Αρχή...Το ήμισυ του παντός

 Σε λίγες ήμερες θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, για την σεζόν 2015/2016



Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε, βέβαια μπορεί κάτι τέτοιο να ισχύει στο πιο αμφίρροπο και απρόβλεπτο πρωτάθλημα της υφηλίου;; Μάλλον όχι!
Ωστόσο, η πρεμιέρα παραμένει μια από τις σημαντικότερες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα
και πάντα παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον!
Με την πρώτη σέντρα στην εφετινή Premier League να βρίσκεται προ των πυλών, ας κάνουμε μια ανασκόπηση στις τελευταίες 10 πρεμιέρες της ομάδας μας στο πρωτάθλημα!

Η σεζόν 2014/15 τελείωσε εφιαλτικά για τους Ρεντς με το βαρύ 6-1
στο Britannia Stadium να αποτελεί την χαριστική βολή, δίνοντας τέλος σε μια σεζόν που μας βρήκε στην 6η θέση του βαθμολογικού πινάκα!

Η χρονιά είχε ξεκινήσει με νίκη απέναντι στην Southampton στο Anfield! Μια αγχωτική νίκη στην πρεμιέρα για την Λίβερπουλ, που δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στους αγίους!
Στις 17 Αυγούστου, ο Daniel Sturridge στο 73' λύτρωσε την Λίβερπουλ με το γκολ του και έδωσε την νίκη στην Πρεμιέρα!

Έναν χρόνο πριν, με τον ίδιο παίχτη, στο ίδιο γήπεδο, εκείνη την φορά με αντίπαλο την Stoke City η Λίβερπουλ έπαιρνε την νίκη (και με απόκρουση πέναλτι στο 90' από τον Mignolet στο ντεμπούτο του ) και ξεκινούσε μια ονειρεμένη σεζόν που βρήκε την ομάδα στην 2η θέση του πινάκα,
αφήνοντας και μια πικρία για το χαμένο πρωτάθλημα!

Ταξιδεύοντας στον χρόνο και πηγαίνοντας άλλον ένα χρόνο πίσω, στην παρθενική σεζόν του B.R
στον πάγκο, η Λίβερπουλ Γνώριζε ήττα-σοκ στην πρεμιέρα! Στις 18 Αυγούστου η West Bromwich Albion συνέτριψε την Liverpool με 3-0 στο Hawthorns! εκείνη την σεζόν η ομάδα τερμάτισε 7η!

Την Σεζόν 2011/12 H Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Southampton στο Anfield, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με την λήξη του αγώνα να βρίσκει τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1! Για την ιστορία, η Λίβερπουλ τερμάτισε στην 8η θέση!

15 Αυγούστου 2010 και η Liverpool φιλοξενεί την Arsenal για την πρώτη αγωνιστική της Premier League για την σεζόν 2010/2011. Με γκολ του N'Gog η Λίβερπουλ είχε ανοίξει το σκορ αλλά ισοφαρίστηκε λίγο πριν το τέλος με αυτογκόλ από τον Pepe Reina! Η ομάδα του Μέρσισαιντ τελείωσε τις υποχρεώσεις της στην Λίγκα, κατακτώντας την 6η θέση!

Για την πρεμιέρα της σεζόν 2009-2010, η Λίβερπουλ ταξίδεψε στον Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Τοτεναμ στο White Hart Lane, σε ενα ματς στο οποίο έχασε με 2-1! Το τέλος της σεζόν βρήκε την ομάδα μας 7η

Την σεζόν 2008/09 Η Λίβερπουλ διεκδίκησε στα ίσια το πρωτάθλημα αλλά κάποιες ισοπαλίες (και κυρίως το 4-4 με την Αρσεναλ στο Ανφιλντ) της το στέρησαν! Εκείνη η χρονιά είχε ξεκινήσει στο Στάδιο του φωτός με νίκη 0-1 εναντίον της Suderland!

Στο Villa Park ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ την σεζόν 2007/08!
Στις 11 Αυγούστου κέρδιζε με 1-2 την Aston Villa ξεκινώντας μια χρονιά στο τέλος της οποίας βρέθηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Στις 19 Αυγούστου του 2006, Sheffield United και Liverpool FC διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο Brammal Lane για την πρώτη αγωνιστική της Premier League 2006/07! Εκείνη την χρονιά η ομάδα μας κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα ενώ βρέθηκε στον Τελικό της Αθήνας οπού ηττήθηκε 2-1 από την Μίλαν σε μια ρεβάνς του τελικού της Πόλης!

Με λευκή ισοπαλία είχε ξεκινήσει την Σεζόν 2005/06 η Λίβερπουλ αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στο Riverside Stadium απέναντι στην Middlesbrough! Στην 3η θέση και εκείνη την χρονιά η ομάδα μας!

Εφέτος, στις 9 του Αυγούστου, η ομάδα ταξιδεύει στο Britannia για να αντιμετωπίσει την Stoke City! Καλή μας επιτυχία και καλή σεζόν να έχουμε!

You'll Never Walk Alone!

Επιμέλεια: Δημήτρης Γκουτρίδης.











Share on Google Plus

About Δημήτριος

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.