Roma 4 - 2 Liverpool - Bαθμολογίες Παιχτών: O Mane σπρώχνει την ομάδα στο Κίεβο!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Ναι κυρίες και κύριοι, πιστέψτε το! Η Liverpool βρίσκεται στον τελικό του Champions League!



Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Liverpool μπήκε από νωρίς συγκεντρωμένη και με έναν σκοπό, γνώρισε ίσως την πιο γλυκιά ήττα των τελευταίων χρόνων καθώς με συνολικό σκορ 7-6 επιβλήθηκε της Ρόμα και θα βρίσκεται στον τελικό της 26ης Mαϊου στο Κίεβο!

Παρά την ασφυκτική πίεση της Roma, η ομάδα μας προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Mane, όμως βρέθηκε πολύ άτυχη καθώς ισοφαρίστηκε με το -περίεργο- αυτογκόλ του James Milner. Ο Wijnaldum έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα μας και αυτό έμελλε να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Στην επανάληψη η Ρόμα πέτυχε ένα γρήγορο γκολ με τον Dzeko, έκανε το 3-2 με εξαιρετικό σουτ του Nainggolan στο 88' και με πέναλτι του ιδίου στο 93' έγραψε το τελικό 4-2.

Να σημειωθεί η κάκιστη διαιτησία του Skomina ο οποίος τα έκανε.. μαντάρα. Χάνει πέναλτι υπέρ του Mane στο πρώτο ημίχρονο, δεν καταλογίζει το οριακό offside του Dzeko στο 2-2, δε δίνει λανθασμένα δύο πέναλτι στη Roma, τιμωρεί μόνο με κίτρινη το δολοφονικό μαρκάρισμα του Florenzi ενώ στο τέλος έδωσε πέναλτι για την ψυχή της μάνας του, μιας και το χέρι του Klavan είναι ο ορισμός του ακούσιου χεριού στα 20 εκατοστά από την μπάλα. 

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Loris Karius: Αν και δέχτηκε 4 γκολ δε φέρει ευθύνη σε κανένα από αυτά. Σταθερές έξοδοι, δύο τουλάχιστον σωτήριες εμεμβάσεις αλλά και τύχη μιας και ανέτρεψε τον Dzeko σε φάση που ο διαιτητής καταλόγισε -λανθασμένα- offside. Θα μπορούσε να είχε απομακρύνει καλύτερα στο γκολ του Dzeko.

Βαθμολογία: 7/10

Trent Alexander-Arnold: Πολύ κακή εμφάνιση για τον μικρό, ιδίως στο 2ο ημίχρονο. Τον ταλαιπώρησαν τόσο ο Kolarov όσο και ο El Shaarawy, φανερή ευθύνη στο 2-2 του Dzeko, τυχερός που δεν τιμωρήθηκε με χέρι και πέναλτι. Γενικά πρέπει να ανεβάσει στροφές γιατί η Real είναι σαφώς πιο επικίνδυνος αντίπαλος.

Βαθμολογία: 5/10

Dejan Lovren: Σταθερός, χωρίς σημαντικά λάθη, με μικρή ευθύνη -και μεγάλη δόση ατυχίας- στο αυτογκόλ του Milner.

Βαθμολογία: 6.5/10

Virgil Van Dijk: Τα ίδια με τον Lovren πάνω κάτω. Κυρίαρχος στον αέρα για άλλη μια φορά κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο. Τα πήγε περίφημα.



Βαθμολογία: 7/10

Andy Robertson: Καλός, αλλά όχι εξαιρετικός. Δεν έκανε κάποιο λάθος ωστόσο δεν ξεχώρισε. Αν θυμόμαστε κάτι από το χθεσινό παιχνίδι από τον Σκοτσέζο, αυτό είναι η αψιμαχία του με τους Florenzi και Μανωλά.

Βαθμολογία: 6.5/10

Jordan Henderson: Eξαιρετική εμφάνιση από τον αρχηγό ο οποίος έτρεξε, μάρκαρε, ηρέμησε το παιχνίδι όταν χρειάστηκε και οργάνωσε εξαιρετικά το κέντρο δίνοντας τον σωστό ρυθμό. 

Βαθμολογία: 8/10

James Milner: Μας έχει συνηθίσει σε ψηλότερες πτήσεις τελευταία χωρίς όμως να είναι κακός εχθές. Πάρα μα πάρα πολύ άτυχος για το αυτογκόλ, άλλο ένα βράδυ που έτρεξε χωρίς αύριο.

Βαθμολογία: 6.5/10



Georginio Wijnaldum: Ούτε αυτός φάνηκε ιδιαίτερα, ωστόσο πέτυχε το 1-2, γκολ που έδωσε άλλη σιγουριά στην ομάδα μας. Πρώτο εκτός έδρας γκολ για τον Gini με τη φανέλα της Liverpool, μπορεί να πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια αλλά τα κατάφερε!

Βαθμολογία: 6.5/10



Mohamed Salah: Από τα χειρότερά του παιχνίδια με τη φανέλα της Liverpool. Δεν μπόρεσε να μπει στο κλίμα του αγώνα, ήταν σωστά κλεισμένος. Χαρακτηριστικό ήταν το 1v1 με τον πολύ πιο αργό Fazio, ο οποίος τον νίκησε κατά κράτος.

Βαθμολογία: 5.5/10



Sadio Mane: Από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια. Πάρα πολύ επικίνδυνος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωραίο τελείωμα στο 0-1, μπορούσε σίγουρα να πετύχει και δεύτερο. Πήρε στροφές στην πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς!

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)



Roberto Firmino: Είναι αυτό που έχουμε πει: ακόμα και όταν ο Firmino δεν είναι στα καλύτερά του, ποτέ δεν μπορεί να είναι κακός. Κράτησε σωστά την μπάλα σε πολλές περιπτώσεις, έδωσε την ασσίστ στο γκολ του Mane, κυνήγησε, μάρκαρε, ωστόσο το παιχνίδι δεν τον ήθελε τόσο πολύ.

Βαθμολογία: 6/10

Ragnar Klavan (στη θέση του Sadio Mane στο 83'): Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε υπέπεσε σε πέναλτι που λανθασμένα υπέδειξε ο Skomina.

Bαθμολογία: -

Dominic Solanke (στη θέση του Roberto Firmino στο 87'): Ακόμα μια συμμετοχή για τον νεαρό Άγγλο.

Βαθμολογία: -

Nathaniel Clyne (στη θέση του Trent Alexander-Arnold στο 92'): Αλλαγή με μοναδικό σκοπό τις καθυστερήσεις.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Ποιος θα το λεγε ότι μέσα σε 2,5 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα οδηγήσει τη Liverpool σε τελικό Champions League? Straightforward οι επιλογές του Γερμανού, κυρίως λόγω των τραυματισμών. Αν και μπήκε λίγο μουδιασμένα στο γήπεδο η ομάδα μας, έβαλε ένα γρήγορο γκολ που της έλυσε τα πόδια. Σωστή τακτική για διατήρηση του σκορ, κατάρρευση και πάλι χωρίς λόγο στο δεύτερο ημίχρονο. Λίγη σημασία όμως έχουν αυτά, ραντεβού στις 26 Μαϊου για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός της χρονιάς! Θα είμαστε εκεί!

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.