Rodgers: "Ξέρω από τώρα την 11άδα. Πιθανότητες να παίξει ο..."

Το φιλικό με τη Swindon ήταν το τελευταίο για τους...πολυταξιδεμένους Κόκκινους, στα πλαίσια μιας κουραστικής προετοιμασίας με πολλές ώρες στο γυμναστήριο, το γήπεδο και...το αεροπλάνο. Ο Μπρένταν Ρότζερς μάς έδωσε μια γεύση από τα πλάνα του τόσο για την Κυριακάτικη πρεμιέρα στο Brittania Stadium, όσο και για τις προσδοκίες του για την κατάσταση της ομάδας το Μάιο...


   Βασικό σημείο ενδιαφέροντος στην παρακάτω συνέντευξη αποτέλεσε η πρώτη εμφάνιση του Κριστιάν Μπεντέκε (που μάλιστα συνοδεύτηκε από ένα πανέμορφο γκολ) και το ζήτημα ετοιμότητας του. 
   "Θα  ξέρω μέχρι το τέλος της εβδομάδας", απάντησε ο Ρότζερς στην ερώτηση για τις πιθανότητες του Βέλγου να ξεκινήσει βασικός κόντρα στην Stoke.
   "Έχοντας υπόψιν πως προπονείται για μόλις κάτι περισσότερο από εβδομάδα, νομίζω πως ήταν πολύ καλός (σ.σ στο φιλικό της Κυριακής). Φαινόταν πολύ δυνατός και επικίνδυνος, και η παρουσία του έγινε αισθητή στην αιχμή της επίθεσης μας. Πραγματικά με εντυπωσίασε. Ο τρόπος που κρατούσε τη μπάλα ψηλά, η κινητικότητα του και το γκολ ήταν δείγματα υψηλής τεχνικής".


   Για πρώτη φορά ο Μπρένταν Ρότζερς εξήγησε πως θα βοηθήσει ο Κριστιάν Μπεντέκε τη Λίβερπουλ
   "Το κλειδί για εμάς στον τρόπο που δουλεύουμε όταν δεν έχουμε τη μπάλα είναι η ικανότητα να είσαι επιθετικός και να πρεσσάρεις, και μπορείτε να το δείτε αυτό στον Κριστιάν. Ακόμα, το κλειδί στις περιπτώσεις που έχουμε την μπάλα έχει να κάνει με την τεχνική και την οξυδέρκεια και δεν θα δείτε πολλά καλύτερα γκολ από αυτό όσον αφορά στην τεχνική. Ας ελπίσουμε ότι θα σκοράρει μερικά καλύτερα και πολλά ακόμα γενικότερα! Το γεγονός πως κρατάει τη μπάλα ψηλά, φέρνει κι άλλους στο παιχνίδι, ενώ ο ρυθμός του είναι πάντα απειλητικός. Στα μάτια μου είναι απόλυτα εξαιρετικός στον τρόπο που δουλεύει."
   "Ξέρω πως ο κόσμος ρωτά αν θα μπορέσει να ταιριάξει στην ταχύτητα με την οποία δουλεύουμε και παίζουμε. Αλλά πιστεύω πως θα δείξει την ικανότητα για να το πετύχει αυτό και μάλιστα θα προσθέσει ένα στοιχείο στο παιχνίδι μας, την πραγματική απειλή στον αέρα".


Ο Ρότζερς προέβη επίσης σε σχόλια για την κατάσταση του Φιρμίνο και αποκάλυψε πως σε μεγάλο βαθμό γνωρίζει από τώρα την 11άδα της Κυριακής.
   "Ο Μπεντέκε είναι πιο έτοιμος για να παίξει απ' ότι ο Φιρμίνο. Είναι προφανές. Για τον Φιρμίνο και το ρόλο που έχει, στο κέντρο και στις πτέρυγες, χρειάζεται πολύ αντοχή. Πρέπει να σχηματίσουμε άποψη για τους παίκτες και αυτή ήταν η πρώτη φορά που τους είδαμε σε κατάσταση αγώνα. Προφανώς, όμως, βρίσκονται μερικές εβδομάδες πίσω από τους υπόλοιπους παίκτες. Μπορεί κανείς βέβαια να διακρίνει την ποιότητα τους, και όταν αποκτήσουν την επιθυμητή φυσική κατάσταση θα αποτελέσουν για εμάς σπουδαία παραγωγική δύναμη. Αυτή τη στιγμή λίγο πολύ γνωρίζω την 11άδα για την Κυριακή".


   Τέλος, ο προπονητής των Κόκκινων, μίλησε για τις δυσκολίες της προετοιμασίας και για τους στόχους που θέτει για τη νέα σεζόν που "ξημερώνει":
   "Οι παίκτες φέρθηκαν απόλυτα επαγγελματικά σε όλη την προετοιμασία. Ταξιδέψαμε τον κόσμο και δεν παραπονέθηκαν σε καμία περίπτωση. Δουλέψαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Και ακόμα έχουμε μια εβδομάδα καλής δουλειάς όπου θα εντοπίσουμε και θα βελτιώσουμε πράγματα. Θα είμαστε έτοιμοι την Κυριακή".
   "Για μας, στόχος είναι η τετράδα, η κατάκτηση ενός τροπαίου και να βρεθούμε στην καλύτερη απόδοση που μπορούμε. Η μάχη για την τετράδα γίνεται κάθε χρόνο και σκληρότερη, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό. Έχουμε ανακτήσει τη σωστή νοοτροπία και το ομαδικό πνεύμα. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να το βλέπεις. Αν δεν έχει αυτήν τη συντροφικότητα και το πνεύμα, δεν πας πουθενά..."



Ο Μπρένταν Ρότζερς φαίνεται αισιόδοξος και ορεξάτους για τη νέα σεζόν, ξέρει τι θέλει, ξέρει τι θέλουμε. Ας χάσει, αλλά θέλω να τον δω να παλεύει. Επειδή φορά κουστούμι δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να αγωνιστεί για την επιτυχία της ομάδας μου. Τον στηρίζω και φέτος, έχει πλάνο, ας φέρει και ένα τρόπαιο.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.