πάντα ώστε να μην συμβάλλουν σε αυτό το έργο καθόλου.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Junior Stanislas και Adam Smith δεν υπολογίζονται από τον Eddie Howe, ενώ οι Jordon Ibe και Tyrone Mings θεωρούνται αμφίβολοι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Σε ένα εύκολο, όπως αποδείχθηκε, απόγευμα για τους Reds oι Coutinho, Lovren και Salah καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Firmino έκανε το 0-4 νωρίς στο δεύτερο και η Liverpool πέρασε από το Vitality άνετα, βάζοντας 3 ακόμα βαθμούς στο σακούλι της.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Oι Cherries μετρούν μόλις δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε αντιπάλους από το ''big six'', από τα 17 τους παιχνίδια, έχοντας 13 ήττες και 2 ισοπαλίες. Και οι δύο νίκες έχουν επιτευχθεί εναντίον της Chelsea.

O Mohamed Salah βρίσκεται μόλις ένα γκολ μακριά από το να γίνει ο 8ος παίχτης που σκοράρει 30+ γκολ σε μια σεζόν της Premier League, ενώ αν το καταφέρει θα αποτελεί τον πρώτο Αφρικανό που το κάνει.

Η Bournemouth έχει πάρει 18 πόντους από παιχνίδια στα οποία βρισκόταν πίσω στην φετινή Premier League, άρα αναμφίβολα αποτελεί μία ομάδα που δεν πρέπει να ξεγράψει κανείς.

Ο Josh King έχει σκοράρει στα δύο τελευταία του παιχνίδια για την Bournemouth στην Premier League. Τελευταία φορά που σκόραρε σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια το ημερολόγιο έδειχνε Μάρτιο 2017.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Karius θα υπερσπιστεί την εστία των Reds, έχοντας μπροστά του τους Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Henderson, Chamberlain και Wijnaldum που πιθανώς θα ξεκουράσει τον James Milner.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Chamberlain, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane
Bournemouth (4-4-1-1): Begovic - Francis. Cook, Ake, Daniels - Fraser, Cook, Gosling, Pugh - King - Defoe

Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.