Liverpool 1 - 0 Crystal Palace - Βαθμολογίες παιχτών: Ντεμπούτο στην κορυφή για Robertson!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Αγχωτική νίκη με 1-0 πέτυχε η Liveprool κόντρα στην Crystal Palace! Robertson και Mane οι διακριθέντες!



Με 1-0 επιβλήθηκε η ομάδα μας στο πρώτο της επίσημο φετινό παιχνίδι στο Anfield κόντρα στην Crystal Palace. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Mane στο 73', καθώς μετά από πίεση του Solanke η μπάλα έφτασε στα πόδια του από κόντρα και πλάσαρε σωστά τον Hennessey. 

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις μετά τον αγώνα με τη Hoffenheim. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αλλά ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Πιο συγκεκριμένα, εξουδετέρωσε το σουτ του Puncheon, και καθάρισε τις περισσότερες σέντρες που επιχείρησε η Crystal Palace. Το πρώτο clean sheet της χρονιάς είναι γεγονός!

Βαθμολογία: 7.5/10



Joe Gomez: Μετά από απουσία 2+ χρόνων με προβλήματα τραυματισμών, ο Joe Gomez επέστρεψε στη βασική 11αδα σε αγώνα Premier League. Θύμισε λίγο.. Clyne, καθώς επιθετικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα μια και η ομάδα αναπτυσσόταν περισσότερο από την αριστερή μεριά, ωστόσο αμυντικά ήταν αξιόπιστος και αποτελεσματικός στις περισσότερες μονομαχίες.

Βαθμολογία: 6.5/10



Andrew Robertson: Άκρως επιτυχημένο το ντεμπούτο του Σκοτσέζου με την κόκκινη φανέλα. Είχε τις περισσότερες επαφές με την μπάλα από οποιοδήποτε άλλο παίχτη της Liverpool, αλλά και τις περισσότερες πάσες-κλειδιά. Είχε εξαιρετικές συνεργασίες με τον Milner από αριστερά, έδωσε δύο πάρε-βάλε σε Matip και Mane που δυστυχώς αστόχησαν, αλλά και ένα πολύ όμορφο σουτ που ο Hennessey έβγαλε σε κόρνερ. Αμυντικά ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε. Σίγουρα περιμένουμε και άλλα ματς για να τον κρίνουμε, αλλά η πρώτη γεύση ήταν γλυκιά.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)



Joel Matip: Εξουδετέρωσε τον Benteke και δεν τον άφησε να φανεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, παρά μόνο στην ευκαιρία που είχε κοντά στο 60'. Κέρδισε με τον Klavan κατά κράτος τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες και αντέδρασε θετικά στο κακό πρόσωπο που παρουσίασε στους προηγούμενους αγώνες. Έπρεπε να είχε σκοράρει όταν σε άδειο τέρμα δεν μπόρεσε να στείλει στα δίχτυα την μπάλα μετά από σέντρα του Robertson.

Βαθμολογία: 7.5/10

Ragnar Klavan: Φαίνεται πως στην παρούσα φάση είναι ιδανικότερος παρτενέρ για τον Joel Matip από τον Lovren. Δεν αντιμετώπισαν σχεδόν κανένα πρόβλημα και εξουδετέρωσαν τα επιθετικά ατού της Palace. 

Βαθμολογία: 7.5/10

Jordan Henderson: Bελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια μεν, μακριά από τον καλό του εαυτό δε. Είχε ορισμένες μακρινές μεταβιβάσεις που παραλίγο να σπάσουν στη μέση την άμυνα της Palace, αλλά μας έχει συνηθίσει σε καλύτερα πράγματα. Πολύ καλή δουλειά αμυντικά που κάλυπτε χώρους σωστότατα.

Βαθμολογία: 6.5/10



Georginio Wijnaldum: Aπών για άλλο ένα παιχνίδι. Αντικαταστάθηκε και η ομάδα ρόλαρε καλύτερα. Τώρα που η ομάδα έχει έλλειψη οργανωτή, χρειάζεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες, πράγμα που προφανώς δεν το κάνει αυτή τη στιγμή.

Βαθμολογία: 4/10



James Milner: Ξεκίνησε νωχελικά το παιχνίδι, ωστόσο με την είσοδο του Salah και έπειτα ανέβασε την απόδοσή του. Συνεργάστηκε όμορφα με τον Robertson από την αριστερή μεριά, ενώ ανταποκρίθηκε κατάλληλα και σε πιο αμυντικό ρόλο στο τέλος του ματς.

Βαθμολογία: 6/10



Sadio Mane: Γι'ακόμα μια φορά έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά. Αν και έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία στο πρώτο μέρος μετά από σέντρα του Robertson και δε φάνηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτού, ανέβασε απόδοση στην επανάληψη και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Salah στο παιχνίδι. Στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, επωφελήθηκε από την κόντρα που έβαλε ο Solanke και έδωσε τους 3 βαθμούς στην ομάδα μας.

Βαθμολογία: 8/10

Roberto Firmino: Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι η καλύτερή του θέση είναι αυτή του φορ. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν μπορούσε να κάνει μια σωστή μεταβίβαση. Δημιούργησε ωστόσο χώρους, ήταν άψογος αμυντικά καθώς κυνήγησε πολλές φάσεις, ενώ εκμεταλλεύτηκε την τεχνική του και δημιούργησε 2 ευκαιρίες για τον εαυτό του. Ανέβασε ξεκάθαρα απόδοση όταν μετακινήθηκε πίσω από τον Solanke σε θέση 10αριου.

Βαθμολογία: 7/10



Daniel Sturridge: Εκτός παιχνιδιού, δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα και φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Αντικαταστάθηκε. 

Βαθμολογία: 6/10



Mohamed Salah (στη θέση του Daniel Sturridge στο 61'): Η είσοδός του αφύπνισε την ομάδα που βρήκε μια έξτρα επιθετική λύση. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά ο Hennessey έβγαλε το όμορφο σουτ του σε κόρνερ.

Βαθμολογία: 7/10 

Dominic Solanke (στη θέση του Georginio Wijnaldum στο 71'): Βοήθησε στη φάση του γκολ, καθώς από δική του κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Mane. Μπορούσε και αυτός να πετύχει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Liverpool, αλλά ο Hennessey του το στέρησε. Ξεκάθαρα μπροστά από τον Origi στις επιλογές του Klopp.

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren (στη θέση του Roberto Firmino στο 90'): Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να δώσει ύψος στην άμυνα, αφού ο Do Boer είχε περάσει τον Dunn μπροστά. Μετά τις μέτριες εμφανίσεις του ίσως χάσει τη θέση του την Τετάρτη από τον Klavan.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Γνωρίζαμε πως παρέταξε 11αδα.. ανάγκης, με 5 αλλαγές ώστε να ξεκουράσει την ομάδα ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού κόντρα στη Hoffenheim. Σε μια ιδανική περίπτωση δε θα χρειαζόταν να περάσει στο γήπεδο τον Salah, θα ξεκούραζε τον Mane και τον Bobby νωρίτερα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, ωστόσο η νίκη ήρθε έστω και με αγχωτικό τρόπο. Στα θετικά η καλή αμυντική λειτουργία, οι σωστές αλλαγές του αλλά και η τακτική του στο τέλος του παιχνιδιού. Μεγάλο μέρος της χρονιάς θα κριθεί την Τετάρτη, ενώ αναμένουμε τα μεταγραφικά νέα.

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.