Robertson: ''Θα γίνουμε μεγάλη απειλή''

Ο Andy Robertson μίλησε για το ντεμπούτο του με τη Liverpool, για την ποιότητα των παικτών που έχει δίπλα του, για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς και για τις προοπτικές που έχει ολόκληρο το σύνολο, όταν είναι 100% έτοιμο. 

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης



Ένα εξαιρετικό ντεμπούτο με τη φανέλα της Liverpool ολοκλήρωσε χτες ο Andy Robertson, κάτι που του χάρισε και το βραβείο του Man Of The Match, στις βαθμολογίες παιχτών του Liverpool Fans.gr

Ο Jurgen Klopp εμπιστεύτηκε τον Σκοτσέζο μπακ για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον 23χρονο να τον δικαιώνει πλήρως, όντας ο παίκτης με τις περισσότερες επαφές στο παιχνίδι. Οι μισές ακριβώς επιθέσεις των Reds επίσης, προήλθαν από την πλευρά του Robertson, ο οποίος έδειξε καλή ισορροπία μεταξύ των αμυντικών και επιθετικών του καθηκόντων, και έβγαλε μερικές πολύ απειλητικές σέντρες, σε μια εκ των οποίων ο Joel Matip θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. 

Ο Robertson σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Crystal Palace.

''Ήταν τέλειο. Όταν μου είπαν ότι θα ξεκινήσω βασικός, άρχισα να σκέφτομαι ότι θα παίξω στο Anfield, μπροστά στους υποστηρικτές. Δε μπορείς να το φανταστείς μέχρι να βγεις εκεί έξω, αλλά ήταν διαφορετική κλάση.

''Σε κάποιες στιγμές έβγαζαν απογοήτευση, αλλά το ίδιο και εμείς. Ήταν σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και το κάναμε.

''Αυτός ο τύπος (ο Mane) έβαλε το γκολ όταν το χρειαζόμασταν περισσότερο. Μετά νομίζω ήμασταν αρκετά άνετοι με το να κρατήσουμε τη μπάλα, το clean sheet και να πάρουμε τη νίκη. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, και ευτυχώς το καταφέραμε παίρνοντας τρεις βαθμούς και clean sheet.

''Όταν είδαμε το αποτέλεσμά τους την προηγούμενη βδομάδα, γνωρίζαμε ότι θα έβγαζαν αντίδραση. Έπαιξαν αρκετά με μακρινές μπαλιές, επειδή αυτό μπορείς να το κάνεις όταν έχεις μια απειλή όπως ο Benteke, αλλά νομίζω ότι ο Raggy (Klavan) και ο Joel (Matip) τα αντιμετώπισαν εξαιρετικά, και αμυντικά ήμασταν δυνατοί. Αυτό χρειαζόμασταν.''

Ερχόμενος από τη Hull, o Robertson δε μπορεί παρά να παρατηρήσει τη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην πρώην και την νυν ομάδα του. 

''Είναι τρομερό όταν παίρνεις τη μπάλα και κοιτάς μπροστά να έχεις τους Sadio (Mane), Roberto (Firmino) και Studge. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και τους Mo (Salah) και Dom (Solanke). Είναι εξαιρετικό να έχεις αυτές τις επιλογές.

''Γνωρίζεις ότι θα κάνουν καλές ενέργειες. Ο Sadio είναι σε τρομερή φόρμα τώρα, ο,τι σουτάρει φαίνεται να μπαίνει, άρα ελπίζω να συνεχίσει έτσι και σιγά σιγά όλοι θα αρχίσουν να σκοράρουν. 

''Δεν είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας ακόμα, αλλά πλησιάζουμε εκεί, και όταν φτάσουμε θα γίνουμε μεγάλη απειλή.''



Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.