Chelsea 1 - 0 Liverpool - Βαθμολογίες Παιχτών: Ψάχνουμε.. 7αρια!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Για μια ακόμα χρονιά η Liverpool θα μας βγάλει την ψυχή μιας και γνώρισε την ήττα στο Stamford Bridge από την Chelsea με 1-0 και η υπόθεση τετράδα παραμένει στον αέρα.



Στραβά και ανάποδα όλα χθες με τη Liverpool εμφανώς κουρασμένη, την Chelsea να έχει άριστη αμυντική λειτουργία και να κλείνει τέλεια τους χώρους, και να πετυχαίνει γκολ στη μοναδική της καλή στιγμή στο παιχνίδι με κεφαλιά του Giroud.

H Liverpool είχε την κατοχή ωστόσο απέτυχε να απειλήσει ουσιαστικά τον Courtois και "έπεσε" με κατεβασμένα τα χέρια στο Λονδίνο επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά πως το πρόβλημα της φετινής χρονιάς δεν ήταν όπως γράφεται για λόγος καλτίλας τα παιχνίδια κόντρα στις χαμηλές -βαθμολογικά- ομάδες, αλλά τα ντέρμπι.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Loris Karius: Καμία τύχη στο γκολ του Giroud, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και βρέθηκε εκεί όποτε χρειάστηκε. Καλός με την μπάλα στα πόδια και σταθερός στις εξόδους του.

Βαθμολογία: 6.5/10

Nathaniel Clyne: Η έλλειψη παιχνιδιών είναι εμφανής καθώς δεν μπορούσε πάντα να ακολουθήσει το ρυθμό του παιχνιδιού. Σχετικά αργός επιθετικά, καλός αμυντικά, αλλά και πάλι μια ταχύτητα κάτω από το απαιτούμενο.

Βαθμολογία: 5.5/10

Dejan Lovren: Περισσότερο ευθύνη του Van Dijk στο γκολ, παρά δική του. Σταθερός και βρέθηκε εκεί τις λίγες στιγμές που χρειάστηκε. Άλλος Lovren από την έλευση του Ολλανδού και έπειτα.

Βαθμολογία: 6.5/10



Virgil Van Dijk: Έχασε τον Giroud στο γκολ της Chelsea. Μοναδικό του λάθος σε όλο το παιχνίδι, όμως ήταν και αυτό που έκρινε τον αγώνα.

Βαθμολογία: 6/10



Andrew Robertson: Ίσως το χειρότερό του ματς με τη φανέλα της Liverpool. Νευρικός από την αρχή μέχρι το τέλος και επίφοβος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να κάνει την γκάφα. Δε βοήθησε καθόλου ούτε επιθετικά.

Βαθμολογία: 5/10

Georginio Wijnaldum: Η επιτομή της μετριότητας. Δεν ξεχώρισε, ωστόσο δεν ήταν με τίποτα και ο χειρότερος του γηπέδου. Είχε ορισμένες εκλάμψεις, έμεινε μακριά όμως από τον καλό του εαυτό για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι.

Βαθμολογία: 6/10



James Milner: Το πρώτο ημίχρονο που έκανε χθες ο Milner ήταν τα χειρότερά του φετινά 45 λεπτά με διαφορά. Πάρα πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και αβίαστα λάθη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και οι ενοχλήσεις που ένιωσε και όλοι καρδιοχτυπήσαμε, αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι. Στην επανάληψη έβγαλε περισσότερη ενέργεια και σιγουριά και ανέβασε την ομάδα μια ταχύτητα, κυρίως από την είσοδο του Henderson και έπειτα.

Βαθμολογία: 5.5/10



Trent Alexander-Arnold: Έβγαλε ενέργεια αλλά όχι ποιότητα. Ο χειρότερος του γηπέδου με πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και κάκιστες σέντρες, ενώ έχανε συχνά στη δύναμη από το αντίπαλο κέντρο. 

Βαθμολογία: 4.5/10



Sadio Mane: O πιο ενεργητικός της μπροστινής τριάδας. Πήρε προσπάθειες αν και δεν του βγήκαν όλες και είχε τη διάθεση να κάνει πράγματα που θα προβλημάτιζαν την άμυνα της Chelsea. Δυστυχώς δεν είχε άξιο συμπαραστάτη.

Βαθμολογία: 6/10



Mohamed Salah: Απογοητευτική εμφάνιση για τον Αιγύπτιο που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να δείξει την ποιότητά του. Πολύ καλά κλεισμένος, δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Courtois.

Βαθμολογία: 5/10



Roberto Firmino: Είχε ένα σουτ στην αρχή του παιχνιδιού και μετά.. τίποτα. Όπως και ο Salah, φαίνεται να χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση.

Βαθμολογία: 5.5/10

Jordan Henderson (στη θέση του Nathaniel Clyne στο 59'): Μπήκε και έδωσε ρυθμό και ενέργεια στην ομάδα. Οι φάσεις που βγήκαν από τις σέντρες του ήταν οι πιο επικίνδυνες του παιχνιδιού για την ομάδα μας.

Βαθμολογία: 6.5/10 (MOTM)

Dominic Solanke (στη θέση του Αndy Robertson στο 74'): Γι΄ακόμα ένα παιχνίδι είχε τις ευκαιρίες αλλά όχι το τελείωμα. Φαίνεται να έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης μπροστά από το τέρμα.

Βαθμολογία: 5/10

Alberto Moreno (στη θέση του James Milner στο 89'): Δεν είχε χρόνο να δείξει κάτι στα 5 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Αφήνουμε τη βαθμολογική σημασία του παιχνιδιού για να επικεντρωθούμε σε κάτι άλλο 2,5 βδομάδες πριν τον τελικό του Κίεβο: η ομάδα φαίνεται πως έχει σκάσει. Ο Γερμανός πρέπει οπωσδήποτε να βρει τρόπο να ξαναδώσει στη Liverpool την ενέργεια που είχε μέχρι και τις αρχές του Απρίλη γιατί φαίνεται πως όλοι -και ειδικά οι μπροστινοί τρεις- έχουν κλατάρει από την κούραση. Στα του παιχνιδιού τώρα, η Chelsea έκλεισε πολύ σωστά τους χώρους και δεν άφησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τη Liverpool να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν και τυχερή με τον τρόπο που έβαλε το γκολ, όμως αν μια ομάδα έπρεπε να νικήσει χθες, αυτή σίγουρα δεν ήταν η Liverpool. Απογοητευτική εμφάνιση και τώρα πλέον χρειάζεται τον τρίποντο κόντρα στην Brighton την τελευταία αγωνιστική για το κλείδωμα της τετράδας.

Βαθμολογία: 5/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.