Για να γράψει ιστορία! (Match Preview)

Οι μέρες πέρασαν. Το ταξίδι των Reds έφτασε αισίως μέχρι το τέλος του. Ένα τελευταίο βήμα απομένει. Νίκη απόψε στην μεγαλύτερη παράσταση της κόκκινης φανέλας την τελευταία δεκαετία. Νίκη για το 6ο Champions League, νίκη για να γράψουμε ιστορία!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Real Madrid vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Olimpiyskiy Stadium
Ημερομηνία: 26.05.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Milorad Mazic
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά την άνετη επικράτηση επί της Brighton η Liverpool εξασφάλισε ένα εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενης σεζόν. Ακολούθησε ξεκούραση, ταξίδι στην Marbella της Ισπανίας και προετοιμασία για τον τελικό. Οι Reds βρίσκονται στο Κίεβο πλέον και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να γίνουν θρύλοι της ομάδας και να κατακτήσουν το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά.

Για την αποψινή γιγάντια αναμέτρηση δεν υπολογίζει στους ήδη τραυματίες Alex Oxlade-Chamberlain, Joel Matip και Joe Gomez.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη σύσταση για τον κολοσσό που ακούει στο όνομα Ρεάλ Μαδρίτης; Απολύτως καμία, πόσο μάλλον όσον αφορά το Champions League και ιδίως την πρόσφατη ιστορία των Μαδριλένων. 

Πολυνίκης του θεσμού η Real Μαδρίτης για όσους δεν γνωρίζουν, η οποία μετράει τον τρομακτικό αριθμό των 12 κατακτήσεων. Μάλιστα τις τελευταίες 4 σεζόν η ''Βασίλισσα'' έχει στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης 3 φορές, γεγονός που την καθιστά απόλυτη κυρίαρχο, ενώ αυτομάτως η τρέχουσα περίοδος θα θεωρείται ιστορικά ως μια εκ των περιόδων που οι ''Merengues'' επέβαλαν την κυριαρχία τους σε όλη την Ευρώπη.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε χλιαρά για τους Ισπανούς που νωρίς έμειναν εκτός διεκδίκησης του Ισπανικού πρωταθλήματος. Στο Champions League όμως η Real έχει αποδείξει πως εκλύει μια διαφορετική αύρα. Έτσι και φέτος. Το ταξίδι των Μαδριλένων ξεκίνησε στην φάση των ομίλων όπου τερμάτισαν στην δεύτερη θέση πίσω από την Tottenham. Πίσω από τους Ισπανούς οι Borussia Dortmund και ΑΠΟΕΛ.

Στην φάση των νοκ άουτ η Real απέκλεισε τρία μεγαθήρια. Paris Saint-Germain, Juventus και Bayern έμειναν εκτός συνέχειας από την ομάδα του Zidane. Με τεράστια παράδοση και ένα άκρως ποιοτικότατο ρόστερ, οι Merengues αναμφίβολα αποτελούν μία από τις πιο αξιοσέβαστες και δυνατές ομάδες στον πλανήτη.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Zinedine Zidane δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας για το αποψινό παιχνίδι.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Η αποψινή αναμέτρηση θα αποτελέσει την 6η περίσταση που Real και Liverpool θα τεθούν αντιμέτωπες. Ξεκινάμε με την πρώτη και την πιο σημαντική.

1981, Παρίσι. Η Liverpool του Bob Paisley αντιμετωπίζει τους Ισπανούς στο Παρίσι για τον τελικό του European Cup. Οι Reds κατακτούν το τρίτο τους European Cup με τον Alan Kennedy να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 82ο λεπτό.

Πέρασαν πολλά χρόνια για την επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, μέχρι να ρθει το 2009 όταν και η Liverpool επικράτησε με 0-1 στο Santiago Bernabeu για την φάση των 16 του Champions League. Στον επαναληπτικό του Anfield, η Liverpool έκανε μια μαγική εμφάνιση και με πρωτεργάτες τους Gerrard και Torres διέλυσε με 4-0 την Real.

Οι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις χρονολογούνται στο 2014 όταν η Real επικράτησε έυκολα με 0-3 και 1-0 των Reds για τους ομίλους του Champions League.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Αυτή θα είναι η 16η συμμετοχή της Real σε τελικό European Cup/Champions League, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

Οι Μαδριλένοι μετρούν 12 κατακτήσεις, έχοντας ηττηθεί μόνο 3 φορές στον τελικό από τις Benfica (1962), Inter (1964) και Liverpool (1981).

Αυτός είναι ο 8ος τελικός European Cup/Champions League για την Liverpool, που μετράει 3 περισσότερους από κάθε άλλη Αγγλική ομάδα.

Οι Reds έχουν ηττηθεί μόλις 2 φορές στον τελικό, από τις Juventus και Milan το 1985 και 2007 αντίστοιχα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Karius θα υπερασπιστεί την εστία των Reds. Μπροστά του θα έχει τους Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijnaldum, Henderson και Milner.

Η επίθεση θα συντελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Real Madrid (4-3-1-2): Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, Ronaldo
Liverpool (4-3-3): Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Milner - Salah, Firmino, Mane
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.