Ας τελειώνουμε με την τετράδα! (Match Preview)

Η Liverpool μπορεί μεσοβδόμαδα να πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό του Champions League, όμως θέλει να πάρει θετικό αποτέλεσμα από τον σημερινό αγώνα εναντίον της Chelsea ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την θέση της στην διοργάνωση και την επόμενη σεζόν!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Chelsea vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Stamford Bridge
Ημερομηνία: 06.05.2018 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Να μας στείλει και πάλι με καρδιακά στο νοσοκομείο επιχείρησε η Liverpool την Τετάρτη, όμως ευτυχώς δεν τα κατάφερε. Η Roma έκανε το 4-2 και ο Skomina σφύριξε σχεδόν αμέσως την λήξη του αγώνα με την Liverpool να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Champions League μετά από 11 χρόνια! Για να βρεθεί όμως και του χρόνου στην διοργάνωση, σήμερα οι Reds κοιτάζουν μόνο το απογευματινό παιχνίδι στο Λονδίνο εκεί όπου η αποφυγή της ήττας θα σημαίνει και μαθηματικά αυτόματη πρόκριση στους ομίλους των ''αστεριών'' για την επόμενη σεζόν.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Adam Lallana, Oxlade Chamberlain, Emre Can και Joel Matip, ενώ ο Joe Gomez χαρακτηρίζεται αμφίβολος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Chelsea του Antonio Conte δεν κατάφερε να υπερασπιστεί ούτε στο ελάχιστο τον τίτλο της Premier League τον οποίο κατέκτησε την περασμένη σεζόν. Ο Ιταλός τεχνικός δεν πρόκειται για τεράστιο λάτρη του rotation, πράγμα που έχει οδηγήσει την ομάδα του σε εξουθένωση με αποτέλεσμα οι Blues να μην μπορούν να αποδώσουν καθόλου στα αναμενόμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι απανωτές ήττες από Bournemouth και Watford με 0-3 και 4-1 αντίστοιχα! Παράλληλα, ο μεταγραφικός σχεδιασμός αποδείχθηκε κακός για τους Λονδρέζους. Ο Diego Costa μετά την ευρέως γνωστή ρήξη του με τον Conte πωλήθηκε, όπως και ο καθοριστικός Nemanja Matic. Morata και Bakayoko τους αντικατέστησαν, όμως δεν τυγχάνουν εμπιστοσύνης των φίλων των μπλε, έχοντας μάλιστα δεχτεί πολύ σκληρή κριτική.

Αυτή την στιγμή η Chelsea με 3 παιχνίδια να απομένουν βρίσκεται στην 5η θέση με 66 βαθμούς, 6 λιγότερους από την Liverpool και 5 από την Tottenham οι οποίες βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα με ένα παιχνίδι περισσότερο και η έξοδος στο Champions League για την Chelsea πλέον μοιάζει με ένα θαύμα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Σχετικά κενό το ''απουσιολόγιο'' του Antonio Conte, με τους David Luiz και Ethan Ampadu να είναι οι μοναδικοί τραυματίες για την Chelsea.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Ένα βράδυ που χάλασε στο 85' για τους φίλους των Reds χαρακτηρίζεται η προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ Reds και Blues τον περασμένο Νοέμβριο στο Anfield. 

Σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι με περιορισμένες ευκαιρίες για γκολ, στο 65' ο Chamberlain εκμεταλλεύτηκε το λάθος της Λονδρέζικης άμυνας, άγγιξε όσο έπρεπε την μπάλα, η οποία έφτασε στα πόδια του Mohamed Salah που από εξαιρετική θέση κέρδισε τον Courtois για να κάνει το 1-0.

Στο 84' ο Willian μπήκε ως αλλαγή και 1 λεπτό αργότερα με μια πολύ περίεργη και τυχερή στο έπακρο σέντρα-σουτ κρέμασε τον Mignolet για να ισοφαρίσει για την Chelsea και να στερήσει τους 3 βαθμούς από την Liverpool, περιορίζοντας την στην ισοπαλία.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool τρέχει ένα αήττητο σερί στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις της εναντίον της Chelsea, μετρώντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες. Το μεγαλύτερο σχετικό σερί σταμάτησε στο νούμερο 10 μεταξύ 1985 και 1990.

Η Liverpool έχει κερδίσει την Chelsea στο Stamford Bridge τις 2 τελευταίες φορές. Η μόνη ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό 3 συνεχόμενες φορές στην διοργάνωση είναι η Blackburn μεταξύ των σεζόν 1993/94 και 1995/96.

Η Liverpool δεν έχει αποτύχει να σκοράρει ποτέ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια της Premier League υπό την ηγεσία του Jurgen Klopp. Τελευταία φορά αυτό συνέβη όταν ο Brendan Rodgers ήταν ακόμα προπονητής τον Αύγουστο του 2015 στα παιχνίδια με Arsenal και West Ham.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Loris Karius θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijnaldum, Henderson και Milner.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Chelsea (3-4-2-1): Courtois - Azpilicueta, Cahill, Rudiger - Moses, Kante, Fabregas, Alonso - Willian, Hazard - Morata
Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.