All about Milner...James Milner!

Ένα σύντομο who is who του πρώτου μεταγραφικού αποκτήματος της Λίβερπουλ. Φτασμένος ή ετοιμοπόλεμος...;


   Το πρωί της Πέμπτης, η Λίβερπουλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον James Milner. Την 1η Ιουλίου, ο Άγγλος διεθνής περνά ιατρικές εξετάσεις στο Melwood και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπογράψει για τους Reds, σε συμφωνία που προς το παρόν παραμένει άγνωστη. Η είδηση αυτή, φέρνει και πάλι μια δροσερή αύρα στους κύκλους των Κόκκινων, που άμα τη λήξη της σεζόν, ελπίζουν για προσεκτικές και ουσιώδεις κινήσεις στο φετινό καλοκαιρινό παζάρι. Είναι όμως ο James Milner ένας ποδοσφαιριστής με τετελεσμένη καριέρα, ή ένας ερασιτέχνης (εραστής της τέχνης) που συνεπαρμένος από όρεξη και θέληση, αναζητεί τη φλόγα που θα αναζωογονήσει τον κύκλο του στο άθλημα; 


Από το σχολείο στα εκατομμύρια...


   Άψογος μαθητής και διακριθείς σε αθλήματα ταχύτητας μακρινών και κοντινών αποστάσεων, ο άσος στο...κρίκετ James Milner, έκανε ντεμπούτο με τη Leeds United σε ηλικία 16 ετών και 309 ημερών. Είχε 5 γκολ σε 48 εμφανίσεις, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα δόθηκε δανεικός στη Swindon Town, με τη γνωστή δικαιολογία της απόκτησης εμπειριών. Τα 6 παιχνίδια του εκεί, δεν απέδειξαν το ίδιο.  Ο Milner όμως το είχε. Έτσι, η Newcastle έβγαλε 3,6 εκ. λίρες από τα ταμεία της, αποκτώντας τα δικαιώματα του. Τα επόμενα 4 χρόνια, ο 29χρονος σημείωσε 121 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 27 κατά το δανεισμό του στην Aston Villa, και 7 γκολ. Ο "εργάτης" James κατάφερε με τις επιδόσεις του και το μεστό, παρά την ηλικία, παιχνίδι του, να αυξήσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του. Απόδειξη αποτελεί η μεταγραφή του στους "Χωριάτες", το 2008, αντί 12 εκ. λιρών! Στην πρώτη του χρονιά, ο κεντρικός, πλέον, Milner ανακηρύχθηκε Καλύτερος Νεαρός Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς και κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών. Στο τελευταίο του παιχνίδι για τη Villa, λίγο πριν φύγει την επόμενη χρονιά, τιμήθηκε με standing ovation από τους φιλάθλους. 
   Καλύτερος από ποτέ πια (78π., 11γκ.), κέρδισε τη μετακόμιση του στο Μάντσεστερ για λογαριασμό της City, έναντι 26 εκ. λιρών! Η ώρα των τίτλων έφτασε! Ο Milner αναδείχθηκε πρωταθλητής, τη σεζόν 2011-12 και δις κυπελλούχος, πρώτα με το FA Cup, το 2011, και αργότερα κερδίζοντας το το League Cup Αγγλίας, το 2014! Συνολική αποτίμηση; 59 γκολ σε 527 συλλογικές εμφανίσεις, ενώ μία ακόμα φορά βρήκε δίχτυα, σε έναν εκ των 53 αγώνων του με την Εθνική Αγγλίας.



Η αλλαγή


  "Ωραία καριέρα", θα έλεγε κανείς. Πρώτα βήματα στην ομάδα της καρδιάς του, μεταγραφές με ανοδική τάση, αποκορύφωμα σε μια πετυχημένη ομάδα της εποχής, σηκώνοντας 3 κούπες. Ο James Milner βρήκε, όμως, το νόημα του ποδοσφαίρου...Γι αυτόν, δεν έχει σημασία η δόξα δίχως συμμετοχή σε αυτή. Δεν υπάρχει νόημα στον πανηγυρισμό τίτλων οι οποίοι βρέθηκαν στα...χέρια του. Γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Ποτέ δεν ήταν πρώτη επιλογή στους Μπλε. Και τώρα, αποφασίζει να κάνει την αλλαγή στην καριέρα του. Σε μεστή ηλικία, παίρνει μια ώριμη απόφαση. Θέλει να παίζει και όχι να παίζουν άλλοι γι αυτόν. Η Λίβερπουλ τον έπεισε περισσότερο, καθώς φαίνεται, και ο 29χρονος μέσος ντύνεται στα κόκκινα!


Milner...James Milner!


   Αδιαμφισβήτητα, ο Milner αποτελεί ΟΠΛΟ στα χέρια του Μπρένταν Ρότζερς. Ένα από εκείνα τα όπλα, τα παλιά, δεν θα έλεγα αντίκες, που αφού τα συλλέξεις, συνειδητοποιείς πως ακόμα δουλεύουν και μάλιστα είναι καλογυαλισμένα...Ένας winger, άνετος σε κάθε πλευρά, ταχύς, δυνατός, κλασικός Βρετανός, ξέρει να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Ένας αμυντικός χαφ, κεντρικός χαφ, παίζει για τους συμπαίκτες του. Εύστοχος πασαδόρος, δεν φοβάται και ολοκληρώνει με επιτυχία τις αλλαγές παιχνιδιού, αποφασιστικός σουτέρ. Ικανός δρομέας, με αντοχές, απέδειξε πολλάκις στην καριέρα του την ποδοσφαιρική του φιλοτιμία και πειθαρχία εντός και εκτός γηπέδου. Ανέλαβε επιτυχώς χρέη δεξιού οπισθοφύλακα και διατηρήθηκε μακριά από φήμες και σκάνδαλα. 
   "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται", λέει ο σοφός λαός. Η παροιμία βρίσκει εφαρμογή στο πρόσωπο του Μπρένταν Ρότζερς. Είναι στο χέρι του βορειοϊρλανδού τεχνικού ο τρόπος χρήσης ενός τέτοιου παίκτη. Θα πάρει το μέγιστο ή όχι...;
   



Manuel Pellegrini: "O Milner είναι ο πιο ολοκληρωμένος σύγχρονος Άγγλος ποδοσφαιριστής. Έχει ικανότητα και ευελιξία, είναι αφοσιωμένος, και κάνει εμφανίσεις υψηλού επιπέδου..." 

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης

  
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.