Emre Can Q&A:Η φυσική κατάσταση, η καλύτερη σεζόν του, και οι αγκαλιές του Klopp

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο παιχνίδι της Liverpool στο Anfield, o Emre Can, κάθισε και μίλησε στο επίσημο site της Liverpool, για την ταχύτατη επιστροφή του από τον τραυματισμό, το αίσθημα της πρόκρισης στον τελικό του Europa League, τις στιγμές - κλειδιά στη φετινή σεζόν για τον ίδιο και άλλα πολλά...















LFC:Θα ήσουν εκτός περίπου 4-6 εβδομάδες, αλλά τελικά επέστρεψε σε 3. Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να επιστρέψεις τόσο σύντομα?

Ήθελα να επανέλθω πολύ νωρίς - ήταν ο στόχος μου. Πέρασα κάθε μέρα εδώ στο Melwood, για επτά ή οκτώ ώρες. Δούλεψα πολύ σκληρά με τους φυσιοθεραπευτές και τους προπονητές φυσικής κατάστασης και είμαι χαρούμενος που είμαι πίσω. Ήταν ένας στόχος για να επιστρέψω για το δεύτερο σκέλος [εναντίον της Villarreal].

LFC:Είδαμε τους πανηγυρισμούς μετά την πρόκριση στον τελικό - πως νιώσατε μετά το τέλος του παιχνιδιού?

Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι και νομίζω ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά σε εκείνο το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν απίστευτη - δεν έχω δει ποτέ κάτι σαν αυτό. Ας ελπίσουμε ότι, τώρα θα κερδίσουμε και τον τελικό επίσης.

LFC:Δεχθήκατε πολλά χειροκροτήματα από τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο. Έχεις δει ποτέ κάτι ανάλογο? Είχε θετικό αντίκτυπο σε σας?

Φυσικά, ήταν σαν 12ος παίκτης για μας. Νομίζω ότι η Villarreal ήταν λίγο φοβισμένη από αυτό και ήταν απίστευτο αυτό που οι οπαδοί έδειξαν στο γήπεδο. Δεν μπορώ να το περιγράψω, ήταν απλά εκπληκτικό.

LFC:Πόσο αποτελεσματική ήταν η εμφάνισή σας απέναντι στη Villarreal, πόσο γρήγοροι ήσασταν στο pressing και πόσο εκφοβιστικοί?

Νομίζω ότι δεν περίμεναν ότι θα πιέσουμε έτσι και θα παίξουμε με αυτόν τον ρυθμό. Ήρθαν για να κερδίσουν το παιχνίδι και μετά το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ σίγουροι ότι ήταν μέσα στο παιχνίδι, γιατί παίξαμε πολύ καλά. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουν εναντίον μας. Πρέπει να το δείξουμε αυτό στον τελικό, και τότε ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε τον τελικό.

LFC:Πως σου φαίνεται αυτή η σεζόν?

Νομίζω ότι είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά τους τελευταίους μήνες, μπορείτε να δείτε ότι παίζουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, και κερδίζουμε περισσότερα παιχνίδια, σκοράροντας και περισσότερα γκολ. Αν συνεχίσουμε την καλή δουλειά από τους τελευταίους μήνες, τότε ελπίζουμε ότι θα κερδίσουμε [τρόπαια] την επόμενη χρονιά.













LFC: Ήταν αυτή η καλύτερη σεζόν σου ως ποδοσφαιριστής μέχρι τώρα?

Ναι, νομίζω ότι είναι καλύτερη σεζόν μου. Έπαιξα πολλά παιχνίδια και παίζω στη θέση που θέλω να παίξω. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω εκεί τώρα. Με τον Jürgen Klopp, νομίζω ότι έχω κάνει ένα ακόμη βήμα και θέλω να προσπαθήσω να δώσω το καλύτερό μου εαυτό και θέλω να είμαι καλύτερα και να βοηθήσω την ομάδα. Την επόμενη χρονιά θέλω να είμαι και πάλι έτοιμος, αλλά φέτος έχουμε ακόμα τρία παιχνίδια και είναι πολύ, πολύ σημαντικά παιχνίδια και θέλουμε να τα κερδίσουμε.

LFC:Πάντα έλεγες ότι θα έπαιζες σε οποιαδήποτε θέση για να βοηθήσεις την ομάδα, αλλά μπορούμε να δούμε πόση αυτοπεποίθηση έχεις τώρα...

Φυσικά, αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα τότε μπορώ να παίξω και σε άλλες θέσεις, επίσης. Αλλά σε αυτή τη θέση αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και νιώθω πολύ άνετα. Νομίζω ότι είναι η θέση μου.

LFC:Κοιτάζοντας την Premier League, και βλέποντας τη Leicester City να την κατακτά, πιστεύεις ότι αυτό δίνει στον καθένα ελπίδα?

Όλοι γνωρίζουν ότι η Liverpool είναι ένας μεγάλος σύλλογος και ο στόχος μας πρέπει να είναι, πάντα, να κερδίζουμε τίτλους. Η LEICESTER άξιζε να κερδίσει το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, επειδή έπαιξε φοβερά, είχε μια εξαιρετική σεζόν και ήταν ισχυρή σαν ομάδα.

LFC:Συνήθως είσαι από τους πρώτους που θα πάρουν μία αγκαλιά από τον Klopp στο τέλος κάθε αγώνα. Τι είδους πράγματα λέει σε σένα?

Εξαρτάται από το παιχνίδι! Αν παίζω καλά τότε με αγκαλιάζει και αν παίζω άσχημα τότε δεν παίρνω μια αγκαλιά, ίσως! Όχι, παίρνω πάντα μια αγκαλιά. Φυσικά, όταν κερδίζουμε και όταν κάνω ένα καλό παιχνίδι, όταν μου δίνει μια αγκαλιά λέει αστεία πράγματα. Είναι πάντα διαφορετικά πράγματα.

LFC:Ο Steve Nicol είπε αυτήν την εβδομάδα για σένα:' Είναι το άτομο από το οποίο όλοι θα πάρουν βοήθεια - είναι το πρώτο άτομο που θα πλησιάσει τον αντίπαλο, το πρώτο άτομο που θα πάει πίσω, που θα πάει μπροστά, είναι παντού'...

Φυσικά αυτό με κάνει περήφανο όταν οι άνθρωποι λένε κάτι τέτοιο για μένα. Θέλω να δώσω το καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Είμαι έτσι και θέλω να βελτιώνομαι σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε προπόνηση.

LFC:Υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι με τη Watford. Είσαι το άτομο που θέλει να παίζει κάθε λεπτό, κάθε παιχνιδιού?

Για να είμαι ειλικρινής, θέλω να παίζω σε κάθε παιχνίδι. Αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα να ξεκουράζεσαι επειδή είμαστε απλοί άνθρωποι και ο καθένας χρειάζεται ξεκούραση. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους νέα παιδιά που παίρνουν την ευκαιρία και θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Έπαιξαν καλά στο τελευταίο παιχνίδι, όταν πήραν την ευκαιρία τους. Όταν βλέπετε το παιχνίδι απέναντι στη Watford, πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ, πολύ ισχυρή ομάδα. 


















LFC: Όσον αφορά την Chelsea, πρέπει να ήταν μεγάλη στιγμή για σένα να σκοράρει απέναντί τους την πρώτη σου σεζόν...

Ήταν το πρώτο μου γκολ για τη Liverpool και ελπίζω να σκοράρω και πάλι! Ήταν ένας πολύ μεγάλος θόρυβος και ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα για μένα, γιατί δεν είχα σκοράρει πριν στο Anfield. Ας ελπίσουμε ότι, στο μέλλον θα σκοράρω περισσότερα γκολ.

LFC:Σε έχει αφήσει έκπληκτο η σεζόν που διανύει η Chelsea?

Δεν περίμενα ότι θα παίξουν έτσι στο πρώτο μισό [της χρονιάς] όπως αυτό, αλλά έχουν μια πολύ, πολύ ισχυρή ομάδα και ήρθαν πίσω τώρα. Όλοι γνωρίζουν ότι η Chelsea είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα, που κέρδισε τον τίτλο πέρυσι και πιστεύω ότι θα παίξουν για τον τίτλο την επόμενη χρονιά, επίσης.

LFC:Είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς στο Anfield - ποια θα είναι η πιο δυνατή μνήμη που θα πάρεις από αυτήν τη σεζόν από το Anfield?

Το παιχνίδι εναντίον της Dortmund ίσως. Γιατί ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο και ήταν ένα παιχνίδι για την ιστορία. Αφότου σκόραραν το τρίτο γκολ, ήταν απίστευτο. Δεν μπορώ να το περιγράψω, επειδή το γυρίσαμε. Νομίζω πως όχι πάρα πολλοί άνθρωποι πίστεψαν σε εμάς μετά από αυτό, και στη συνέχεια σκοράραμε τρία περισσότερα γκολ και κερδίσαμε το παιχνίδι. Ήταν απίστευτο.


Επιμέλεια:Χρήστος Τσακαλέρης





















































































































































Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.