Αήττητη σε όλη την προετοιμασία η Λίβερπουλ, ετοιμάζεται για Στόουκ!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής
Pre-season Tour 2015/2016 - Προετοιμασία

Στο τελευταίο της φιλικό πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ νίκησε την Σουίντον (ομάδα της League One) με 2-1 στο County Ground και ολοκλήρωσε και επίσημα τα φιλικά προετοιμασίας της.

Οι κόκκινοι ξεκινούν τις φετινές τους υποχρεώσεις για την Premier League, την Κυριακή 9 Αυγούστου, στην έδρα της Στόουκ (18:00).



Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα του Ρότζερς τη φετινή προετοιμασία, με νίκη την ολοκλήρωσε!

Η Λίβερπουλ, ουσιαστικά στη πρόβα-τζενεράλε, νίκησε την Σουίντον με 2-1 χάρη σε (πολύ τυχερό) γκολ του Ότζι προς το τέλος του αγώνα.

Ανεπίσημο ντεμπούτο για Φιρμίνο και Μπεντέκε (ο οποίος σκόραρε κιόλας!), συμμετοχή πολλών νέων παικτών, επιστροφή για Τσαν!

Το ματς


Οι κόκκινοι (παίζοντας για πρώτη φορά με τη μαύρη εμφάνιση!), μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2', ο διαιτητής αρνείται πέναλτι του Βίγκορο πάνω στον Φιρμίνο. Για ακόμα ένα παιχνίδι, η ομάδα του Ρότζερς είχε την κατοχή με τον Άλεν (10') να δοκιμάζει το πόδι του, ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Τεϊξέιρα.

Ο 22χρονος δοκίμασε κι αυτός το πόδι του μετά από κόρνερ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το αντίπαλο τέρμα. Πολύ δραστήριος κι ο Τσαν, ο οποίος τη μία πέρασε δύο αμυντικούς, έδωσε στον Μάρκοβιτς αλλά ο Σέρβος αστοχεί, και την άλλη δοκίμασε μόνος του ο Γερμανός, με τη μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Βίγκορο.


Οι Φιρμίνο και Μπεντέκε ήταν θετικοί, είχαν όρεξη και προσπάθησαν για κάτι αλλά δεν τα κατάφεραν στο πρώτο μέρος. Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Μπεντέκε στο 38' όταν ο Βίγκορο απέκρουσε ενστικτωδώς το σουτ του Βέλγου!

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Βέλγος επιθετικός είχε προειδοποιήσει. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μπεντέκε, σκόραρε το πρώτο του (ανεπίσημο, έστω) γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ! Και τι γκολ...






Ο Μπεντέκε κοντρόλαρε με το στήθος και με ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βίγκορο για το 0-1! Λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά αλλά την επόμενη υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.




Η Σουίντον έβγαλε αντίδραση και λίγο αργότερα, στο 63', και ισοφάρισε με ένα εξίσου πανέμορφο γκολ από τον Ομπίκα, ο οποίος πλάσαρε στην απέναντι γωνία τον Μπογκντάν για το 1-1.

Πήραν λίγο... τα πάνω τους οι γηπεδούχοι αλλά στο 87', ο Ότζι (ο οποίος ήταν καθ'όλα δραστήριος από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι) βρέθηκε μόνος του στη περιοχή, έκανε το σουτ, ο Βίγκορο απέκρουσε αλλά στη συνέχεια - για κακή του τύχη - η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2! Η ατυχία σε όλο της το μεγαλείο για τον Βίγκορο, που είχε ξεχωρίσει σε όλον τον αγώνα.

Σχόλιο
Τέλος καλό, όλα καλά. Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με νίκη κόντρα στη Σουίντον και μετρά πλέον αντίστροφα για το ματς με την Στόουκ.





Η σύνθεση της Λίβερπουλ

Μπογκντάν (Φάλτον 67'), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Κλίαρι 58'), Μορένο, Τουρέ, Σακό, Λούκας, Τσαν (Chirivella 76'), Άλεν (Τεϊξέιρα 13'), Μάρκοβιτς, Φιρμίνο (Κέντ 67'), Μπεντέκε (Ότζο 67')

#LFC's final pre-season friendly takes them to Swindon Town today - watch the whole game live on LFCTV and LFCTV GO: http://www.lfctour.com/watch
Posted by Liverpool FC on Sunday, 2 August 2015

A glimpse inside the Reds' dressing room at the County Ground ahead of Swindon Town Football Club v #LFC. Watch the game live on LFCTV and online: www.lfctour.com/watch
Posted by Liverpool FC on Sunday, 2 August 2015

Swindon v LFC: Highlights από lfctikitaka_
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.