Jurgen Klopp: «Είδα ότι ακόμα...το έχουμε»

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε για όλα στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι κόντρα στη Manchester City.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Το καταιγιστικό τελευταίο μισάωρο άφησε μια πολύ γλυκιά γεύση στα χείλη όσων ξενυχτήσαμε για να δούμε το παιχνίδι από το New Jersey. Η Liverpool έδειξε να έχει κάποια θεματάκια στο πρώτο μέρος, αλλά μετά την ολοκληρωτική ανανέωση της 11άδας στο 61', τα πράγματα άλλαξαν άρδην, για να έρθει η ανατροπή και το τελικό 2-1. Ο Jurgen Klopp απάντησε στις ερωτήσεις τον δημοσιογράφων:

Για την αποτίμηση του παιχνιδιού:

«Το δεύτερο ημίχρονο με ευχαρίστησε. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, με το πρώτο δεν ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Η προετοιμασία είναι πραγματικά περίεργη περίοδος. Από την άλλη, παίζεις συνέχεια ποδόσφαιρο που δεν θέλεις να βλέπεις, αφού τα πόδια είναι βαριά και είναι δύσκολο για τα παιδιά. Βλέπεις ότι αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο σε κάθε προπόνηση που κάνουμε. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν προφανώς πολλά βαριά πόδια, ήταν κάπως κουρασμένοι. Το έβλεπες: καθόλου φρεσκάδα, τίποτα. Έπειτα, το πρόβλημα υπήρχε στο βάθος, γιατί ενώ το σύστημα είναι λειτουργικό γενικά, δεν είχαμε βάθος. Η διαφορά φάνηκε όταν μπήκε μέσα ο Sadio. Μπορούσαμε να παίξουμε τη μπάλα μπροστά, στην πλάτη, κάνοντας τα πράγματα δύσκολα για τον αντίπαλο. Οπότε με αυτό και με όλες τις υπόλοιπες αλλαγές μετά το 60', φέρνοντας φρέσκα πόδια μέσα και προφανώς μεγάλη θέληση για ποδόσφαιρο, αλλάξαμε το παιχνίδι. Οπότε είμαι χαρούμενος με το δεύτερο μέρος. Από την άλλη, αναφορικά με το κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ήταν σημαντικό που πολλά παιδιά πήραν 60λεπτο για πρώτη φορά, σε δύσκολες συνθήκες και πάλι». 

Για τον Mo Salah και αν υπάρχουν ανησυχίες για τον ώμο του: 
«Το είπα και πριν το παιχνίδι - δεν έχει προβλήματα. Απλά πρέπει να συνηθίσει σε όλα τα διαφορετικά πράγματα. Δουλέψαμε πολύ τον ώμο για να δυναμώσει τους μυς και λοιπά. Συνήθως δεν κάνεις κάτι με τον ώμο, αλλά στην αποκατάσταση νιώθεις λίγο έτσι, λίγο αλλιώς, και πρέπει να μάθεις πως αυτό είναι φυσιολογικό. Έτσι είναι τώρα, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Αν το σκεφτόμουν δεν θα έπαιζε. Μπήκε και σκόραρε μετά από, ξέρω γω, 35". Είχε τρομερή επίδραση, μαζί με τον Sadio και τον Dom (σ.σ Solanke), ενώ και το κέντρο με Marko (σ.σ Grujic), Ben (σ.σ Woodburn) και Pedro (σ.σ Chirivella) έπαιξε φανταστικά. Και οι δύο full-backs αναμείχθηκαν επίσης στο επιθετικό κομμάτι αρκετά, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο μέρος. Και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί μας ήταν εκεί: ο Phillips σε αυτό το επίπεδο έχει εκπλαγεί μέχρι και ο ίδιος από τον εαυτό του, αυτό είναι πολύ ωραίο. Ο Raggy (σ.σ Klavan) τα πήγε επίσης καλά. Και ο Kelleher είχε μια πολύ καλή επέμβαση. Οπότε ήταν πραγματικά ένα καλό δεύτερο ημίχρονο που μας βοήθησε πολύ, αφού είδαμε πως ακόμα το έχουμε, είναι εδώ. Χρειάζεται μόνο να συνεχίσουμε τη δουλεία ώστε να βεβαιωθούμε πως σε δυο εβδομάδες θα έχουμε πιο φρέσκα πόδια απ' ότι απόψε (σ.σ χθες)».


Για τη θέση του Joe Gomez:
«Γνωρίζω πως ο Joe μπορεί να παίξει και τα δύο (stopper και back), έτσι είναι. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν νεαρό winger που μπορεί να παίξει full back: τον Rafa Camacho. Προφανώς απολαμβάνει περισσότερο το επιθετικό κομμάτι, αλλά είναι πολύ καλός. Ο Clyney είναι εδώ, οπότε ο Joe μπορεί να πάρει λεπτά ως stopper. Τα πήγε πραγματικά πολύ καλά. Όλη αυτή η δύναμη, η ταχύτητα, οι πάσες είναι πολύ καλά για τη θέση αυτή. Μου αρέσει πολύ αυτό. Αλλά είναι φυσικά πιθανό να παίξει το επόμενο ματς ως πλαινός back. Μπορεί να το κάνει, δε χρειάζεται να μπερδευτούμε περισσότερο με αυτό. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί ως το ξεκίνημα της σεζόν, ούτε αν ο Joel (σ.σ Matip) θα έχει επιστρέψει, ούτε ξέρουμε πώς ακριβώς θα μας επιστρέψει ο Dejan. Οπότε το ότι ο Joe μπορεί να παίξει δύο θέσεις είναι σίγουρα μεγάλο προνόμιο για εμάς».


Για το αν το να κερδίζει τη City δείχνει κάποια σημάδια για το πώς θα εξελιχτεί η σεζόν:
«Είμαι πολύ βέβαιος πως ο Pep ήταν λίγο εκνευρισμένος επειδή δεν του αρέσει ή, αντίθετα, σιχαίνεται να χάνει, όπως κι εγώ. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενος μετά το ματς με την Dortmund, ακόμα κι αν υπήρχαν πολλά περισσότερα καλά απ' ότι σήμερα (σ.σ χθες), ειδικά στο πρώτο μέρος. Αν χάσεις ένα παιχνίδι, χάνεις το παιχνίδι. Πώς γίνεται να είσαι χαρούμενος; Και αν κερδίσουμε ένα παιχνίδι, είναι τέλεια. Το ότι έγινε απέναντι στη City δεν σημαίνει κατι, εξάλλου χάσαμε από την Dortmund. Είναι προετοιμασία, πραγματικά δεν είναι σημαντικό. Το παιχνίδι για εμάς ήταν σημαντικό, αλλά δεν αποτελεί σημάδι προς κάποια κατεύθυνση. Ήταν απλώς ένα παιχνίδι που παίξαμε με πολλές καλές στιγμές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πολλές κακές τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε. Αυτό είναι όλο».


Για το τι θα φέρει την επιτυχία στη Liverpool φέτος:

 «Βελτίωση, ανάπτυξη, χρησιμοποίηση του ποδοσφαίρου μας την περυσινή σεζόν ως βάση για να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Περισσότερη σταθερότητα - όχι ότι ήμασταν ασταθής, αλλά μπορούμε να γίνουμε περισσότερο σταθεροί. Ξέρω πως ο κόσμος περιμένει να πω "θα κερδίσουμε αυτό κι εκείνο", αλλά δεν έχω ιδέα αν θα κερδίσουμε κάτι. Αλλά θα πάμε για αυτό με ό,τι έχουμε. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και αν ο κόσμος λέει πως με αυτό το ρόστερ πρέπει να κερδίσουμε κάτι, αυτό πραγματικά είναι αδιάφορο. Η Manchester City έπαιξε όπως έπαιξε σήμερα και νομίζω τη Δευτέρα επιστρέφουν 11 παίκτες, άρα επιστρέφει και η City, είναι τρομερά δυνατοί. Επίσης United, Tottenham, Arsenal, Chelsea και οι λοιποί. Φαίνεται πως η Wolverhampton θα είναι σοβαρή απειλή επίσης. Κέρδισε τους όλους σε μια συγκεκριμένη στιγμή, αυτό είναι το πλάνο. Αν συμβεί, είναι καλό, αν όχι πρέπει να δουλέψουμε για το επόμενο κάθε φορά παιχνίδι. Το κλίμα στο σύλλογο τώρα είναι εξαιρετικό και θέλουμε να "χτίσουμε" πάνω σε αυτό, να έρθουμε ακόμα πιο κοντά. Σε ένα κόσμο που όλα διασπόνται, εμείς θέλουμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά ως σύλλογος και να το χρησιμοποιήσυμε αυτό για να γίνει το επόμενο βήμα και να ευχαριστηθούμε, να περνάμε καλά. Τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο τους, εμείς πρέπει να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο μας, αλλιώς δεν έχει νόημα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε για 1-0 εδώ, 1-0 εκεί - γνωρίζω πως αν κατακτήσεις τρόπαιο στο τέλος ο κόσμος θα είναι χαρούμενος, αλλά ολόκληρη η χρονιά θα είναι χάλια».
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.