Jurgen Klopp: «Το γκολ μας ήταν το αποτέλεσμα εξαιρετικού Gegenpressing!»




O Jürgen Klopp πιστεύει πως η Liverpool άξιζε τη νίκη στο ματς καθώς προσπάθησε πολύ και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες.

Οι «κόκκινοι» εξασφάλισαν τη νίκη στην πρώτη εντός έδρας εμφάνισή τους για τη σεζόν.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Mane κλείδωσε τη νίκη με ένα καλό τελείωμα και έδωσε στην ομάδα του Γερμανού τους τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μια δύσκολη αναμέτρηση με τους αετούς.

Τι δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός για το σημερινό ματς:

Σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας και το σημερινό παιχνίδι...

Μπορούμε να μιλήσουμε για την άμυνα σίγουρα: Ήταν εκπληκτική σήμερα. Η Crystal Palace, την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε πολύ επιθετικά απέναντι στην Hudderfield, και ξαφνικά βρέθηκε να χάνει 2-0. Μετά αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν λίγο περισσότερο τον Cristian Benteke και να παίξουν πιο άμεσο ποδόσφαιρο. Αμυνθήκαμε πολύ καλά απέναντι σε αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Ο Klavan και ο Matip τα πήγαν πολύ καλά και η προστασία των Joe και Robbo(σ.σ.: εννοεί Andrew Robertson) ήταν ουσιαστική. Αυτό είναι σημαντικό. Δε μπορείς να αμυνθείς σωστά αλλιώς, για να είμαι ειλικρινής.

Αυτό ήταν το ένα πρόβλημα που είχαμε με τη Watford, το γεγονός ότι τραβηχτήκαμε πολύ πίσω πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Αν ξέρεις ότι η άλλη ομάδα παίζει άμεσο ποδόσφαιρο με βαθιές μπαλιές , τότε πρέπει να μείνεις όσο πιο ψηλά γίνεται ώστε να δημιουργήσεις τον χώρο για τον τερματοφύλακά σου ο οποίος μπορεί να βγει και να αμυνθεί μετά από μια κόντρα, αλλά και από την άλλη για να μπορείς να «παίζεις» με την γραμμή του offside και να αναγκάζεις τους αντιπάλους να βγαίνουν offside όσο πιο συχνά μπορείς. Είχαμε τη μπάλα πολύ συχνά αλλά δεν είχαμε πολλά offside, αλλά οι αντίπαλοι βρέθηκαν offside κάποιες φορές – επομένως η αμυντική λειτουργία ήταν πολύ καλή.

Θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, σίγουρα. Αλλά από την άλλη είμαι χαρούμενος που δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά και που σκοράραμε στο δεύτερο. Στο πρώτο μέρος, το επιθετικό ποδόσφαιρο ως συνήθως έχει να κάνει με το να παίρνεις την σωστή απόφαση στη σωστή στιγμή.  Έχει να κάνει με το timing. Δεν βρήκαμε πολλούς άδειους χώρους στο πρώτο μέρος, αλλά δείξαμε στους παίκτες στην ανάπαυλα που βρίσκονται αυτοί οι κενοί χώροι και τους εκμεταλλευτήκαμε  με το σωστό τρόπο. Μια πιο σωστή πάσα, μια μικρή σωστή αλλαγή και ο κόσμος είναι πολύ πιο εύκολος.  Ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο όμως, είχαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Κάποιες σέντρες του Robbo από τα αριστερά, αλλά χωρίς κανέναν  να τελειώσει τις φάσεις μέσα στην περιοχή γιατί οι επιθετικοί μας ήταν απασχολημένοι στο να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αυτές τις σέντρες.

Δεν παίξαμε πολύ συχνά με τους τρεις κεντρικούς παίκτες κοντά ο ένας στον άλλον. Ο Milner ήταν εξαιρετικός σήμερα αλλά πρέπει και πάλι να προσαρμοστεί σε αυτόν τον νέο(ξανά!) ρόλο για αυτόν. Επίσης, δεν είχαμε συχνά άτομα στην περιοχή για να τελειώσουν τις φάσεις. Αν δεν έχεις άτομο να τελειώσει την φάση μέσα στην περιοχή, δεν μπορείς να σκοράρεις!

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλύτερα, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και σκοράραμε ένα εκπληκτικό πιστεύω τέρμα. Δεν ήταν το καλύτερο ένα-δύο αλλά ο Solanke ήταν συγκεντρωμένος και κατάφερε και έκλεψε την μπάλα και έδωσε στον Μανέ την ευκαιρία να τελειώσει τη φάση. Ήταν αυτό το gegen-pressing, το οποίο αγαπάω.

Σχετικά με την εμφάνιση των ακραίων μπακ Joe Gomez και Andy Robertson

Ήταν και οι δύο πολύ καλοί, αλλά δεν ήταν κάτι που μου προξένησε εντύπωση. Μιλήσαμε με τον Clyne, ο οποίος δεν έχει μπορέσει να προπονηθεί με την ομάδα ακόμη και δεν είναι έτοιμος ακόμη. Θέλει ακόμη χρόνο. Οι Trent και Joe εμφανίστηκαν πολύ καλοί και αυτό είναι σημαντικότατο για εμάς. Από την άλλη πλευρά, είναι η ίδια κατάσταση: Ο Moreno είχε μια φανταστική προετοιμασία και έχει παίξει πολύ καλά μέχρι στιγμής, και ο Robertson δεν έπαιξε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στην ομάδα, την προ-προηγούμενη το ίδιο, αλλά τον είχαμε ανάγκη  και είχαμε ανάγκη να μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν αυτό που έγινε. Όταν δε οι παίκτες παίζουν όσο καλά όσο έπαιξαν, σημαίνει ότι αντέδρασαν όσο καλύτερα γινόταν στην κατάσταση!

Ο καθένας μπόρεσε να δει πόσο καλός ήταν ο Robbo,  ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Οι σέντρες του είναι πραγματικά απειλητικές. Μετά σκεφτείτε πως θα νιώθατε αν παίζατε το πρώτο σας παιχνίδι στο Anfield. Δε γίνεται να είσαι πολύ χαρούμενος συνέχεια, γιατί υπάρχει πίεση σε σένα αλλά ο ίδιος τα έβγαλε εις πέρας μια χαρά! Ο Joe, δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν πολύ καιρό τραυματίας και ήταν μια δύσκολη περίοδος για αυτόν, αλλά η ποιότητα είναι εκεί!

Σχετικά με το πόσο έτοιμος θα είναι ο Daniel Sturridge για να συμμετάσχει με την Εθνική του σε μια πιθανή κλήση του.

Ναι, φυσικά. Είναι έτοιμος. Γιατί να μην είναι; Αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Αν ο Gareth θέλει να τον πάρει στην αποστολή, τότε μπορεί. Ο Daniel είχε μια φοβερή προετοιμασία. Μετά στάθηκε άτυχος αφού σκόραρε ένα γκολ απέναντι στην Bayern. Ήδη έχει προπονηθεί για κάποιες μέρες, επομένως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Χρειάζεται κάποια παιχνίδια καθώς είχε πολλούς τραυματισμούς, αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος για την κατάστασή του. Είναι έτοιμος να συμμετάσχει με την Εθνική του.

Επιμέλεια / Μετάφραση: Γιώργος
Πηγή: Liverpoolfc.com


Share on Google Plus

About George

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.