Klopp: ''Είμαστε ακόμη ο Rocky Balboa, όχι ο Ivan Drago''

Ένας κεφάτος Jurgen Klopp, χρησιμοποίησε τον Rocky Balboa ως παράδειγμα για να δείξει τη νοοτροπία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν. Ο Γερμανός μίλησε ακόμη, για τη συμβουλή που έδωσε στον Alisson , την κατάσταση του Sturridge, τη φυγή του Danny Ings, και όχι μόνο.



Πρώτη αγωνιστική στην Premier League σημαίνει και πρώτη pre-game συνέντευξη τύπου για τον τεχνικό της Liverpool, Jurgen Klopp. Οι Reds ρίχνονται στη μάχη του Αγγλικού πρωταθλήματος την Κυριακή, απέναντι στη West Ham, με τον Γερμανό να αποκαλύπτει τις προσδοκίες που έχει από την ομάδα του, για αυτή τη σεζόν.

''Το πλάνο είναι να το κυνηγήσουμε. Είναι ξεκάθαρο, εδώ και πολλά χρόνια, ότι θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές Αγγλίας. Αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες. Η πρωταθλήτρια Manchester City, δεν έχασε κανέναν παίκτη της και ταυτόχρονα πρόσθεσε τον Mahrez. Είμαστε ακόμη ο Rocky Balboa, όχι ο Ivan Drago. Είμαστε αυτοί που πρέπει να κάνουν περισσότερα και να παλέψουν περισσότερο. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας.

''Οι προσδοκίες μου είναι πάντα αρκετά υψηλές. Θέλω να κάνουμε ο,τι καλύτερο μπορούμε και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Είναι φυσιολογικό που φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο έπρεπε να ξοδέψουμε λίγα περισσότερα χρήματα. Τα τελευταία χρόνια, καθόμουν εδώ για να υπερασπιστώ το γεγονός ότι πουλήσαμε περισσότερα από ότι αγοράσαμε. Αλλά όλα αυτά έβγαζαν νόημα. Έπρεπε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ήταν αρκετά δυνατή για να έχει επιτυχίες στην Premier League.

''Βήμα βήμα, φτάσαμε πιο κοντά σε αυτό. Πολλοί άνθρωποι με ρωτάνε αν αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που είχα ποτέ. Δε μπαίνω στη διαδικασία να το σκεφτώ, γιατί αυτό που μετράει είναι το πώς θα αποδώσουμε και πώς θα παλέψουμε απέναντι σε όλες τις ομάδες που θα θέλουν να μας κλέψουν βαθμούς. Πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι.''

O Daniel Sturridge, κέρδισε τη θέση του στην ομάδα μέσω της προετοιμασίας, με τον Klopp να εύχεται στον παίκτη του να παραμείνει υγιής. Αυτό είναι άλλωστε και το μοναδικό ζήτημα για τον Άγγλο επιθετικό, σύμφωνα με τα λόγια του προπονητή του.



''Δε θυμάμαι κάποιο κακό παιχνίδι του στην προετοιμασία. Το έχω πει 500 φορές, κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τον υγιή Daniel. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της σεζόν.''

Ο Alisson Becker θα ξεκινήσει βασικός απέναντι στη West Ham, παρότι βρίσκεται στην ομάδα μόλις δύο βδομάδες, με τον Klopp να αποκαλύπτει τη συμβουλή που του έδωσε.

''Του είπα απλώς να είναι ο εαυτός του, γιατί είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Στο γήπεδο είναι διαφορετικός, αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου έτσι είναι. Ως τερματοφύλακας, χρειάζεται να έχεις ηρεμία στον χαρακτήρα σου, για να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Βρίσκεται μαζί μας για δύο βδομάδες και φαίνεται σαν να είναι εδώ πολύ περισσότερο.''

Οι Rafael Camacho, Curtis Jones και Nat Phillips, άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία, με τον Klopp να ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει μέλλον για αυτούς στο Anfield. 



''Ήταν εξαιρετική εμπειρία για αυτούς, είμαι βέβαιος ότι το ένιωσαν κι αυτοί. Οι τρεις τους ήταν μαζί μας σε όλες τις δραστηριότητές μας, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό. Ξέρουν τί περιμένουμε από αυτούς και κάποια στιγμή θέλουμε να τους έχουμε στην ομάδα.

Ο Danny Ings αποτελεί παρελθόν, και όπως φαίνεται, αυτά δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά νέα για τα αποδυτήρια της ομάδας. Ο Klopp εκθειάζει τον άνθρωπο και επαγγελματία Ings, αφού πρώτα προαναγγείλει κι άλλες αποχωρήσεις.



''Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε από την άποψη ότι δε μπορούμε πλέον να αγοράσουμε άλλο παίκτη. Μπορούμε ακόμη να πουλήσουμε όμως, όχι στην Premier League, αλλά εκτός αυτής. Είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνουν μερικά πραγματάκια.''

''Ο Danny είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και επαγγελματίας. Μας λείπει ήδη. Πολλοί ήλπιζαν χτες ότι κάτι θα γίνει τελευταία στιγμή και θα αποφύγει την μεταγραφή.

''Είναι φυσιολογικό, τα πράγματα πρέπει να προχωρήσουν και έχει φίλους εδώ. Το ότι επιστρέφει στην ομάδα από όπου ξεκίνησε, είναι ωραίο για αυτόν.

''Ξέρω ότι είναι χαρούμενος με αυτό. Είναι πανέτοιμος και σε καλή κατάσταση, όπως όλοι είδατε απέναντι στην Torino. Τα 45 λεπτά που έπαιξε, δεν έβγαλαν και τον καλύτερο Danny Ings, επειδή κανείς δε ξέρει πόσο καλός μπορεί να γίνει, αλλά έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση, οπότε αυτό είναι καλό για τον ίδιο και τη Southampton.''

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.