Klopp: '' Όταν έχεις πίστη όλα είναι πιθανά - εκπληκτικό συναίσθημα αυτή η πρόκριση''

Ο Jürgen Klopp επαίνεσε μια «επική» μονομαχία του Champions League με την AS Roma προτού θέσει τα βλέμματα της Liverpool στα κρίσιμα τρία παιχνίδια που έμειναν μπροστά της αυτή τη σεζόν.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Κόκκινοι ηττήθηκαν με 4-2 από την ομάδα της Serie A σε μια συναρπαστική αναμέτρηση στο Stadio Olimpico αλλά πήραν την πρόκριση χάρη στο 5-2 του πρώτου αγώνα και τώρα θα αντιμετωπίσουν τη Real Madrid στο Κίεβο στις 26 Μάιου.

Δείτε τι είχε να πει:

Για το σύνολο δύο επικών παιχνιδιών στα ημιτελικά με τη Roma...

Ήταν. Πρέπει να ξεκινήσω βέβαια, και είναι εύκολο να το κάνω, με μια μεγάλη φιλοφρόνηση για τη Roma - τι εμφάνιση πραγματοποίησαν, τι επιστροφή στο παιχνίδι, ένα γενναίο παιχνίδι. Ήταν σαφές ότι θα έπαιρναν τον κίνδυνο που έλαβαν και τους τιμωρήσαμε με το πρώτο γκολ με έναν τέλειο τρόπο. Πετύχαμε το πρώτο γκολ για αυτούς μόνοι μας - είμασταν άτυχοι, βέβαια, ήταν σαν ένα μικρό χαστούκι. Μετά πετύχαμε και δεύτερο γκολ. Όσο δεν ολοκληρώναμε το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ, ήταν σαφές ότι θα το κάνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Υπήρχαν πάντα μικρά διαλείμματα ρυθμού στο παιχνίδι και είχαμε το έλεγχο πάλι. Αλλά ειδικά στις αρκετά έντονες στιγμές, είχαμε ωραίες αντεπιθέσεις, αλλά δεν ήμασταν αρκετά υπομονετικοί για να τις τελειώσουμε. Επειδή δεν το κάναμε αυτό ήταν ξεκάθαρο ότι το παιχνίδι θα παραμείνει ανοιχτό και όλα μπορούν να συμβούν. Οι τρεις μέσοι μας ήταν αρκετά μόνοι. Μετά το 1-0, δεν ήταν το σχέδιο, αλλά τους αφήσαμε λίγο μόνους τους. Άφησαν τέσσερις πίσω και είχαμε τρεις μπροστά, αυτό δεν ήταν το σχέδιο επειδή το γήπεδο είναι πολύ μεγάλο. Μπορούν να πασάρουν, οπότε έπρεπε να τρέξουμε. Είχαν όλες αυτές τις καταστάσεις στο κουτί και υπερασπιζόμασταν αυτές τις φάσεις πολύ βαθιά. Σε ένα παιχνίδι σαν αυτό θα έπρεπε να έχουν έρθει offside 20 φορές. Αυτή είναι η ιστορία του παιχνιδιού.










Πέτυχαν ένα τρίτο γκολ με ένα σουτ από απόσταση και το τέταρτο είναι πέναλτι. Άκουσα για κάποιες καταστάσεις πέναλτι, αλλά δεν τις έχω δει μέχρι στιγμής. Ήταν η πρώτη φορά που δεν είμαστε πραγματικά τόσο καλοί όσο μπορούμε να είμαστε, έτσι χρειαζόμασταν τύχη και αυτό είχαμε. Όμως, σε όλη την σεζόν του Champions League μέχρι στιγμής, άξιζε τον κόπο. Όπως είπα πριν από το παιχνίδι, θα άξιζε την πρόκριση και η Roma.

Και για τις δύο ομάδες θα ήταν τρελό να παίξουμε έξτρα χρόνο, δύο φορές 15 λεπτά. Δεν έχω ιδέα πώς θα συνέβαινε αυτό! Αυτό θα ήταν πραγματικά τρελό. Ήταν 7-6 στο σύνολο, το οποίο ακούγεται τρελό γιατί είναι τρελό. Ήρθαμε στον διαγωνισμό από τα προκριματικά και βρισκόμαστε τώρα στον τελικό. Είμαι πραγματικά, πραγματικά χαρούμενος για τα αγόρια, πραγματικά χαρούμενος για τον σύλλογο, πραγματικά χαρούμενος για τους οπαδούς μας. Ήταν μια φανταστική πορεία μέχρι τώρα και τώρα θα πάμε στο Κίεβο, το οποίο ακούγεται τρελό - αλλά είναι η αλήθεια.

Τι σημαίνει για τον ίδιο το ότι πηγαίνει με τους Reds στον τελικό...

Κοιτάξτε, ήμασταν στο τελικό του League Cup και δεν τον κερδίσαμε. Οι άνθρωποι δεν μου λένε στο δρόμο από τότε "σε ευχαριστούμε που μας πήγες στον τελικό". Ήμασταν στον τελικό του Europa League. Δεν έχω δει τρία τρόπαια μετά από αυτά τα παιχνίδια. Δεν κρεμούν ασημένια μετάλλια στο Melwood. Αυτό είναι το κρίμα, αυτό είναι το παιχνίδι. Έτσι υπάρχει ακόμα μια δουλειά που πρέπει να κάνουμε, αλλά έτσι είναι. Η μετάβαση σε έναν τελικό είναι πολύ ωραία - το έκανα μερικές φορές - αλλά η νίκη είναι ακόμα καλύτερη. Θα είμαστε έτοιμοι.

Δεν μπορείς να είσαι πιο έμπειρος στη διοργάνωση από τη Real Madrid. Νομίζω ότι σχεδόν το 80 τοις εκατό της ομάδας έπαιξε όλους αυτούς τους τελικούς - τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια - και είναι ακόμα μαζί. Έτσι, αν μιλάμε για εμπειρία, είναι έμπειροι και δεν είμαστε. Αλλά θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Ανυπομονούμε να το κάνουμε, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να παίξουμε δύο ακόμα ημιτελικούς του Champions League στην Premier League. Αυτό είναι πρώτα απ 'όλα η δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Στη συνέχεια θα έχουμε δύο εβδομάδες για να προετοιμάσουμε τον τελικό και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο.










Για το αν η Liverpool εξέπληξε τον ίδιο της τον εαυτό...

Ήμουν μέλος του Champions League μερικές φορές. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις έναν τελικό του Champions League εάν δεν είσαι η Real, η Barcelona ή η Bayern Munich. Είναι συνεχώς στα ημιτελικά - πηγαίνοντας δεν είναι φυσιολογικό γι 'αυτούς αλλά πολύ πιο φυσιολογικό από ότι για εμάς. Έπρεπε να παίξουμε στα προκριματικά, παίξαμε με τη Hoffenheim. Αλλά ήξερα ότι ο ανταγωνισμός και το ποδόσφαιρο στον διαγωνισμό θα μας εξυπηρετούσαν. Δεν είναι πολύ κακό για εμάς, σίγουρα. Τα αγόρια έπρεπε ακόμα να κάνουν τη δουλειά.

Ήταν τόσο δύσκολο μέχρι τώρα. Είχαμε δύο παιχνίδια εναντίον της Hoffenheim, μετά είχαμε έναν καλό όμιλο, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Spartak Moscow. Το κερδίσαμε εντυπωσιακά. Μετά είχαμε την Porto - 5-0, ήταν παράξενο. Στη συνέχεια τη Manchester City, η οποία ήταν δύσκολη. Μετά τη Roma. Και πάλι, θέλω να τονίσω τη μεγαλύτερη φιλοφρόνηση μου για τη Roma και τον [Eusebio] Di Francesco: τι δουλειά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, πραγματικά παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πολλοί άνθρωποι μιλάνε για το αγγλικό πρωτάθλημα και λένε ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο και αυτό είναι ίσως σωστό, αλλά ποιες ομάδες στο ιταλικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι καλές. Η Juventus είχε την Real Madrid στα σχοινιά όπως και η Roma εμάς. Αυτό για μένα είναι ένα μεγάλο κοπλιμέντο.

Για τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν...

Έχουμε τώρα τη μεγαλύτερο βάθος ρόστερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Όχι. Δεν το έχουμε, επομένως είναι μια δύσκολη στιγμή. Ότι αυτή η ομάδα πήγε στον τελικό είναι εξαιρετικό επίτευγμα. Είχαμε όλα τα χτυπήματα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όλα τα χτυπήματα με τραυματισμούς σε λάθος στιγμές και τέτοια πράγματα. Πραγματικά δύσκολο. Και πρέπει να συνεχίσουμε, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ήδη κατάλληλοι για το Champions League για την επόμενη χρονιά. Το παιχνίδι με την Chelsea είναι ένα απίστευτα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Δίνω στα αγόρια ρεπό απόψε. Είναι cool, δεν πίνουν αλκοόλ, αλλά θα παραμείνουν λίγο περισσότερο ξύπνιοι και στη συνέχεια θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας αύριο.

Στη συνέχεια θα πάμε στη Chelsea και, πάλι, θα έχουν το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια και θα αγωνιστούν για τα πάντα. Αυτή είναι η ζωή. Έχουμε μια εβδομάδα για το παιχνίδι με τη Brighton, το οποίο είναι και πάλι πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να πάμε στο τελικό του Champions League με καλό ποδόσφαιρο, και να είμαστε συνεχώς καλύτεροι από την άλλη ομάδα. Αυτό δεν είναι δυνατό και πρέπει να υποφέρεις από καιρό σε καιρό. Έτσι είναι και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Ναι, είχαμε αυτές τις στιγμές, αλλά είδατε το παιχνίδι - σε όλες τις άλλες στιγμές, ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή δεν ολοκληρώσαμε το παιχνίδι μπορούσαν να συνεχίσουν όπως και έκαναν. Εάν είχαμε πετύχει ένα τρίτο γκολ, το οποίο ήταν δυνατό, τότε το παιχνίδι θα είχε ήδη αποφασιστεί, αλλά δεν το κάναμε. Αυτό είναι δικό μας λάθος - αλλά υπάρχει κάτι να επικρίνουμε; Όχι. Αυτά τα αγόρια είναι συνεχώς πάνω από το όριο τους. Συνεχώς. Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτό. Πρέπει να το κάνουμε τρεις ακόμη φορές και στη συνέχεια μπορούμε να είμαστε μέρος του Champions League και πάλι την επόμενη σεζόν. Μπορούμε να είμαστε ένας καλός αντίπαλος στον τελικό, αυτό είναι πρώτα απ 'όλα αυτό που πρέπει να είσαι και τότε θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια.










Για το αν ήταν αυτό το καλύτερο παιχνίδι του Sadio Mane...

Όχι, δεν ήταν, δεν ήταν το καλύτερό του για τον σύλλογο. Ο Sadio Mane είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, απίστευτα σημαντικός. Όχι μόνο ο Sadio, αλλά και ο Mo, και ο Bobby, η άμυνα ... Πιστεύω πραγματικά ότι οι τρεις μέσοι μας ήταν οι καλύτεροι παίκτες, έπρεπε να κλείσουν τα κενά όσο το Mersey. Αυτό δεν είναι δυνατό, στην πραγματικότητα. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα, οπότε ο Sadio - τι παιχνίδι, σκόραρε ένα γκολ, είχε πραγματικά εμπλακεί σε καλές καταστάσεις. Αλλά όλες οι αντεπιθέσεις, όλοι γνωρίζουμε ότι ο Mo, ο Bobby και ο Sadio μπορούν να το κάνουν καλύτερα. Δεν είμαστε αρκετά υπομονετικοί. Υπάρχει αρκετός χώρος για βελτίωση και αυτό δεν είναι πρόβλημα. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα βραχυπρόθεσμα και στο μέλλον - και μπορούμε. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό μέρος της ομάδας. Αγαπώ αυτό το αγόρι και μπορεί να τα πάει ακόμη καλύτερα.


Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.